Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2007

Η ανατίναξις του ΜΙΝΙΟΝ


Χαρακτήρες και ταγκς:

Ο αντιβασιλέας
Ο υπάλληλος γραφείου
Το μινιόν
Το χρυσόψαρο
Το παιδί της αυτού μεγαλειότητος
Ο αμήχανος πωλητής
Ένας πελάτης
Η χρυσή δισκοθήκη του Γιώργου ΠολυχρονίουΌλα ξεκίνησαν στην οικία του αντιβασιλέα της Ελλάδος όπου για επίσκεψη επαγγελματικού ενδιαφέροντος έκρουσε τον κώδωνα ο διευθυντής του πολυκαταστήματος ΜΙΝΙΟΝ. Ο αντιβασιλέας, βλέπετε, εργαζόταν από την οικία του..

Κατόπιν ολιγόλεπτης αναμονής κατά την οποία ο διευθυντής επεξεργάστηκε το πολυτελές σαλόνι κουνώντας με νευρικότητα το πόδι του, ο αντιβασιλέας ήταν έτοιμος να τον δεχτεί.


-Διευθυντής: Καλημέρα σας
-Αντιβασιλέας: Καλημέρα, με ποιόν έχω την τιμή να συνομιλώ παρακαλώ
-Διευθυντής: Είμαι ο διευθυντής του πολυκαταστήματος ΜΙΝΙΟΝ
-Αντιβασιλέας: Πολύ όμορφα

-παύση-

-Αντιβασιλέας: Ναι, συνεχίστε, συνεχίστε παρακαλώ, συνεχίστε..
-Διευθυντής: Ο λόγος της επισκέψεως μου, χμ, θέλω να πω.. σας είχα στείλει μια επιστολή την προηγούμενη εβδομάδα
-Αντιβασιλέας: Μάλιστα, την έλαβα... Τι έλεγε?
-Διευθυντής: Ξέρετε, χμ, έχουμε εγκαινιάσει προσφάτως ένα νέο παράρτημα στον 8ο όροφο του καταστήματος μας με κατοικίδια ζώα.
-Αντιβασιλέας: Ζώα είπατε!
-Διευθυντής: Μάλιστα, κατοικίδια ζώα, σκυλάκια, ψαράκια..
-Αντιβασιλέας: Και οι προδιαγραφές υγιεινής τηρούνται κανονικά? Επιτρέπεται να υπάρχουν ζώα ανάμεσα στα υπόλοιπα έιδη που εμπορεύεστε
-Διευθυντής: Βεβαίως, φυσικά, χμ, ξέρετε, είναι ξεχωριστό παράρτημα και οι άδειες είναι πλήρεις, δηλαδή εννοώ, χμ, τα χαρτιά μας είναι όλα στην εντέλεια, υπογεγραμμένα από..
-Αντιβασιλέας: Mα και τότε ποιος ο σκοπός να το συζητάμε περαιτέρω? Ευχαριστώ για την επίσκεψη! Αντιο σας.
-Διευθυντής: Όχι, σας παρακαλώ, χμ, ο λόγος της επισκέψεως μου είναι διαφορετικός.
-Αντιβασιλέας: Άλλος! Είπατε άλλος! Και γιατί συζητάμε για ζώα?
-Διευθυντής: Κοιτάξτε, στο νέο μας παράρτημα έχουμε πολλών ειδών κατοικίδια ζώα. Τα παιδιά λατρεύουν τα μικρα ζώα. Ελπίζαμε πως με τη βοήθεια σας, θα καταφέρναμε μια επίσκεψη του «παιδιού της αυτού μεγαλειότητος» στο κατάστημα μας. Θέλω να πω, χμ, θα μπορούσε να διαλέξει όποιο ζωο ήθελε, κατοικίδιο εννοώ, και να το πάρει ως δώρο από εμάς, για τα εγκαίνια ξέρετε, χμ, θέλω να πω.. δηλαδή το δώρο από εσάς θα είναι στην ουσία.. προς τον υιό.. θελω να πω..
-Αντιβασιλέας : Κατοικίδια λοιπόν! Τι υπέροχο δώρο για το παιδί της αυτού μεγαλειότητος! Θα πάρω τον μικρό ο ίδιος και θα είμαστε αύριο εκεί ακριβώς στις 12 το μεσημέρι!
-Διευθυντής: Υπέροχα, υπέροχα, χμ, ξέρετε θα ήταν καλό για εμάς να ενημερωθούν και οι εφημερίδες για την επίσκεψη. Εννοώ, χμ, ίσως κάποιος φωτογράφος να κάλυπτε την επίσκεψη, χμ, αν φυσικά, εννοώ, αν φυσικά θέλει και η αυτού μεγαλειότης.
-Αντιβασιλέας: Όπως τα λέτε αγαπητέ, στις 12 ακριβώς.

Την επόμενη μέρα στις 11 στο ΜΙΝΙΟΝ.

- Αντιβασιλέας: Χαίρετε
- Υπάλληλος γραφείου: Μισό λεπτό, δε βλέπετε πως έχουμε δουλειά κύριε
- Αντιβασιλέας: Μα τι λέτε! Με περιμένουν
- Υπάλληλος γραφείου: Τόσος κόσμος περιμένει κύριος
- Αντιβασιλέας: Μα, είμαι ο αντιβασιλέας των Ελλήνων

- παύση -

- Υπάλληλος γραφείου: Κύριε Αντιβασιλέα συγχωρέστε με δε σας αναγνώρισα, ο κόσμος πολύς, σας περιμέναμε αργότερα
-Ενας πελάτης: Τι θα γίνει με τον ιαγουάρο μου?
Υπάλληλος γραφείου: Μιιισσσσό λεπτό κύριε, προηγείται ο κύριος Αντιβασιλέας
-Αντιβασιλέας: Υπέροχα! Τι μας προτείνετε για το παιδί της αυτού μεγαλειότητας
-Υπάλληλος γραφείου: Μάλιστα, στο κατάστημα μας υπάρχουν ωραιότατα…. υπάρχουν πολλά…… ζώα?
Ξέρετε,……. έχουμε οπωσδήποτε ….....
και όπως βλέπετε πολλά μικρά ……........ και μεγαλύτερα όμως ....……. ζώα ……….... Που…….…
που…..... αυτά τα ζώα…....που…...

-παύση, κρύος υδρώτας –

-Υπάλληλος γραφείου: Θα σας μιλήσω ειλικρινά κύριε Αντιβασιλέα μου. Εγώ δεν καταλαβαίνω τι δουλειά κάνω ακριβώς εδώ. Εγώ είμαι υπάλληλος γραφείου, όχι αμήχανος πωλητής. Εσάς θα έπρεπε να σας μιλάει τώρα ο αμήχανος πωλητής. Εγώ θα έπρεπε να έχω εμφανιστεί πολύ αργότερα, στην έκρηξη του πολυκαταστήματος ΜΙΝΙΟΝ. Ελπίζω να με καταλαβαίνετε μεγαλειότατε!
-Αντιβασιλέας: Μα τέλος πάντων αυτά τα προβλήματα πρέπει να διευθετηθούν σύντομα

-Φλύαρος πωλητής: Καλημέρα σας! Πως είστε κύριε Αντιβασιλέα! Μεγάλη τιμή μας να σας έχουμε σήμερα στο πολυκατάστημα μας! Φυσικά σας περιμέναμε νωρίτερα, όμως πάντοτε θα έιμαστε διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουμε και να καλύψουμε πλήρως τις ανάγκες σας σε κατοικίδια ζώα! Το κατάστημα μας, στα πρότυπα των διεθνών pet shops όπως ονομάζονται, διαθέτει ποικιλία μικρών ζώων, που είναι κατάλληλα για να ζουν σε οικίες, να παρέχουν το αίσθημα της συντροφικότητας στους ιδιοκτήτες τους. Επίσης έχουμε ότι μπορεί να χρειαστεί ένα μικρό ζωάκι και πολλά είδη που θα κάνουν την σχέση ζώου –ιδιοκτήτη πιο στενή, όπως μπισκότα για σκύλους σε σχήμα κόκκαλου ή όμορφα περιδέραια για γάτες ή πολύχρωμα φουσκωτά ομοιώματα παπαγάλων, σε μεγάλες διαστάσεις για ιδία χρήση.
-Αντιβασιλέας: Μικρέ, τι σου αρέσει! Ότι θέλεις είναι δικό σου
-Το παιδί της αυτού μεγαλειότητος: Θέλω σκύλο.
-Ενας πελάτης: Συγγνώμη, περιμένω έναν ιαγουάρο.
-Φλύαρος πωλητής: Αμέσως κύριε, αν περιμένετε δυο λεπτά θα σας φέρουν τον ιαγουάρο σας από την αποθήκη, ..στο θέμα μας κύριε Αντιβασιλέα. Πιστεύω πως σε μια βασιλική οικογένεια ταιριάζει κάτι μεγάλο, κάτι επιβλητικό, κάτι εντυπωσιακό, θα πρότεινα στο παιδί της αυτού μεγαλειότητος, που τόσο χαριτωμένο είναι, και τόσο λατρεύει τους σκύλους, ένα μολοσσό, .. να είναι αυτοί οι τεράστιοι σκύλοι εκει, μάλιστα είναι ιδανικό ζώο για παιχνίδια και θα εντυπωσιάσετε φυσικά όποιον το αντικρύζει.
-Αντιβασιλέας: Μια ερώτησις. Τι είναι τα «χρυσόψαρα» που αναγράφετε πίσω εκεί
-Φλύαρος πωλητής: Τα χρυσόψαρα, ονομάζονται έτσι για το χρώμα τους που ομοιάζει με χρυσό και είναι μικρά ψάρια που τοποθετούνται σε μικρή γυάλα, μόνα τους ή και με άλλα ψαράκια. Υπέροχος πραγματικά σκύλος είναι και ο Αγίου Βερνάρδου, να, τον βλέπετε εκεί που έχει ένα βαρελάκι στο λαιμό του.. Αυτός λοιπόν ο σκύλος…
-Αντιβασιλέας: Χρυσά ψάρια λοιπόν ε… Εντυπωσιακό μικρε ε ?
-Φλύαρος πωλητής: Χρυσά στο χρώμα μάλιστα, παρόλαυτα ψάρια με μικρή εκτιμώμενη διάρκεια ζωής, ας μεινουμε στους σκύλους έτσι?
-Το παιδί της αυτού μεγαλειότητος: Ναι, θα ήθελα ένα σκύλο.
-Αντιβασιλέας: Θα πάρουμε χρυσόψαρα. Πόσα πιστεύετε μπορείτε να μας δώσετε? Ο διευθυντής σας ξέρετε, μας είπε μπορούμε να πάρουμε ότι θέλουμε δωρεάν. Θέλουμε χρυσά ψάρια λοιπον. Πόσα?
- Φλύαρος πωλητής: Είστε βέβαιος δηλαδή πως επιθυμείτε χρυσόψαρα?
-Αντιβασιλέας: Πόσα? Νουμερο!
-Φλύαρος πωλητής: Όπως βλέπω με πρόχειρο υπολογισμό έχουμε κάπου στα 60 αυτή τη στιγμή, από την αποθήκη μάλλον μπορούμε να βρούμε άλλα 200? Κάπου εκεί..
-Αντιβασιλέας: Πολύ ομορφα. Άκου. Πάμε λιγο πιο κει… Χμ, λοιπόν. Βάλε μας σε ένα από αυτά τα γυάλινα..
-Φλύαρος πωλητής: Τη γυάλα λετε
-Αντιβασιλέας: Ναι, μπραβο. Βάλτε σε μια γυάλα 2 χρυσά ψαρια, θα τα πάρουμε τώρα με τον μικρό, και τα υπόλοιπα κάντε μια αποστολή και μεσα στη βδομάδα, πρωινές ώρες κατά προτίμηση ας παραδωθούν στην οικία μου. Γνωρίζει ο διευθυντής σας
-Φλύαρος πωλητής: Πείτε αγαπητέ, πως έχει ήδη γίνει.
-Ένας πελάτης: Ο ιαγουάρος που περιμένω τι γίνεται
-Φλύαρος πωλητής: Αμέσως κύριε.


Αυτή ήταν η σύντομη ιστορία αγοράς χρυσόψαρου από τον Αντιβασιλεά για λογαριασμό του γιού της Αυτού Μεγαλειότητος. Κάποιοι θέλουν να τη συνδέουν με την ανατίναξη του ΜΙΝΙΟΝ, λίγες ημέρες αργότερα, παρόλαυτα τα στοιχεία από τις έρευνες ως τώρα δε συνδέουν τα δύο γεγονότα. Για την ανατίναξη του ΜΙΝΙΟΝ συνελήφθη ένας υπάλληλος γραφείου και ανακρίνεται. Στην οικία του βρέθηκε ολόκληρη η χρυσή δισκοθήκη του Γιώργου Πολυχρονίου.

21 σχόλια:

υψηλή τάση τζιζ είπε...

Πώς συνδέονται δηλαδή τα γεγονότα μεταξύ τους; Τι λέει ο Τολστόης επ' αυτού; Πήρε ο αντιβασιλέψ το χρυσόψαρο και εξεράγη το μινιόν έτσι στα καλά καθούμενα; Θίχτηκε δηλαδή; κι ο ιαγουάρος τι έγινε; εξυπηρετήθηκε ο πελάτης; μήπως η έκρηξη έγινε λόγω που θύμωσε ο πελάτης που δεν του δίνανε το γατόπαρδο;

Fight Back είπε...

@υψηλη ταση, θετεις σημαντικα ερωτηματα..
ο τολστοι δε ξερω, παντως ο καμι είχε πει "βαλε πολυχρονιου και εχεις σιγουρη επιτυχια"
το θεμα ειναι πως με την ανατιναξη χαθηκανε τοσα αντιπροσωπευτικα ειδη του ζωικου βασιλειου.. ποιος θα αντικαταστησει τωρα αυτη την απωλεια σε γατοπαρδους και δρακους του κομοδο? ποιος θα καλυψει τη αναγκη μας για αλιγατορες?

mithrandir είπε...

Polu Monty Python sketsaki re file, kalos.

mamma είπε...

Πόπο ροκές.
Εύγε!

Lex_Luthor06 είπε...

η ιστορια σου έχει κενά.

Καταρχας ο Αντιβασιλεας κουτσαινε ελαφρα απο το αριστερο ποδι.

δε θα μπορουσε να ειναι ο δολοφονος.

Fight Back είπε...

@mamma long live rock n roll

@lexluthor τα πατηματα στις λασπες εδειξαν μια ελαφρα επιβαρυνση στο δεξι ποδι.. αρα...?

highvoltagepress είπε...

Ο αντιβασιλέας δεν κούτσαινε, απλά τον ζμπρώξανε τον άνθρωπο. Εκείνος με τον ιαγουάρο θα το 'κανε, που είναι και ο ανατιναχτής. Σας είπα το μυστικό της ιστορίας που το 'γραψα χωρίς να ρωτήσω τον φαιτμπακ@.
(Βρήκα στο ξένο μπλογκ να πάρω πρωτοβουλίες...)

Fight Back είπε...

παει χαθηκε ολο το μυστηριο..

ναι λοιπον, ο ιαγουαρος ηταν ζωσμενος εκρηκτικα

Fight Back είπε...

@mithrandir σε ξεχασα.
μοντι παιθον ή αμαν?
αμαν ή σεφερλης?
ή?

switchblade_sister είπε...

ΕΟ Οκτώβρης 80. Εδρασε την περίοδο 1980-1981, προχώρησε σε 6 βομβιστικές επιθέσεις, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ολοκληρωτική καταστροφή των πολυκαταστημάτων «Μινιόν» και «Κατράντζος Σπορ» στις 19 Δεκεμβρίου 1980.
Εγώ αυτά βρήκα για έκρηξη στο Μινιόν, δεν ξέρω τίποτα για αντιβασιλείς και χρυσόψαρα...

Lex_Luthor06 είπε...

χαχα

ο συνδιασμος των λέξεων

Κατράντζος Σπορ πάντα μου προκαλουσε γελιο χωρις να ξέρω γιατι

θενκς ss είχα χρόνια να το ακουσω

χαχαχα

Fight Back είπε...

@switchblade sister σαν πολλες λεπτομερειες να γνωριζεις για αυτες τις αντιεξουσιαστικες οργανωσεις. για πες μας, εσυ που ησουν εκεινο το πρωι της αγορας χρυσοψαρου απο τον αντιβασιλεα?

@lexluthor ειδες? καποιοι ανατιναζονται μονο και μονο λογω ονοματος

Κολοκύθι είπε...

Τι ανακρίβεια! Σιγά μην πουλούσε το μινιόν μολοσσούς και χρυσόψαρα. Κατά τα άλλα τα υπόλοιπα ήταν πολύ ρεαλιστικά. Μπράβο ρε φαιτ μπακ.

Τγ: τι είναι ο ιαγουάρος? Είδος σαύρας ή δελφίνι δολοφόνος?

ampot είπε...

πού είναι τα αίματα;
τα αιωρούμενα κεφάλια;
τα μπλεγμένα έντερα;
τα καμμένα άκρα; (νεκροτόμο θέλουμε εδώ)

Ανώνυμος είπε...

Ο σκύλος δεν ήταν Αγίου Βερνάρδου. Ηταν Βάσκος μεταμφιεσμένος. Για να μην πω τί είχε μέσα το βαρελάκι του....

highvoltagepress είπε...

κολοκύθι@ ο ιαγουάρος είναι αιλουροειδές. Δηλαδή είδος δελφινόσαυρας (delphinus iaguarus savrensis). Α πα πα κάτι άσχετοι που κυκλοφοράνε στα μπλόγκια.
Επίσης το Μινιόν πουλούσε γάτες. Είχανε πάει μια στριμένη δώρο σ' ένα γνωστό μου. Σε πλησίαζε μες τα χαμόγελα, και τυλιγόταν ξαφνικά γύρω απ' τον αστράγαλο με νύχια και με δόντια.

Κατράτζος σπορ!!! Ω πωπωπω!!! Κι έλεγα τόσες μέρες μωρέ ποιός ήταν ο άλλος ο ανατιναγμένος!!! Πού το θυμήθηκες ρε θηρίο;

gpoly είπε...

Πολύ ωραίο ποστ, αυτόν τον καιρό επειδή έχω πολύ ελεύθερο χρόνο διαβάζω θέατρο του παραλόγου και αναρωτιόμουν αν έχουν γράψει τίποτα στα ελληνικά. Έχεις εκδώσει κάτι ή γράφεις μόνο στο μπλογκ σου; Επίσης σε ευχαριστώ πολύ για την αναφορά στην καλύτερη δουλειά που έχω κάνει στα πενήντα χρόνια της καριέρας μου.

symptom είπε...

exei dikio o Lex Luthor pou leei oti h istoria exei polla kena..Emena h theia mou me exei paei sto Minion gia na mou parei tin prwti mou sxoliki tsanta...Den thumamai na upirxe kan 8os orofos,polu de perissotero pet shop,xrusopsara kai iagouaroi..

Υψηλή Τάση είπε...

Η θεία σου σύμπτωμα@ σε είχε πολύ στην πειθαρχία. Στον 8ο γινόσαντε τα πάρτυ, όπου αντιβασιλείς ερχόσαντε με ιαγουάρους δεμένους από χρυσές αλυσιδίτσες, και χορεύανε στους ήχους της χρυσής δισκοθήκης του τζι πόλυ. Ρώτα τη και θα δεις...

Fight Back είπε...

@koloky8i μα πραγματικα τι ασχετα ατομα κυκλοφορουν? δε ξερεις πως το μινιον ειχε πετ σοπ? απορω

@ampot μυαλα χυμενα ρε, κεφαλια κομμενα, εχουμε πολεμο ρε, πολεμο.. θα σου πω μια μεγαλη σοφία και να το θυμασαι καλα "η ζωη δεν ειναι μονο σπλαττερ"

@ανωνυμε οχι να πεις αμα ξερεις! δε θελουμε ασαφειες που μπορει να δημιουργησουν παρεξηγησεις

@highvoltagepress πρωτα πρωτα ευχαριστω που απαντας στα σχολια, τις ημερες που αφηνω τουτο το μπλογκ στη μοιρα του.
λες να τις εκπαιδευανε τις γατες στο μινιον να φερονται ετσι? ισως τις πηγαινανε στον οροφο με τα βιντεογκειμς και τους δειχνανε ολη μερα σε τεραστιες οθονες μαχες street fighter.. λιγο θελει μετα κι η γατα?

@gpoly οχι προς το παρον δεν εκδιδομαι. και η δισκοθηκη ειναι το δευτερο καλυτερο πραγμα. μετα τον τροχο της τυχης με κριστα

@symptom εισαι ασχετος απο μινιον, ειναι προφανες. οχι απλα ειχε 8ο, οχι μονο ειχε πετ σοπ, οχι μονο ανατιναχτηκε, οχι μονο ειχε παει ο αντιβασιλεας, οχι μονο υπηρχαν ολοι οι υπαλληλοι που ανεφερονται, οχι απλα ανατιναξαν και το κατρατζος σπορ, οχι μονο αλλα.

@υψηλη ταση νομιζω στο μινιον εγινε και το παρτυ με ξοφλημενους αστερες των 60' του νικου μαστορακη? νομιζω?

highvoltagepress είπε...

Ευχαριστώ φάιτμπακ@ για τις ευχαριστίες σου, χαρά μου να βοηθάω όποτε μπορώ.
Νομίζω ότι το Μινιόν είχε τη μεγάλη τιμή να φιλοξενήσει Λάκη Τζορντανέλι, Μαίρη Αλεξοπούλου, Πασχάλη και Τάμμυ.