Δευτέρα, Απριλίου 21, 2008

0/4 - Οράτιου μεταμόρφωσις

Μπορεί οποιοσδήποτε να σκεφτεί ένα άτομο χωρίς απαιτήσεις. Ένα άτομο ντροπαλό που κάνει αναντίρρητα αυτά που του ζητάνε όσο καλύτερα μπορεί και ποτέ δεν προβάλει τα δικά του θέλω. Ένα έρμαιο των επιθυμιών των άλλων. Μπορούν όλοι να θυμηθούν κάποιον που συνάντησαν στο παρελθόν και ίσως τον εκμεταλλεύτηκαν. Τέτοιος άνθρωπος ήταν ο Οράτιος. Μόνο που είχε κατακόκκινα μαλλιά. Δύσκολα συναντάς άνθρωπο με τόσο έντονα φυσικά κόκκινα μαλλιά.

Ο Οράτιος μεγάλωσε σε χωριό και οι παρέες του ήταν λιγοστές. Πριν τελειώσει το σχολείο ο πατέρας του τον πήρε να δουλεύει στα χωράφια απο το πρωί ως το χάραμα. Αυτός δεν έφερε καμιά αντίρρηση, έτσι κι αλλιώς δεν του πρόσφεραν τίποτα τα γράμματα, μέσα του ένιωθε πως άλλο ήταν το ταλέντο του. Ήξερε πως είναι γεννημένος για να τραγουδάει.

Στο χωράφι, την ώρα που όλα τα εργαλεία δούλευαν και κανείς δεν άκουγε τίποτα άλλο παρά το βουητό της μηχανής, ο Οράτιος τραγουδούσε δυνατά με την ψυχή του. Παρότι δεν άκουγε ούτε ο ίδιος τη φωνή του, τα έδινε όλα για το αόρατο ακροατήριο του. Με το τραγούδι ενιωθε θεός και καμιά φορά ξεχνιόταν και παρατούσε τη δουλειά και άρχιζε τα χορευτικά μέχρι να τον προσγειώσει στην πραγματικότητα μια γερή σφαλιάρα απο τον πατέρα του.

Το βράδυ στο σπίτι τα άκουγε ένα χεράκι απο όλη την οικογένεια.
«πανάθεμα τονε γυναίκα τον κοκκινοτρίχη, αντί να δουλεύει αρχίζει και χορεύει και τονε γελάνε όλοι οι εργάτες, έλα δω βρε αχαΐρευτε, τι σε χει πιάσει και μας κάνεις ρεζίλι έτσι» φώναζε μασουλώντας κρέας σαν αγροίκος ο πατέρας

«οράτιε, δεν πιστεύω να μας βγεις τοιούτος.. τι χοροί και ρεζίλια ακούω μέσα στα χωράφια.. γιαυτό βρε δεν πας στον σινεμά με την σοφία της κυρα όλγας? Για πάμε να πλυθείς και να πας στον σινεμά, θα σε κάνω εγώ άντρα με το ζόρι» επέμενε η μάνα του

μόνο ο παππούς δεν ανησυχούσε «η δουλειά θα τον στρώσει το μικρό. Βάλτον να δουλεύει 14 ώρες τη μέρα και θα σου πω εγώ αν αντέχει μετά τραγούδια και πανηγύρια. Δε θα ρθεί κι η ώρα του να πάει φαντάρος? Εκεί θα στρώσει για τα καλά»

Το έργο στο σινεμά ήταν γουέστερν και το Σοφάκι όλο αναστέναζε λοξοκοιτάζοντας τον Οράτιο κι εκείνος βαριόταν αφόρητα όλο το σκηνικό μα το ανεχόταν όπως όλα τα υπόλοιπα θλιβερά σκηνικά στη ζωή του. Όλο το βράδυ το σοφάκι φλυαρούσε πως ονειρεύεται να μάθει την τέχνη της μάνας της, να ράβει κι αυτή ρούχα και μια μέρα να ανοίξει μαγαζί στο χωριό και να φέρνει υφάσματα απο την πόλη. « Εσένα οράτιε ποιά είναι τα όνειρα σου? Τι θέλεις να κάνεις πιο πολύ»

«Τίποτα. Εδώ, στο χωριό» ξέκοψε ο οράτιος και καληνύχτησε το Σοφάκι χωρίς το φιλί που τόσο ήλπιζε αυτή να της δώσει. Ο Οράτιος κρατούσε το μυστικό του σφιχτά και αν ποτέ αποκάλυπτε πως ονειρεύεται μια μέρα να πάει στην Αθήνα να τραγουδήσει, θα το έκανε σε άτομο που θα επέλεγε αυτός.

Αυτό έγινε ενα απόγευμα μετά τη δουλειά. Ο πατέρας του φόρτωσε τα εργαλεία και τα σακιά στο αυτοκίνητο και έτσι δεν έμενε χώρος για το γιο του. «εσύ τράβα μέχρι το σπίτι με τα πόδια, όπως πάνε κι οι εργάτες». Καθώς ο Οράτιος προχωρούσε στη δημοσιά και οι εργάτες είχανε σχηματίσει ομάδες, ένας Αλβανός πλησίασε τον κοκκινομάλλη νεαρό που σιγοτραγουδούσε Μαζωνάκη. «σε έχω ακούσει να τραγουδάς στο χωράφι. Έχεις πολύ καλή φωνή» Ο οράτιος είχε παγώσει. «θέλω να σε ακούσω να τραγουδάς χωρίς να κάνουν φασαρία τα μηχανήματα. Έλα το βράδυ στο σπίτι μου. Πιστεύω έχεις πολύ καλή φωνή» Ο Οράτιος δεν αποκρίθηκε μα ο Αλβανός συνέχιζε «σε περιμένω το βράδυ»

Το βράδυ ο Οράτιος προτίμησε να δει τηλεόραση, μα σύντομα ο πατέρας που είχε μεθύσει απο νωρίς τον διέταξε να τσακιστεί να πάει για ύπνο. Χωρίς να αντιμιλήσει ο μικρός ξάπλωσε στο κρεβάτι του και άκουγε τους τσακωμούς απο το διπλανό δωμάτιο. Η μάνα του ούρλιαζε, όχι τόσο γιατι την ενοχλούσε ο μεθυσμένος άντρας της, αλλά περισσότερο επειδή λάτρευε τις νυχτερινές αυτές μάχες. Ήταν η μοναδική έντονη στιγμή που της πρόσφερε η ημέρα. Και τότε ο Οράτιος αποφασιστικά τράβηξε την κουβέρτα απο πάνω του. Ντύθηκε και βγήκε κανονικά απο την πόρτα του σαλονιού. Ούτε που το κατάλαβαν οι γονείς του μέσα στο χάος του τσακωμού τους. Σε λίγη ώρα ήταν στο σπίτι του Αλβανού. Αυτός του άνοιξε φορώντας μόνο ένα τζην παντελόνι.
«Ήρθα να σου τραγουδήσω»

Λίγη ώρα μετά ο Οράτιος είχε τραγουδήσει για πρώτη φορά τόσο δυνατά και απελευθερωμένα και είχε κάνει για πρώτη φορά έρωτα στη ζωή του με τον Αλβανό.
«Λοιπόν, σου άρεσα?» ρώτησε διστακτικά ο μικρός
«είσαι πολύ γκαβλωτικό αγόρι»
«εννοώ το τραγούδι μου σου άρεσε»
«πως? Ναι καλός είσαι. Το χεις. Πως σε λένε?»
«Οράτιο»

«χαχα, οράτιο? Ελπίζω να μη σκοπεύεις να γίνεις γνωστός με αυτό το όνομα»
«γιατί τι εχει το όνομα μου»

«χαχα τι λες αγορι μου χαχα. Ποιος θα πηγαινε να ακούσει κάποιον που το λένε οράτιο.. κι αυτό το μαλλί. Μάλλον θα έπρεπε να το βάψεις κάποιο χρώμα που να υπάρχει.. γιατί με το κόκκινο και το όνομα οράτιος θα γίνεις ανέκδοτο»
Ο οράτιος καθόταν αμίλητος, γυμνός και ντροπιασμένος
«αν και με τέτοιο κωλαράκι δεν το αποκλείω να κάνεις καριέρα» είπε ο Αλβανός και χούφτωσε το εν λόγω κωλαράκι ελπίζοντας σε δεύτερο γύρο.
Ο Οράτιος άρπαξε ένα βαρύ τασάκι απο το κομοδίνο και το έφερε στο κεφάλι του Αλβανού. Πριν αυτός προλάβει να καταλάβει τι συμβαίνει, ο Οράτιος τον είχε καβαλήσει και τον χτυπούσε δυνατά με το τασάκι τραγουδώντας. Σταμάτησε μόνο όταν ο Αλβανός πια δεν αντιστεκόταν και το κεφάλι του είχε γεμίσει αίματα. «χα, και τα δικά σου μαλλιά είναι κόκκινα τώρα» σκέφτηκε ο Οράτιος και ντύθηκε να γυρίσει στο σπίτι.

Συνέχισε να δουλεύει στο χωράφι μέχρι τα 17 που ήρθε η ώρα να πάει στο στρατό. Δεν αντιμιλούσε ποτέ στους γονείς του. Βγήκε μερικές φορές με το Σοφάκι και πάντα τη γυρνούσε σπίτι χωρίς φιλί. Σπανίως τραγουδούσε πια όταν δούλευε. Θα το έκανε μια και καλή όταν απολυόταν απ το στρατό. Για όσους τον γνώριζαν τίποτα δεν άλλαξε στον Οράτιο. Παρέμενε το ίδιο σιωπηλό και άβουλο παιδί.
Παρότι δεν ήταν για κανένα ορατή, η μεταμόρφωση του Οράτιου είχε συντελεστεί.

52 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους λίγη δράση!
Γουστάρω τασάκια!

Ανώνυμος είπε...

Όχι, όχι, όχι.
Το καλύτερο όνομα για χασάπη είναι Ηρακλής. Το αποφάσισα. Είναι οριστικό.

Ανώνυμος είπε...

Στο προηγούμενο ποστ πήγαινε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

..."Ζητούσα κάτι να κρατηθώ..,
μόνιμο κι αναλλοίωτο..,
ν' απλώσω ρίζες σταθερές..,
στη Γη να μην πλανιέμαι..!
Κι άδειος, μια νύχτα.., άπελπις..,
τα μάτια σήκωσα ψηλά..,
σάμπως σε ικεσία..,
κι αισθάνθηκα μετέωρος...
να με κρατάνε χέρια..!

Κι ήταν τα χέρια Σου αυτά..,
μοναδικά.., Θεέ μου..,
και στο καλό...και στο κακό...
δεν τ' άφησα.., ποτέ μου..,...
και μένω τόσο στέρεος
μες στης "Σιωπής" τον ίσκιο..,
σ' αυτό το κορφοβούνι, πια..!
Σ' ό,τι κι αν γίνει.., έκτοτε..,
κι αν χάνομαι.., δε χάνομαι..,
Σε βρίσκω...και με βρίσκω..!

Δεν έχω φόβο.., τώρα πια..,
---τόλμη...του Φόβου φόβητρο...---
κι απλώνω ρίζες σταθερές..,
γη -μου ο ουρανός -μου..!
Κι άλλοι στη σκιά -μου έρχονται..,
πια, έχω άυλα κλαδιά..,
αίσθημα κι αλογία..,
και μένουν και στηρίζονται...
στην ταραχή της ζήσης..!"..!...

Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.siopi.gr
Αποκωδικοποίηση..: ψυχής, σιωπής, θρησκειών, μυθολογιών,...
Σχηματοποίηση λόγου (στίχων μου), θεογονία, κοσμογονία,...
Γεια...

Fight Back είπε...

@petsikion θα σου παρω ενα του ολυμπιακου με το θρυλεων πανω

@theorema, ηρακλης ε? καλα θα δουμε
γιαυτο δεν εχει σχολιο?

@αλ. ζηβα kewl

Ανώνυμος είπε...

Μ'αυτά και μ'αυτά, πεθύμησα την αδερφή σου...
Λοιπόν, à mon avis, αστεράτη η ιστορία. Κυρίως επειδή έρχεται μια τελική ανατροπή -και μάλιστα τόσο φυσικά, που με κάνει να σκεφτώ: ναι, σέβεται τον αναγνώστη του. Φροντίζει να συμβεί κάτι απρόσμενο και του το δίνει στο... τασάκι! ;-)

Ανώνυμος είπε...

fight back, σα να λέμε.. απ' όσο σε χτύπησαν, χτύπα τους πίσω πιο δυνατά.
πολύ μου άρεσε αν θες να ξέρεις ;-)

Fight Back είπε...

@theorema προσεχε τί ζητας!
και ημουν οριακα να βαλω κηροπηγιο

@deadend mind μα φυσικα και θελω! thanks

nkarakasis είπε...

Ο κακοφωνίξ πριμαντόνα!!

Κοίτα να δεις δεν ξέρω που την πας την ιστορία αλλά άμα είναι να πετάει ένα τασάκι ο Οράτιος κάθε φορά που του λένε ότι έχει ωραίο κωλαράκι .. για serial killer καλά το πάς...

ΧΑ ! τώρα μου ήρθε ! 0 απο 4 .. θα σκοτώσει και τους τέσσερεις ; το μηδενικό ο Οράτιος ;

nkarakasis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
nkarakasis είπε...

@theorama
Ηρακλής ; ο χασάπης ; που σου ήρθε αυτό; τον είδες να σφάζει κανένα αρνί και είπες "Να ο Ηρακλής με την Λερναία Ύδρα;" τσ τσ .. δεν νομίζω.. στο επόμενο ποστ σε θέλω πιο συγκεντρωμένη/ο ...

Ανώνυμος είπε...

οπως βλέπω στον extremetracker σου, όλες οι αναζητήσεις σου αφορούν λέξεις - κλειδιά, με αντικείμενο την τσόντα. Παρά τα τρικάκια σου αυτά όμως ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ! Είσαι κολλημένος στο 100 - 150. Επειδή είμαι παλιός blogger θα σου πω ένα μυστικό. Μην κουράζεσαι να γράφεις του κόσμου της μαλακίες όπως "ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΓΥΜΝΗ" και λοιπά. Οι επισκέψεις έρχονται μόνο λόγω περιεχομένου και τίποτε άλλο. Διάβασε και το άρθρο για το SEO στο blogger...και καλή τύχη.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ. ΟΙ ΓΝώΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ BLOGS ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ EXTREMETRACKER. ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΡΧΑΡΙΟ BLOGGER ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ. ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ BLOG ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ!

Fight Back είπε...

@nkarakasis ο ορατιος ειναι ψυχουλα ρε. κι αν σκοτωσε και μια και δυο, δεν πειραζει, καλη καρδια

@παλιε blogger εισαι εντελως εκτος θεματος. οι συμβουλες σου ειναι παιδαριωδεις. καλυτερα να ασχοληθεις με καποιο απο τα πετυχημενα μπλογκς με περιεχομενο και αφιερωματα στα τρικυκλα

@ανωνυμε επισης το οτι γραφεις με κεφαλαια δε σημαινει οτι εχεις παραπανω δικαιο

Tanila είπε...

Εγώ προτιμώ Οράτιο

Tanila είπε...

Aλήθεια ανώνυμοι των 8:25 και 8:28, με αυτά που γράφετε δείχνετε ότι πρώτη φορά μπαίνετε στον μπλόγκερ, αφού οι συμβουλές σας είναι τελείως άκυρες και αφού αγνοείτε ότι ο Φάητ είναι πολύ παλιός και σπουδαίος μπλόγκερ.
Παλαιολιθικής αξίας θα έλεγα.

Fight Back είπε...

@tanila ψηφος εμπιστοσυνης λοιπον στον Ορατιο

@tanila, ναι δηλαδη ενταξει.
γιατι δηλαδη να ακουσουμε τις οποιες συμβουλες μας δινει μια ανωνυμη φωνη απο το πουθενα?

Ανώνυμος είπε...

Κι αν δεν είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω αλλά φωνή Κυρίου?
Άγιες μέρες, βρε άθλιοι άπιστοι, μετανοείτε!

Fight Back είπε...

@theorema δηλαδη μια φορα ειχα κι εγω επιφοιτηση κυριου και Αυτος μου ειπε για επισκεψιμοτητα?

god damnit

Ανώνυμος είπε...

Νταξ, εγώ ψηφίζω ανώνυμο. Θεός!

Ανώνυμος είπε...

re me tasaki skotose kai o Theofilos Sexidis th giagia tou. Tyxaio? Koita re ton Oratio pou thelei na ginei kai Sexidhs.

david santos είπε...

I loved this post!
Thank you and have a good day.

Ανώνυμος είπε...

δεν ειναι πολυ αστειο το γεγονος οτι υπαρχουν "παλιοι" και "αρχαριοι" bloggers? σαν να τους ανηκει κατ'αποκλειστικοτητα ενας χωρος που τον μοιραζονται χιλιαδες ατομα! τι λες ρε φιλε? δλδ οσο πιο παλιος τοσο πιο σωστος? αρα με αυτην τη συλλογιστικη: ο αλεκος τζανετακος ειναι πιο πολλα χρονια ηθοποιος απο τον κωνσταντινο μαρκουλακη, επομενως: ο τζανετακος ειναι καλυτερος ηθοποιος!!!!παρεπιπτοντως γιατι δεν αναφερεις την ταυτοτητα σου, ξακουστε blogger?

Ανώνυμος είπε...

ειχα να διαβασω πολυ καιρο τοσο καλτ ιστορια. αν και ο ορατιος δε νομιζω οτι θελει να γινει τραγουδιστης.

αυτος ο ανωνυμος τα σπαει. και επιτελους φαιτ μπακ αποκαλυψου και πες μας το ονομα σου.

Ανώνυμος είπε...

h istoria einai arketa sympa8hs kai ka8hlwtikh alla exei ksediantropa senariaka kena. Enw se metaferei se palioterh epoxh,safws 15-20 xronia pisw, o mikros poust*kos pws ginetai na tragoudaei Mazwnakh,gia na anaferw mono ena paradeigma?? Mou 8umise thn Troia pou eskagan kati ksekarfwta boeing 747 sto background ki enw o Axilleas akonize to spa8i tou.

Ανώνυμος είπε...

albanoi uphrxan tote?

Misirlou Oubliez είπε...

Ρε κολλημενε φαητ μπακ, αμαν με τα μασταρια της Καλομοιρας και της Μενεγακη γυμνη και τους απαραδεκτους και την Μαρια την ασχημη και τον Ζαχοπουλο και την ντοπα της αρσης βαρων και τα μπουτια της Βινας Ασικη και το γαμησι με την θεια και αυτα. Σε σιχαθηκα ρε σεξιστη μισογυνη, που μονο τον Αποστολο Γκλετσο γυμνο εχεις να επιδειξεις. Και προσεχε τι θα απαντησεις ψαρακα γιατι ειμαι παλιοσειρουλα και θα σου κανω ενα πυροφανι και θα κανεις Ανασταση νωριτερα. Αληθεια που θα πας για Πασχα;

Fight Back είπε...

@petsikion η ψηφος σας απορριπτεται.

@papamitsos ποτε δεν πιστεψα ολες αυτες τις κακοηθειες που λενε για το θεοφιλο. απλα ηθελε την ησυχια του

@david santos καλο πασχα

@ανωνυμε, μην απαντας σε ανωνυμους

@κολοκυθι ονομαζομαι κατωθι υπογεγραμμενος

@συμπτομ μαλλον εχεις δικιο.
ο 18χρονος ορατιος στο προηγουμενο κειμενο, πριν 20 χρονια δε θα γινοταν να τραγουδαει μαζωνακη γιατι θα ηταν -2 ετων.
και πριν 15 δε θα μπορουσε να πηδιεται με αλβανους στα 3 του..

@συμπτομ οι αλβανοι υπηρχαν, αλλα δε μοιαζανε τοσο πολυ με τους ελληνες τοτε

Fight Back είπε...

@misirlou μη μου βαζεις εμενα λεξεις στο στομα υπεροχα πλασματα ονιραμα κορη βανας μπαρμπα αρναουτογλου φαρσες σε γριες μαρια η ασχημη σωτηρης νινης πουστη τζιγκερ πουλα.
πασχα στη φλωρεντια

Ανώνυμος είπε...

nai re mazi sou, afou ton apeilousan na ton skotosoune. Lefteria ston Theofilo!

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες ολγα φαρμακη λάκης λαζόπουλος αυτιάς μπαρτσελόνα ισοπαλία πρωταθλητής στα χαρτιά

Ανώνυμος είπε...

Γκέι είσαι;

Kleine wolke είπε...

Φοβερή(και τρομερή) η ιστορία σου!
Τώρα εγω τι ζόρι τραβάω να βρίσκω ψυχολογικό ενδιαφέρον σε τέτοιες ιστορίες δεν ξέρω...πάντως όση ώρα διάβαζα το κείμενο έβλεπα απωθημένα και συμπλέγματα. Άσε που θα το στριφογυρνάω στο μυαλό μου μέχρι το βράδυ.


(έχεις διαβάσει τον Τρυποκάρυδο του Ρόμπινς; κάτι λέει για τους κοκκινομάλληδες εκεί μέσα)

Καλή Ανάσταση fight back!

[Germanos] είπε...

Ο φιχτμπάχιος ειναι σταθερη αξια της μπλογκόσφαιρος και τουτο ειναι πασιφανές μετα το παρων ποστ.
Μην χεσω με τη σημασια του SEO και των tracker σε μπλόγκ χωρις διαφημίσεις

[Germanos] είπε...

παρον ποστ

Ανώνυμος είπε...

ego molis tora pira xampari ti einai o extreme tracker kai ofeilo na omologiso oti ta google searches pou xehorizoun einai "Υιοθεσία Καζακστάν " kai "υπολογισμος ενσημα σερβιτορου "

Ανώνυμος είπε...

an douleye apo to prwi mexri to xarama opws les, den einai kai polys xronos. ektos an milas gia to epomeno xarama poy de nomizw.

dld kai pousths kai tempelhs! prokopse o pateras tou!

Downhill.... είπε...

re o oratios den einai pousths...

oute kokkinomallhs...

negros pou pinei whiskey kai xoreuei capoeira einai. kai den tragoydaei mazwnaki...ta blues tou missisipi kai ths new orleans tragoydaei!!

asxete!

e asxete!!

anwnyme xwstoy ta agori mou na anebei to h8iko soy!

ante na soy dwsei kamia symboulh kanas palios blogger giati esy eisai palioblogger!

alhth

e, alhth

fullstop.

natasha hassiotis είπε...

Να σου πω, του Οβίδιου δεν ήταν οι μεταμορφώσεις; ανιστόρητε τύπε.
Οράτιος, μου θυμίζει εκείνο το άλογο, βόδι, τι είναι, στο μίκυ μάου.

Ο Ψυχοβγαλτης είπε...

Γουο. Θα μπορουσε να ενσωματωσει τη δολοφονια με τασακι στην τεχνη του ως λαηβ ακτ. και να μιλαει ολος ο κοσμος για τη γεννηση ενος αβαντγκαντ αστεριου.

Fight Back είπε...

πολυ σχολιο βρε αδερφε.
ορεξη που εχετε πασχαλιατικα, ωχοουυυ..

@παπαμητσο, κοιτα, ηθελε να μελετησει και τη συσταση του εγκεφαλου, οποτε τον λες και επιστημονα

@πετσικιον ;) ταβερνα αρτζεντινα κρεας μεγεθος μικρου παιδιου

@ερσι οχι, εσυ?

@kleine wolke δεν το χω διαβασει. θα με ενδιεφερε παρολαυτα να μου πεις για τα συμπλεγματα ειδικα και οχι ετσι γενικα, ωστε να βγει καποιο συμπερασμα

@γερμανος :D χα!
τοσο καλο πια ηταν το παρων ποστ? παρον σορι

@παπαμητσο θα σου παραθεσω μερικα best of του tracker
02 May, Wed, 17:36:53 Google: How to say the word γέφυρα?

03 May, Thu, 01:54:15 Google: μαλαπέρδα τι είναι

04 May, Fri, 12:31:37 Google: ψυχολογικο προβλημα στο στομα

11 May, Fri, 10:09:35 Google: εχω μαγαζι κεντρικο και δεν ξερω τι να πουλαω
"

to be continued
και σου λεει ο αλλος οτι δε τα σπαει ο τρακερ

Fight Back είπε...

@lemmy ναι ποιος ξερει τι εννοουσα, μαλλον τη δυση του ηλιου..

παρολαυτα δεν ειναι ιδιαιτερα τιμητικο οτι 35 ατομα πιο πριν λεγανε ποσο θεικο ηταν το κειμενο και δεν ειχαν προσεξει το χαραμα.

@downhill σαν πολλα δε ξερεις για τον ορατιο? (και για τις γατες, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα)

@highvoltagepress σου ομολογω πως ανοιξα βικιπαιδεια για να σε πιασω.
θα ειχε ενδιαφερον μια μεταμορφωση του μπεν του αρουραιου σε καποιο υπερφυσικο τερας.
ο ορατιος ηταν αλογο? η κλαραμπελ παλι?

@ψυχοβγαλτης, ποσες ιδεες!! οσο παει και γινεται καλυτερο!!

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο κείμενο βέβαια (και σε μέγεθος)

Ανώνυμος είπε...

το άτομο υπ' αριθμον 4 που βρήκε θεικο το κείμενο (ήτοι εγώ) το πρόσεξε πάντως, απλά είχε τη λεπτότητα να μην το σχολιάσει
;)

Ανώνυμος είπε...

egw pantws auton ton oratio kapou ton exw dei twra teleutaia metaksi kapsimi kai loxo dioikisews!

natasha hassiotis είπε...

η κλάραμπελ ήταν αγελάδα, ο οράτιος, τώρα που τον ξανακοίταξα, γιατί άνοιξα μίκυ μάου για να σε αντιληφτώ, ήταν αλόγατο, και φόραγε και μια σαμπρέλα γύρω απ' το λαιμό, την οποία δεν καταλαβαίνω δόκτωρ μου. Μήπως να κόψω τα μίκυ μάου και να στραφώ σε άλλες μελέτες, αφού μου πέφτουνε δύσκολα; (σιχτίρ, τα δυσκολέψανε κι αυτά)

lazinio είπε...

emena mia fora me metamorfwse o hitch

Ανώνυμος είπε...

Σε διαβαζα απο πολυ μικρος. Ειμαι κι εγω ενας παμπαλαιος 1972 θα 'ταν? 1834? αναγνωστης μπλογκ. Ειμαι γνωστης του αντικειμενου και ποτε δεν επισκεπτομαι μπλογκς που εχουν extremetracker. Τωρα πια επεσες πολυ χαμηλα στα ματια μου. Ποτε δεν προκειτε να μαθω τι απεγινε στον Ορατιο και τον μπεν. Once a extreme tracker user always an extreme tracker user που ελεγε και ο θειος μου ο νιλ. Και τι ξεφτιλα. Η επισκεψιμοτητα σου δεν εχει ανεβει ποτε πανω απο 154-κι αυτο συνεβει τα χριστουγεννα. Μην προσπαθεις να δικαιολογηθεις. Ποτε το μπλογκ σου δεν θα γινει σαν τα μεγαλα μπλογκς που θαυμαζες οταν πρωτομαθαινες να γραφεις. Θα εισαι παντα μια μετριοτητα. O παλιος μπλογκερ που τον παιρνεις από αποκρυψη και σε παιρνει πισω να δει ποιος είναι, που εχει μετρησει ως το απειρο 2 φορες, που το σκοταδι τον φοβαται αποκαλυψε την απατη. Ξερεις ποσοι παλιοι μπλογκερ χρειαζονται για να αλλαξουν μια λαμπα? Όχι. Εσυ οσα χρονια και να εισαι εδώ θα εισαι ενας αρχαριος. Ενας extreme tracker user for christs sake.

kooc

Mh Xeirotera είπε...

Kalh tu ora tu Oratiu...

Se efxaristo gia thn episkepsh. Proth fora diavazo to blog su, ksero oti den tha su po kati pu den exeis ksanakusei, alla tha to po: grafeis para poly kala :)

Cheers!

Fight Back είπε...

@loukianos ναι αλλα το αφησα και 2 βδομαδες.
καποιος θα μπορουσε να διαβαζει 70 λεξεις τη μερα και να το βγαλει πολυ ανετα

@deadend mind, οκ τωρα ξερω πως υπαρχει και ενας που διαβαζει και τις απαντησεις που δινω στα κομεντς :D

@kabamaru δωσε χαιρετισματα στο μπεν τον αρουραιο

@highvoltagepress φανταζομαι με τη σαμπρελα στο λαιμο εντυπωσιασε και εριξε το γκομενακι κλαραμπελ..
παντως απ οτι διαβασα ηταν κατι σαν προδρομος του γκουφι. μολις εμφανιστηκε ο γκουφη, τον εκανε περα ο μικι τον ορατιο

@lazinio και? την εριξες την κοπελα?

@κοοc τα χριστουγεννα ειχα δωσει μια πολυ ωραια συνταγη για γαλοπουλα με γεμιση χταποδακι κρασατο, γιαυτο επιασα το πικ της επισκεψιμοτητας μου. γενικα τα ειπες σκληρα, και αρα σωστα εκτος απο ενα: τα μπλογκ που θαυμαζα δεν ηταν τα μεγαλα

@mh xeirotera πρωτη φορα? θα ορκιζομουν πως ξαναρθες, ποτε αλλωστε δε ξεχνω τις σημαντικες επισκεψεις

Μιμης Ζερβος είπε...

μου θύμησε κάτι απο ξανθούλη..αλλά με άλλο ωροσκόπο..

Fight Back είπε...

@μιμης ζερβος, δεν εχεις κι αδικο. εφηβεια, οικογενεια, επαρχια κλπ.
οξυμωρο παρολαυτα, ξανθουλης ο μεν, κοκκινομαλλης ο αλλος