Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2007

Ευ Ζειν για παράφρονες 7 - Υπόθεση Λαμπράκη: Δολοφονία ή ατύχημα

Για δολοφονία πατήστε εδώ

Για την έκδοση των 3€ με δώρο χειροτεχνία πατήστε εδώ.




Ένα τραγικό ατύχημα


Το ευ ζειν για παράφρονες αναλαμβάνει σε αυτή την κρίσιμη πολιτική συγκυρία τις ευθύνες του! Ποιοι εκμεταλλεύονται την απολιτικη σκέψη του μέσου νεοέλληνα παράφρονα και επιμένουν να φέρνουν στοιχεία στο φως για τη δήθεν δολοφονία Λαμπράκη? Ποιοι αποπροσανατολίζουν τον κόσμο με αμφιλεγόμενες μαρτυρίες? Το ευ ζειν είναι εδώ, ειλικρινές όσο ποτέ για να αποκαλύψει τα πάντα σχετικά με το ατύχημα με φονικό τρίκυκλο και 40 αρκούδες που στοίχισε τη ζωή στον σημαντικό άνδρα Γρηγόριο Λαμπράκη και σε άλλους 4 ασήμαντους.

Ο θάνατος του Λαμπράκη προκάλεσε πρωτοφανή πολιτική κρίση και έβγαλε τα πλήθη στους δρόμους. Ο κόσμος εξαγριωμένος απαιτούσε να μάθει πως βρέθηκαν 40 αρκούδες εκείνο το κρίσιμο μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Παρόλαυτα, η πολύκροτη δίκη «Κοτζαμπάσης vs state» εξελίχθηκε σε φιάσκο. Από το δικαστήριο παρέλασαν μεγάλα ονόματα της εποχής όπως ο αντιβασιλέας, η Αλίκη Βουγιουκλάκη ως συμμετέχουσα στην πορεία ειρήνης στο έργο «η κόρη μου η Σοσιαλίστρια», ο Σαμψών – γνωστός μασίστας της εποχής, ο Μίμης Δομάζος καθώς και πλήθος άσχετων. Χαρακτηριστικά ένας φιλιππινέζος κατέθεσε τη μαρτυρία του για τη δολοφονία Λαμπράκη παρότι παραδέχτηκε πως εκείνη την ημέρα βρισκόταν σε μπάρκο. Το ευ ζειν για παράφρονες παραθέτει τα σημαντικότερα στιγμιότυπα της δίκης:

""-ΔΙΚΑΣΤΗΣ Καλώ στο βήμα τον Φιλιππινέζο μάρτυρα Τζονι Πενιαρόλ. Που βρισκόσουν μάρτυρα την ημέρα της δολοφονίας?

-TZONI Σε βαπόρι.

-ΔΙΚΑΣΤΗΣ Καλώ τον επόμενο μάρτυρα, Μασίστα Σαμψων. Τι γνωρίζεις μάρτυρα για τη δολοφονία

-ΣΑΜΨΩΝ Ξέρω ότι 40 αρκούδες είναι πάρα πολλές. Κάποιοι κάνουν παράνομο εμπόριο αρκούδας, κάποιοι θέλουν να γεμίσουν τις πλατείες με αρκούδες που ντύνονται νύφες και χορεύουν με το ντέφι, για να εκτοπίσουν εμας τους αγαθούς μασίστες που προσφέρουμε υψηλής ποιότητας θέαμα. Κύριε δικαστά! Με έχετε δει να σπάω τον τσιμεντόλιθο με το κεφάλι μου, να σκίζω τον χρυσό οδηγό με τα χέρια μου, να ορίστε να σας δείξω…


-ΔΙΚΑΣΤΗΣ Όχι δεν είναι απαραίτητο. Καλώ στο βήμα.. τον αναπάντεχο μάρτυρα….. Θεόδωρο Βετεφρή!!!

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗΤΟ ΣΦΥΡΑΚΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΧΤΥΠΑΕΙΗΣΥΧΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩΟΥΡΛΙΑΧΤΑ –ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΛΙΠΟΘΥΜΑΕΙΚΑΛΠΑΣΜΟΙ ΑΛΟΓΩΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ – ΦΩΝΕΣ – ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ – ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΜΑΤΑ – ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΡΟΚΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΣΦΥΡΙ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΜΕ ΟΡΓΗ - ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ.

Και ξαφνικά σιωπή. Όλοι κοιτούν σαν υπνωτισμένοι να μπαίνει ο λόγιος Θεόδωρος Βετεφρής, φορώντας χοντρή κάπα, φουλάρι, καπέλο με γείσο. Ανέβηκε στο βήμα και πριν μιλήσει έβγαλε μια μικρή χτένα και ίσιωσε το μουσάκι που κρεμόταν από το πηγούνι του.

-ΒΕΤΕΦΡΗΣ «Τραμπούκοι και παρακρατικοί, έχοντες ρημάξει τον κόσμο και καθήμενοι σε πλατείες παίζοντας προπο μονάχα με νεολογισμούς - παναθηναικάκηδες 1Χ ποτε 2, γιατί το δυο ή μήπως δυω ή και γδυω υπενθύμιζε την αχαριστία της νεοελληνικής ίντριγκας.
Το βάναυσο πλήθος της ημέρας από ηλιοφάνειας ακόμη, έστελνε αγύρτες να ξυλοφορτώνουν το Λαμπράκη κι αυτός ψηλός, γαμιορέας, μα με νοοτροπία ασπάλακα, πολεμούσε με την αρκετή του υπεροψία το παρακράτος, τους μοραϊτες, τους συμμοριόπληκτους.
Και στις ανατολές, οι άλλοι? Μέσα στις παχιές λάσπες, από την πούλπα των αγρών και τον πόλεων, σε χωνευτήρι ως μαστόρηδες με ρέγουλα σχημάτισαν το δικό τους στρατό από άγριες αρκούδες, που οι κατά λογήν σαχλαμπίχλες ηγόραζαν για λογαριασμό κοτζαμπάσηδων απ το γκουβέρνο.
Ετυμηγορήστε μου λοιπον, επιβάλλετε την αγρέζα εις στον παιδικόν μπισμπίκη εαυτό σας και παραδεχτείτε : ήταν αναμενόμενο ο Λαμπράκης, έχων χάσειν την κόμη του απο βαφές με οξυζενέ να καταπλακωθεί απο σμήνος αρκουδέηδων με ταχύτητα κατηφορικής πρόσκρουσης? Όποιος έχει κοχόνες ή μοκάρες ή καμπανέλια ή μπουτσα ή ασκομαντούρες ή μπολόκες ή πένις, ας το ομολογήσει, εγώ εμίλησα και ξεκουράζω τη βαλίτσα μου.

ΗΣΥΧΙΑ ...

-ΔΙΚΑΣΤΗΣ Καλείτε στο βήμα ο αυτόπτης μάρτυρας Ευστράτιος Κοτζαμπάσης.
ΕΥΣΤΡΑΤΙΕ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗ ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ

-ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ Ήμουν στο Βαλκανικό αγώνα. Ήταν δύσκολα, κάθε μέρα, να βλέπεις γύρω σου, μυαλά χυμένα, κεφάλια κομμένα, έχουμε πόλεμο.. άλλα κοιταζόμουν στο καθρεφτάκι μου κι έλεγα στον εαυτό μου, «όλα καλά ρε, όλα καλα.»

Τα βράδια ήταν καλυτερα. Μαζευόμαστε οι φαντάροι, κατουράγαμε στο χιόνι και έβγαζε ατμούς, παίζαμε μακριά γαιδούρα και τραγουδάγαμε μοντέρνα τραγούδια και βασανίζαμε σκύλους.

-ΔΙΚΑΣΤΗΣ Καταλήγει κάπου αυτό το παραλήρημα μαρτυρα?

-ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ Ένα βράδυ, είχα θολώσει από πείνα. Όλο χαρούπια και χαρούπια και χαρούπια κάθε μέρα.. Ξύπνησα και μέσα στο χιόνι σύρθηκα μέχρι το αντίσκοινο με τα τρόφιμα. Άνοιξα αργά αργά το σχοινί και τρούπωσα μέσα. Έχωσα στη σκελέα μου όσα αλλαντικά μπορούσα και μετά βρήκα μια γωνιά στο δάσος και έφαγα όσο σαλάμι δεν είχα ξαναφάει στη ζωή μου. Εκεί που έτρωγα και γελούσα καθώς φανταζόμουν τους μάγειρες να λένε το πρωί «ποιος έφαγε το σαλάμι διάολε» εμφανίστηκε μια αρκούδα που μαλλον είχε μυρίσει τη μορταδέλα και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μου..

-ΔΙΚΑΣΤΗΣ Μάρτυρα η ερώτηση είναι τι γνωρίζεις για τις αρκούδες που συμμετείχαν στο ατύχημα με το τρίκυκλο


-ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ Ο ήλιος ήταν ψηλά και παρέες αντρών περπατούσαν πάνω κάτω την πλατεία συζητώντας επίκαιρα θέματα. Ποιός να ανατίναξε τις προάλλες το κιόσκι με τους αντιστασιακούς, θα τα καταφέρει να ελληνοποιηθεί ο μπουμπλής, πόσο άπληστος φάνηκε ο παίκτης του σουπερ δηλ το προηγούμενο βραδυ που αρνήθηκε το σακούλι με τις σαρδέλες και τελικά κέρδισε μονάχα μισό κιλό χαρούπια. Οι γυναίκες με τα κυριακάτικα φορέματα τους καθόντουσαν στα υπαίθρια τραπέζια κρατώντας τις ομπρέλες τους και ψιθύριζαν στις φιλενάδες τους κουτσομπολιά για τη σελέμπριτι Φρειδερίκη. Εν ολίγοις τούτο το ήσυχο μεσημέρι δεν προμήνυε θάνατο.

Ένας μακρόσυρτος και ξερός ήχος ήρθε να διακόψει αυτή την ηρεμία, ένα βουητό που ακούστηκε από το λόφο πάνω από την κεντρική πλατεία. Ένας θόρυβος που συνεχώς μεγάλωνε σαν κάτι να πλησίαζε απειλητικά.

Κάποιοι επιτόπου γονάτισαν έκαμαν ένα κύκλο στο χώμα και άρχισαν τα στοιχήματα για το τι είναι αυτό που έρχεται.
Στοιχηματίζω 50 δραχμές πως είναι σμήνος από πεινασμένους τσιγγάνους που θα μας γδάρουν το δέρμα.
Εγώ 40 ευρο πως είναι δολοφονικός τυφώνας.
Στοιχηματίζω 5.000.000 υποτιμημένες δραχμές πως είναι ο Αρχιεπίσκοπος της Αντιόχειας που τουφεκίζει μάρτυρες του Ιαχωβά.

Αυτό που ξεπρόβαλε όμως, κανείς δε θα μπορούσε να το είχε φανταστεί.
Ένα γκρι μικροσκοπικό τρίκυκλο, στην καρότσα του οποίου στριμώχνονταν ακριβώς 40 αρκούδες εξαγριωμένες. Τα ουρλιαχτά τους ήταν τρομαχτικά κι απόκοσμα, σα λυσσασμένες δάγκωναν η μία την άλλη, γδέρνονταν με τα χοντρά νύχια τους και σπρωχνόντουσαν μέχρι η κεντρομόλος δύναμη της στροφής να τις ρίξει κάτω απ τις ρόδες του τρίκυκλου. Μόνο μια μελαγχολική αρκούδα δε συμμετείχε σε όλο αυτό παρά είχε καθίσει στο βάθος της καρότσας και έπαιζε φυσαρμόνικα.

Στα μάτια του οδηγού Ευστράτιου Κοτζαμπάση διέκρινα μια ικανοποίηση, ένα χαμόγελο ευτυχίας που κατάφερνε να φέρει στη χώρα οδηγώντας από τη μακρινή Λετονία 40 αρκούδες για χρήση σε πλατείες όπου θα μιμούνται τη Βουγιουκλάκη, θα ντύνονται νύφες

-ΣΑΜΨΩΝ Αίσχος, αλήτες

-ΔΙΚΑΣΤΗΣ Ησυχία παρακαλώ στο ακροατήριο. Μάρτυρα, μπορείς να αναγνωρίσεις τον Ευστράτιο Κοτζαμπάση σε αυτή την αίθουσα?

-ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ Μάλιστα κύριε δικαστά. Είμαι εγώ.

-ΔΙΚΑΣΤΗΣ Συνέχισε μάρτυρα.

- ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ Σύντομα το χαμόγελο στο πρόσωπο του Κοτζαμπάση έσβησε. Το τρίκυκλο μπήκε στη μεγάλη κατηφόρα της Τσιμισκή και το τρίκυκλο επιτάχυνε ανεξέλεγκτα. Ο Κοτζαμπάσης πάταγε φρένα, κλαπέτο στο φουλ, τράβαγε χειρόφρενο όμως το τρίκυκλο δεν ήταν γραφτό να σταματήσει με τίποτα. Πίσω η καρότσα πεταγόταν δεξιά αριστερά και μερικές αρκούδες εκσφενδονίζονταν στο δρόμο, μερικές από αυτές καταπλάκωσαν 4 ανυποψίαστους περαστικούς που τρώγανε τη μπουγάτσα τους.

Ο Κοτζαμπάσης είχε βγει ο μισός έξω από το τρίκυκλο και φώναζε «move along – there’ s nothing to see here” ενώ με το άλλο χέρι έλεγχε το τιμόνι και πάταγε την κόρνα.

Την ίδια ώρα στην πλατεία όλοι κοιτούσαν με αγωνία πού θα καταλήξει το τρίκυκλο και τα στοιχήματα είχαν φτάσει σε αστρονομικά ποσά. Είδα το Λαμπράκη να συνεχίζει ανενόχλητος τη βόλτα του, μην εχοντας αντιληφθεί πλήρως τον κίνδυνο που πλησίαζε. Κάποιοι τον άκουσαν να λέει « Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας - η πιθανότητα θανάτου από αυτό το τρίκυκλο δεν είναι παραπάνω από 6%»

Τελευταίο πράγμα που θυμάμαι, ο Κοτζαμπάσης έκανε μια τελευταία προσπάθεια να αποφύγει το πλήθος, το τρίκυκλο ντελαπάρισε και οι 40 μετρημένες αρκούδες κατεπλάκωσαν τον βουλευτή μας Γρηγόριο Λαμπράκη. Τα όσα συνέβησαν πιστεύω τα γνωρίζετε.

-ΔΙΚΑΣΤΗΣ Και τι απέγιναν οι αρκούδες μάρτυρα? Επέζησαν?
-ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ Μονάχα 6 επέζησαν. 3 από αυτές νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ίσως να μην ξαναπερπατήσουν ποτέ. Καταλαβαίνετε τον πόνο μου, τόσο μεγάλη επένδυση, τα μεταφορικά, κρίμα..

-ΔΙΚΑΣΤΗΣ Το δικαστήριο απεφάσισε. Ο κατηγορούμενος Ευστράτιος Κοτζαμπάσης κρίνεται αθώος και η οικογένεια του θύματος θα του πληρώσει αποζημίωση για τις νεκρές αρκούδες. ""

Αυτή είναι όλη η αλήθεια για το φονικό ατύχημα που στοίχισε τη ζωή στο Γρηγόριο Λαμπράκη, 4 ανυποψίαστους και μερικές αρκούδες. Ότι άλλο ακούσετε εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
* για τη μαρτυρια του Θεόδωρου Βετεφρη κατέκλεψα αυτούσιες φράσεις απο κείμενα του Πετεφρή, χωρίς φυσικά να του ζητήσω την άδεια.

16 σχόλια:

Misirlou Oubliez είπε...

Πιστευω πως κονταροχτυπιεται στα ισα με την υποθεση -Ριτσαρντ- Ντρειφους, ενα βροντερο "κατηγορω" στην σαπιλα του παρακυκλωματος διακινησης πηχτης σαλτσας, μια γροθια στο στομαχι...

natasha hassiotis είπε...

Και δηλαδή την ταινία "Ζ", που έπαιζε ο πρώην πρόεδρας ο Κύριος Σαρτζετάκης στο ρόλο του Ζαλουί Τρεντινιά, τζάμπα την είδα και καμάρωσα το δαιμόνιο της ελληνικής φυλής που διαπρέπει στο εξωτερικό, π.χ. Κογκά, Βενεζουέλες και αλλού; Πρόσεχε φάιτμπάκ@ γιατί καταρρίπτεις μύθους αιώνων...
*ωραία η μίμηση Πετεφρή, γελάω και ακόμα γελάω σατανικέ κλέπτη...

Ανώνυμος είπε...

Ntaksei pires sto stoma sou ton Lampraki, ti poutsises...

Fight Back είπε...

@misirlou oubliez ο ριτσανρντ ντρεηφους ειναι ενας απλος ορκωτος λογιστης του δημοσιου μπροστα σε αυτη την υποθεση

@highvoltagepress ποτε να μην πιστευεις τις ταινιες. δεν ειδες με τον Αλέξανδρο? μας βγαλανε το μεγαλεξανδρο γκεη.
ο πετεφρης δε ξερω αν θα γελαει που ενεπλακη στην υποθεση

@mithrandir μα οχι, εγω απλα παρεθεσα καποια στοιχεια που μου εδωσαν οι πηγες μου

Ανώνυμος είπε...

Με το δικο μου ατυχημα βρικατε καμια ακρη?

natasha hassiotis είπε...

φάιτμπακ@ ο μεγαλέξαντρος ήτανε γκέης, αυτό το ξέραμε, τα είχε με τον Ασβεστίωνα.

Και δηλαδή ο Κύριος Σαρτζετάκης -πατέρας Πετρούλας- είναι με τον Λεξ Λούθορα που λέει περί δολοφονίας; (κόλλησα με τον Κύριο Πρόεδρο και Πατέρα Πετρούλας).

Kyriakos o Xasapis είπε...

Otan lene o Lamprakis Zei ki o Lamprakis Zei synexeia, lene afton tou mega? giati ap'oti katalava o allos pethane. Ektos an den katalava kala, oxi an den katalava kala na mou to peite diladi na katalavw.

arkoudes?

angeliki marinou είπε...

Μικρό τρυφερό αγόρι. Σ΄έκανε ο σκυλοτεμαχιστής σαν τα μούτρα του.

Ανώνυμος είπε...

Παραφρονα , ο Μπουμπλής ητανε 10 χρονων εκεινη την εποχή

Fight Back είπε...

@παναγουλη, εξεταζοντας μια φωτογραφια απο το θανατο σου βρηκαμε ιχνη απο αρκουδες τα οποια εξεταζονται. προς το παρον ανακρινεται η αρκουδα του αρη βελουχιωτη.

@highvoltagepress ο σαρτζετακης ειχε το παρατσουκλι "αγκαλιτσας" λογω ομοιωτητας με την κουκλα που φωτιζε την νυχτα? θυμαμαι καλα?
αν θυμαμαι καλα η γνωμη του δεν μετραει

@kyriako xasapi οταν τα ελεγε ο προεδρος λεβεντης περι αρκουδεηδων κοροιδευατε και του στελνατε φραπεδες στο στουντιο.. τωρα που λαμπει η αληθεια τι εχετε να πειτε?

@renton δικιο εχεις. εγω εγραφα για την ταυγετη. οχι για αμορφες μαζες κρεατος και αιματος

@γιακωμο κουλε, ακριβως. απο τοτε ηθελε να τον αρπαξουν οι βρωμεροι παιδοφιλοι τριφυλλοφοροι

natasha hassiotis είπε...

Λεγόταν Κύριος Αγκαλίτσας. Να ξέρουμε και τι λέμε δηλαδή.
Επί τη ευκαιρία να σε ευχαριστήσω φάιτμπακ@ για το άπλετο φως που έριξες στη δολοφονία Λαμπράκη. Μήπως έχεις στοιχεία για υποθέσεις Τσάπμαν και Πολκ; Του Γεωργίου Α';
Για ρίχτα μεγάλε!

Υ.Γ. Δώρο σιντί θα δώσετε ρε τσιγκούνηδες με τη μαρτυρία Κοτζαμπάση;

Ανώνυμος είπε...

se peiraksan oi anathumiaseis??

virginia Diakaki είπε...

nomizo oti tha itan sinantiko na xanadoume ton ypopto rolo tis arkoudas me tin fisarmonika

Fight Back είπε...

@highvoltagepress οι υπαλληλοι μας δεν προλαβαινουν να ανακρινουν αρκουδες. πολλες υποθεσεις θα εξιχνιαστουν τωρα που βρηκαμε την ακρη, μην ανησυχεις.

@symptom ?

@x βλεπεις μπροστα!

Ανώνυμος είπε...

MAKARIOI OI PTOXOI TO PNEUMATI VEVAIA... SAS EUXOMAI NA ZISETE STIN AIONIA MAKRIOTITA SAS, PRAGMATIKA SAS AXIZEI.

KAI GIA OPOION EIDE TO Z KAI THEORISE TIN PALIOLOYGRA KOTZAMPASI AXIEPAINO, KAI PALI POLLA SYGXARITIRIA

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη για το ετεροχρονισμένο σχόλιο,τώρα σας ανακάλυψα.Επειδή δεν αντέχω να παραποιείται η ιστορική αλήθεια και επειδή τυχαίνει να έχω την πρώτη(ιλουστρασιόν) έκδοση των πρακτικών της δίκης οφείλω να διορθώσω το εξής σημείο:
αντί του ψευδούς:
-Βετεφρής:"Και στις ανατολές, οι άλλοι?"
το (ιστορικά )ορθό:
-Βετεφρής:"Και στις ανατολές,ΓΙΑΤΙ,οι άλλοι??"
Να προσέχετε περισσότερο γιατί καιροφυλακτώ...