Τρίτη, Δεκεμβρίου 05, 2006

Don't talk to strangers

Ο Tom κατέβηκε τσαντισμένος απο το σπίτι μετά απο άλλον ένα τσακωμό με τη Marianna. Μόνιμος λόγος διαμάχης τον τελευταίο καιρό η εμμονή της να φύγουν απο την πόλη, γιατί έγινε επικίνδυνο μέρος για το παιδί τους. Να πάνε σε ένα μικρό σπίτι στα προάστια ή στην επαρχία, να ζήσουν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Ο Tom βέβαια γύρναγε σπίτι καθημερινά φορτωμένος με προβλήματα και άλλο ένα που του έλλειπε ήταν η συζυγική μουρμούρα.

Πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητο και προσπαθώντας να ηρεμήσει τον εαυτό του, αποφάσισε να συνεχίσει με τα πόδια, έτσι κι αλλιώς είχε όμορφη μέρα και δε θα πήγαινε ιδιαίτερα μακριά. Ήτανε μέρα εκλογών και στο εκλογικό κέντρο θα υπήρχε συνωστισμός απο αυτοκίνητα – ένας λόγος παραπάνω. Σκέφτηκε οτι με το περπάτημα θα μπορέσει να τα μετρήσει τα πράγματα καλύτερα, να δει ψύχραιμα τί αποφάσεις μπορεί να πάρει, όμως σύντομα ξέχασε τα πάντα και απόλαυσε τη διαδρομή παίρνοντας βαθιές ανάσες και χαμογελώντας στους περαστικούς.

Ένιωσε έκπληξη και ο ίδιος απο αυτή την απότομη αλλαγή της διάθεσης του. Μία ακόμα μέρα ρουτίνας και προβληματισμού όπως όλες οι άλλες πήρε διαφορετική τροπή. Έστριψε αριστερά και ανέβηκε προς το λόφο αντί να συνεχίσει ευθεία προς τον προορισμό του, για να κάνει μεγαλύτερη βόλτα, να παρατείνει τις καλές στιγμές της μέρας πριν ψηφίσει και ξαναγυρίσει στα ίδια.

Ο ενθουσιασμός του έκανε τα βήματα πιο μεγάλα και πιο γοργά και όταν έφτασε στην κορυφή του λόφου είχε αρχίσει να ιδρώνει και να κουράζεται. Ήταν τελικά πιο μακριά απο ότι το υπολόγιζε και κοιτώντας πανοραμικά την πόλη είδε οτι το εκλογικό του κέντρο ήταν αρκετή απόσταση. Παρόλαυτα χωρίς καθόλου βιασύνη κάθισε σε ένα βράχο και απλά κοίταζε. Απέφυγε να κοιτάξει το ρολόι του, δεν ήθελε να ξέρει τι ώρα είναι, τί θα έκανε όταν γύριζε, τί θα έπρεπε να πει για ποιό λόγο άργησε. Μόνο κοίταζε.

Πριν έρθει το παιδί ήταν ευτυχισμένοι. Φτιάχναν την κάθε μέρα τους πιο όμορφη απο την άλλη. Κοιταζόντουσαν στα μάτια και τους ήταν αρκετό. Ανεβαίναν ψηλά και αγναντεύαν την ευτυχία. Ύστερα απο όταν μάθανε οτι περιμέναν το παιδί, η Marianna τρομοκρατήθηκε. Φοβόταν το οτιδήποτε. Τρόμαζε με το τί μπορει να συμβεί, οτιδήποτε γινόταν στη χαώδη πόλη τους, τό νιωθε να εκτυλίσσεται στην αυλή τους. Το νιωθε να της χτυπάει την πόρτα. Και κλείδωνε. Κλειδωνότανε μόνη με τους φόβους της.

Πετάχτηκε απότομα όταν ένα χέρι τον ακούμπησε στον ώμο.
Απαλό ακούμπημα.
Γυναικείο χέρι.
Άγγιγμα διστακτικό, όχι συνηθισμένο να αγγίζει άλλα σώματα.
Γύρισε ξαφνιασμένος και είδε μια ηλικιωμένη καλόγρια να του μιλάει. Σαν οι αισθήσεις του να επανέρχονταν μία μία, πρώτα ένιωσε το άγγιγμα, μετά είδε την καλόγρια, αργότερα κατάλαβε οτι ένας εκκωφαντικός θόρυβος τον εμπόδιζε να ακούσει τί του έλεγε. Πίσω της ένα πούλμαν περασμένης εποχής ίσα που στεκόταν να μην κυλήσει στην κατηφόρα, έβγαζε ένα βουητό που σκέπαζε τα πάντα. Ο tom αναγκάστηκε να καλύψει τα αυτιά του με τα χέρια του – η φασαρία ήταν ανυπόφορη. Η καλόγρια έκανε νόημα στην οδηγό να σβήσει τη μηχανή.

Οι καλόγριες πρέπει να ήταν πάνω απο τριάντα και ψάχναν το ίδιο εκλογικό κέντρο που θα πήγαινε ο Tom, κι όμως δεν είχαν καμία επαφή με την πόλη, έμοιαζαν να είναι απο άλλο τόπο, απο άλλη εποχή. Είχαν απλώσει πάνω στο ταμπλό της οδηγού ένα τεράστιο παμπάλαιο χάρτη της πόλης. Ο tom δέχτηκε να ανέβει στο πούλμαν και να τους πεί πώς να πάνε. Η μηχανή πήρε πάλι εμπρός και μαζί της ο ανελέητος θόρυβος που απο μέσα απο το πούλμαν ακουγόταν πιο δυνατός. Ο tom δοκίμασε να σταθεί όρθιος, ήταν αδύνατο όμως σ' αυτό το παλιο λεωφορείο που τον πέταγε απο πλευρά σε πλευρά σε κάθε στροφή και κάθισε σε μια ελεύθερη θέση δίπλα σε μια νεαρή καλόγρια στη δεύτερη σειρά, ώστε να μπορεί να δίνει και τις οδηγίες.

Η νεαρή κάτι φάνηκε να του λέει κι ο tom έσκυψε προς την πλευρά της να ακούσει. Ήταν αδύνατο, μίλησε πολύ σιγά και για να σκεπάσει το θόρυβο και να ακουστεί θα έπρεπε να φωνάζει. Η νεαρή καλόγρια ντράπηκε και γύρισε να κοιτάει προς τα έξω. Μετά απο λίγο και ενώ ο tom πάσχιζε να εξηγήσει με νοήματα πού έπρεπε να πάνε η νεαρή μάζεψε όλο το θάρρος της, άρπαξε σφιχτά τον tom απο το μπράτσο και του μίλαγε με πάθος. Ο tom δε μπορούσε να καταλάβει λέξη όσο κι αν προσπαθούσε. Η καλόγρια μιλούσε γρήγορα και αγχωμένα, το πρόσωπο της ήταν γεμάτο ένταση και εκφραστικότητα, έκανε ξαφνικές κινήσεις με το ένα χέρι της, ενώ το άλλο κράταγε σφιχτά τον tom. Αυτός είχε αρχίσει να ζαλίζεται. Ο θόρυβος ήταν ανυπόφορος, τον ένιωθε να τρυπάει το κεφάλι του, άρχιζε να θολώνει η σκέψη του. Η καλόγρια είχε γραπωθέι πάνω του κι ο tom μία προσπαθούσε να την καταλάβει, μία να δει τον δρόμο και άμα πηγαίνανε σωστά αν και του φαινόταν πως ήταν ακόμα πάνω στο λόφο σα να μην είχαν προχωρήσει ούτε μέτρο.
Η νεαρή με το χέρι της σήκωσε το ράσο της και απελευθέρωσε τα νεανικά της πόδια. Ήταν κατακόκκινα, γδαρμένα, με φρέσκες πληγές που είχαν πάνω αίμα. Ο tom προσπαθούσε να εστιάσει, ο ήχος της μηχανής του είχε σπάσει το μυαλό.

Ο θόρυβος της μηχανής, ο θόρυβος της μηχανής, ο θόρυβος της μηχανής,
ο θόρυβος της μηχανής, ο θόρυβος της μηχανής, ο θόρυβος .....

(συνεχίζεται)

29 σχόλια:

Fight Back είπε...

Μονο εσεις θα κανετε ιστοριες με "συνεχιζεται". Μπορω κι εγω.
χαρ χαρ

Ανώνυμος είπε...

kleistofoviko mexri twra. elpizw meta na to kaneis pio light prosferontas sto koino kouvades apo aima kai ugra sunousias...ase pou kati mou leei oti katw apo ta rasa kruvetai h samantha :)

Ανώνυμος είπε...

ti sto dialo ginetai kai den emfanizete to comment amesa. a einai to fasistiko moderation sth mesh.... xaxaxa

numb είπε...

Όχι ρε Φάητ, όχι και συ ρε. Μην κάνεις σήκουελ ρε, κρίμα είναι
Γράψε το λοστ, season 3, episode 1, αν θες σήκουελ
Πάντως, η ιστορία παρουσιάζει ενδιαφέρον και νομίζω ότι θ' αργήσει να τελειώσει

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΡ ΧΑΡ ΧΑΡ!!...Είσαι τραγικός!! Σφαιτεριστή των αθώων μας προβληματισμών!!

Welcome back...

Misirlou Oubliez είπε...

Σε παρακαλω βρειτε τα με τον Λεξ, ποιος 8α παρει το στεμμα του Μιστερ Προυστ της blogοσφαιρας.
Δεν μπορω να διαθετω απο 45 λεπτα στον κα8ενα σας για αναγνωση.

Bitch Girl είπε...

@ fight είναι αρρωστημένο επαγγελματικό ενδιαφέρον, η μισή σειρά εξελίσσεται στην παραλία χεχε Bitch Girl απλά κολλημένη
υ.γ τώρα που δεν έχει άλλα επεισόδια για να δω, κατεβάζω το heroes :)
@ numb ευχαρίστως, αλλά πρέπει να δανειστείτε το σκληρό μου δίσκο γιατί το αντιγραφικό μου τα φτυσε :(
υ.γ 2 το σχόλιο αυτό πάει στο προηγούμενο ποστ αλλά αφού αρχίσατε κ σεις τα συνεχίζεται είπα να σας τη σπάσω κι εγώ χιχι (σατανικό γελάκι)

angeliki marinou είπε...

Γουστάρω σίκουελ. Το διήγημα αρχίζει δυνατά και δυσοίωνα, δηλαδή όπως πρέπει.

Οι καλόγριες είναι, φαντάζομαι, στην πραγματικότητα κακοί κυβερνητικοί (ή ανδροειδή) και η "καλόγρια" η Σκάλυ.

Fight Back είπε...

@kabamaru α να χαθεις προστυχο μυαλο, η ιστορια μου δεν εχει τιποτα απο ολα αυτα (ναι, καλα)

@kabamaru 2 γιατι ρε παιδια, μια χαρα δεν ειναι ο φασισμος...

@numb2006 χαχα, αυτα που κοροιδευαμε τα κανουμε τωρα. Παντως δε θα τραβηξει πολυ

@downhill μα τι εννοεις? η ιστορια ειναι απολυτως φανταστικη, οποιαδηποτε σχεση με περιστατικα ή ονοματα είναι τυχαια

@misirlou προς θεου δε θελω να διεκδικησω τετοιους τιτλους απο το lex

@bitch girl καλα οι αλλοι, αλλα κι εσυ ρε? ντροπη σου!

Fight Back είπε...

@renton ΚΑΤΑΡΑ! μου αποκαλυψες τη συνεχεια και τωρα πρεπει να σκισω ολες τις σημειωσεις και να ξεκινησω παλι απο την αρχη

angeliki marinou είπε...

Χαχα, ναι καλά.

(το "Κατάρα!" είχα να το ακούσω από την εποχή που διάβαζα ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, το έλεγε ο Λοχαγός Μαρκ στις στριμοκωλιές, και η άλλη κλασσική ατάκα "Κανάγιες"!)

Ανώνυμος είπε...

Αφού πω μια καλησπέρα και δώσω τους θερμούς χαιρετισμούς μου στον downhill/ανώνυμο, θα ήθελα να εκφράσω την απορία μου.

Ποιο είναι άραγε το ριζικό της καλόγριας; Ποια αφορμή την έριξε σε αυτό το μετερίζι;

Κολοκύθι είπε...

Πάει και αυτός. Τον κατάπιε το σύστημα. (για σένα λέω φάιτ)
Δε το διάβασα. Πιθανότατα να το κάνω όταν ολοκληρωθεί.

(συνεχίζεται)

Lex_Luthor06 είπε...

χαχαχα

εν συνεχεια των ευστοχων σχολιων τύπου ''κατάρα'' και ''κανάγιας'' συνεχιζω με γκλουπς και γκασπ.

Δεν σχολιαζω επι του κειμενου αν δεν διαβασω τη συνεχεια.

Προτεινω πάντως να το κανεις σε 9 συνεχεις των 5000 λεξεων για να λυσαξει η μισιρλου.

Fight Back είπε...

@renton χαχα καναγια ακομα απορω τι σημαινει

@argyrenia στειλτε μας φωτογραφια και προφιλ και το γραφειο γνωριμιων μας θα σας φερει σε επαφη με εναν απο τους downhill,worm,anonymous. Παντοτε με εχεμυθεια

@κολοκυθι καλο με το συνεχιζεται στο κομεντ. Ακου δεν το διαβασε..

@lexluthor καλη ιδεα αλλα δε νομιζω οτι ξερω 9x5000= 45000 λεξεις. (αν και μπορω να χρησιμοποιησω καποιες κοινες ετσι?)

angeliki marinou είπε...

κανάγιας=παλιάνθρωπος, κάθαρμα, αχρείος. Επιστράτευσα τον Μπαμπινιώτη.

Γμτ. Απογοητεύτηκα τώρα λίγο που έμαθα επακριβώς τί σημαίνει. Καλό είναι κάποια πράγματα να μένουν μυστήρια.

Fight Back είπε...

@renton κι εγω απογοητευτηκα αλλα τουλαχιστο εμαθα οτι ειναι Ο καναγιας και όχι Η καναγια.
Νομιζα οτι χρησιμοποιείται "ισα μωρη παλιοκαναγια"

numb είπε...

Μα τους 1000 λύκους του Οντάριο! Κυκλοφορεί ακόμη η περιπέτεια; Ή το μπλεκ;

Gogo είπε...

Mistirio kaliptei ta boutia tis kalogrias...
Ante na doume..

Alexandra είπε...

ενδιαφέρουσα ιστορία... με έντονες εναλλαγές

angeliki marinou είπε...

@numb2006

Ουγκ (για την περιπέτεια. Για τον Μπλεκ δεν ξέρω).

Ανώνυμος είπε...

Kalos malakas ki autos o Tom...Den mporouse na paei me to amaksi na psifisei..?
(thelw to 50% twn esodwn..)

Ανώνυμος είπε...

Ta antallasw me tin Marianna an xreiastei...Xo-xo-xo

Ανώνυμος είπε...

@Argyrenia ανταποδίδω χαιρετισμούς...και επειδή είσαι τόσο καλή μπορεί να έρθω και στα δικά σου comments να τα κάνω μαντάρα... :)

Κοίτα να δείς τι μαθαίνεi κανείς...
Και εμένα μέχρι σήμερα μου συστήνοταν ώς θηλυκό αλλά τελικά η "κανάγια" μας βγήκε...travesti!!!Αναστατώσατε τον κόσμο μου!!! I Hate you guys...i seriously hate you!

Fight, το blog σου είναι ηλεκτρονική μορφή του τροχού της τύχης...Σε φαντάζομαι ήδη να κάθεσαι σε καρέκλα γραφείου, μπροστά απο το pc σου και τον Πολυχρονίου να στέκεται απο πάνω σου και να λέει :

"Και διασκεδάζουμε, και παίζουμε και μαθαίνουμε"...

Ανυπομονώ για την διεστραμμένη (guaranteed) συνέχεια!!!

Ανώνυμος είπε...

O kanagias fusika, asxetiles!
Sadomazo kalogries + ekloges + agatha agorakia = suntagi epituxias.
Prepei na ginei trilogia

Fight Back είπε...

@gogo ωραια το εθεσες, εστιασες εκει που πρεπει

@alexandra με τον καλο το λογο παντα

@symptom καλα λες πολυ μαλακας αυτος ο τομ. τη μαριαννα θα πρεπει να τη διεκδικησεις μεσα απο τις γνωστες δημοκρατικες διαδικασιες

@downhill ετοιμαζεις μπλογκ εμαθα ε? για κανε και θα σου ριχνω 10σελιδα κομμεντς οπως αυτο

@mithrandir μη μου βαζεις ιδεες

Ανώνυμος είπε...

an8rwpoi kai mixanes!!!

i idia panta istoria

ama baleis kai ligo sex mesa 8a er8ei kai 8a desei!!!

ginetai i kalogria an einai sexopornodiastrofiko androeides me neyrikes apoleixeis mono stis eyes8ites perioxes kai na min katalabainei xristo apo to gamisi?

Ανώνυμος είπε...

It's always a mystery... not what it seems to be...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως λέω ότι καλά έκανε ο Τομ, γιατί κάτι θεωρίες του τύπου:
1.Μπορεί ο οδοχάρτης να ήταν ποτισμένος με τοξικές ουσίες. 2.Μπορεί οι καλόγριες μέσα από τα ράσα να είχαν δεμένες χειροβομβίδες μάρκας Λάντεν. 3.Μπορεί τα στυλό τους να ήταν δολοφονικά όπλα.
4.Μπορεί να ήταν άλιεν μεταμορφωμένες σε πιστές ενώ στην πραγματικότητα να έψαχναν τους άντρες με τα μαύρα...

είναι άκυρες.
Ηταν απλά καλό παιδί και θέλησε να βοηθήσει τον FB να γράψει ιστορία.