Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2007

Ευ Ζειν για παράφρονες 3. Καλύτερος Τζέημς Μποντ "Ντέηβιντ Χάσελχοβ ή Σον Κόνερι"




Ντέηβιντ Χάσελχοφ (The Hoff)

Στη μοναχική πορεία σας στα δύσβατα μονοπάτια του ευ ζειν για παράφρονες, εμείς θα είμαστε (ίσως και όχι) ακριβώς μπροστά να σας, να κάνουμε τη διαδρομή πιο ευχάριστη με τις προτάσεις και συμβουλές μας. Λίγα βήματα παρακάτω από τις απλές επιλογές, όπως αυτές του ιδανικού ταξιδιωτικού προορισμού ή της πιο εκλεκτής γευστικής απόλαυσης, βρίσκονται καίρια ιδεολογικά ζητήματα. Ο σωστός μπον βιβέρ πρέπει να έχει σαφή άποψη για σημαντικά και κομβικά θέματα που προβληματίζουν κάθε παράφρων άνθρωπο.

Βασικό ερώτημα που αναζητεί απάντηση: Ποιος είναι ο ιδανικός Τζέημς Μπόντ? Όσο δύσκολη κι αν είναι η επιλογή ανάμεσα στους επικρατέστερους Σον Κόνερι και τον Ντέηβιντ Χασελχοφ, θα ταχθώ σαφώς υπερ του δευτέρου.


Ο Τζέημς Μπόντ, ή αλλιώς Τζέμις Μπόντ ή 007 ή Υπερκατάσκοπος ή Γαμιόλας ή καραφλός πράκτορ, αυτός ο ιδιότροπος Βρετανός ζεν πρεμιέ, γέννημα της φαντασίας του Ιαν Φλέμινγκ, πήρε σάρκα και οστά και απέκτησε πρωτοφανή φήμη από τις κινηματογραφικές ταινίες με τις περιπέτειες του.

Πίνει, καπνίζει, χαρτοπαίζει, δέρνει, γαμεί, είναι πάντα πρώτη μούρη στο διεθνές τζετ σετ και γοητεύει πάντα τη γκόμενα του κακού.
Το χρίσμα του φλεγματικού πράκτορα πήραν κατά καιρούς οι:

Σον Κόνερι (1962-1967)
Τζορτζ Λαζενμπι (1969)
Σον Κόνερι ξανά ρε πούστη μου (1971)
Ρότζερ Μούρ (1973-1985)
Τίμοθι Ντάλτον (1987-1989)
Ντέηβιντ Χάσελχοφ (1989-1994)
Πιρς Μπρόσναν (1995-2002)
Ντέηβιντ Χάσελχοφ (2002-2006)
Ντάνιελ Κρέγκ (2006-2007)

O Χάσελχοφ παρότι ήταν ο μακροβιότερος 007 με δύο θητείες και συνολικά 9 χρόνια υπηρεσίας, ειχε την ατυχια να είναι ο επισημος τζεημς μποντ σε περιόδους οπου δε γυριστηκε καποια ταινια και έτσι ο κοσμος δεν τον συνεδεσε με τον πρακτορα

Οι δύο μεγάλες Ατυχίες του Ντέηβιντ

1. Το πρώτο αίμα
Έτος 1989 ο Ντέηβιντ Χάσελχοφ ξεκινάει διπλό ντου στο χώρο του θεάματος με παράλληλη ανάληψη των δύσκολων ρόλων του Μίτς Μπιουκάνον στο Μπέηγουοτς και του Τζέημς Μποντ.
Μετά από πολυετή σκληρή προπόνηση ο Ντέηβιντ Χάσελχοφ καλείται το 1994 να υποδυθεί επιτέλους το Τζέημς Μποντ. Το ραντεβού για τα αρχικά γυρίσματα του δίνεται στο βουνό του Ταϋγετου όπου σύμφωνα με το σενάριο έπρεπε να συναντήσει τον Proffessor Liantinis. Ακολουθεί μυστηριώδης εξαφάνιση του Ντέηβιντ ο οποίος τελικά θα βρεθεί μέσα του 1995 σε χαράδρα του Πάρνωνα. Σε όλο αυτό το διάστημα η μόνη του τροφή ήταν άγριοι σκύλοι των βουνών. Τη θέση του πήρε ο Πίρς Μπρόσναν

2. Η ατυχία ξαναχτυπά
Μετά την παταγώδη αποτυχία του Μπρόσναν, ο έμπειρος Χάσελχοφ ξανακαλείται να πάρει την ευκαιρία που του στέρησαν. Έχοντας ανακτήσει δυνάμεις και έχοντας κόψει την κακή συνήθεια να τρώει βραστό σκύλο, ξεκινάει εντατική προετοιμασία. Στα 2005 ο Ντέηβιντ έπαιζε πάγκο 150 κιλά 8 επαναλήψεις και μπορούσε να πίνει μέχρι 12 μαρτίνι μονοκοπανιά.


Ένα μαύρο πρωινό του 2006 παρουσιάζεται στα γραφεία της εταιρείας παραγωγής για να προτείνει φρέσκες ιδέες ανανέωσης του ήρωα Μπόντ. Προτείνει να χρησιμοποιηθεί ο υπερσύγχρονος ΚΙΤ ως όχημα του πράκτορα ο οποίος θα έχει και το πλήρες λουκ του Ιππότη της Ασφάλτου Μάικλ Ναιτ. Δηλαδή πέτσινο μπουφάν και γυαλί ηλίου, στριφογυρισμένο ρεβέρ στο πανταλόνι. Επικαλείται την επιτυχία του «Μιχάλη Νύχτα με το όχημα ΨΙΤ» στην ελληνική ταινία.
Κατά την έξοδο του ο Χάσελχοφ παθαίνει μυστηριώδες ατύχημα στο ασανσερ και τον ανακαλύπτουν 4 μήνες μετά, οπότε και είχε προσληφθεί στη θέση του ο Ντάνιελ Κρεγκ.
Η υπάλληλος της ρεσεψιόν είχε επανειλημένα αναφέρει στη διεύθυνση πως άκουγε από το ασανσέρ κραυγές «Σέικεν, νοτ στερν, διάολε! ΣΕΙΚΕΝ»


Πιθανότητες θανάτου από την επιλογή Χάσελχοφ
Το πιο εντυπωσιακό στατιστικό στην παγκόσμια τηλεόραση είναι πως στα 14 συνολικά χρόνια που προβλήθηκαν Ιππότης και Μπέηγουοτς ούτε ένα άτομο δε βρήκε το θάνατο σε κάποιο επεισόδιο, παρότι αντιμετώπιζαν προβλήματα από πνιγμό μέχρι πυρηνική απειλή και τρομοκρατία. Παρόλαυτα η τάση του Χάσελχοφ προς την αυτοκαταστροφή ανεβάζει το ποσοστό θανάτου σε 14%.


Το ακλόνητο επιχείρημα υπέρ του Χάσελχοφ
Ο άνθρωπος κατάφερε και έκανε τεράστιες πολυετείς επιτυχίες δυο σειρές, τον Ιππότη της Ασφάλτου και το Μπέηγουοτς, οι οποίες είχαν αντικειμενικά γελοίο κόνσεπτ.
Στο ένα έπρεπε να να συνεργάζεται με ένα αυτοκίνητο που μιλάει και στο άλλο να συνενοηθεί με ένα ζευγάρι τεράστιες μπάλες από σιλικόνη.


Αυτός ο ηθοποιός μπορεί να καταφέρει τα πάντα!

12 σχόλια:

Κολοκύθι είπε...

Nαι.

Fight Back είπε...

νταξ

Tanila είπε...

Λίγα με τον Κιτ γιατί θα σε σκίσω σα σαρδέλλα.

mc είπε...

όχι και γελοίο κόνσεπτ
τι ρου ρι ρου (ξέρεις, η κόκινη γραμμή)

Kyriakos o Xasapis είπε...

egw pantws pistevw akoma se megali epistrofi timothy dalton. Arkei na min kanei kamia malakia o averel pali...

switters είπε...

δεν ειμαι αντικειμενικος γιατι μικρος ειχα μπλουζα Κιτ, ενω τον bond τον εχω γραμμενο στα @@ μου, τον φλωρο.
Αλλα ο ανθρωπος που ειχε για συναδελφο την βρεγμενη Παμελα για τοσα χρονια, δεν μπορει παρα να ειναι ιδανικος υπερηρωας.

Υγ. χασαπ, λιγα με τον averel.

Ανώνυμος είπε...

e pws na min to rikseis sto poto meta apo ola auta...

egw peistika kai psifizw ton Kit gia kalutero 007 all time ever

Ανώνυμος είπε...

i foto ola ta lefta..

natasha hassiotis είπε...

Εννοείται ότι Χάζελχοφ ψηφίζω. Μ' αρέσει το όνομα, που είναι ηρωικό από μόνο του: ο Τζων Γουέιν της ασφάλτου. Έπειτα το παλουκάρι είναι αυτοδημιούργητο, καθότι το Μπέιγουότς ήταν δική του παραγωγή και χέστηκε στο τάλαρο, απάνω που τον είχανε ξεγράψει μετά το τέλος του Ιππότη. Ο άνθρωπος είναι καλτ. Επίσης αψηλός, με ηλίθιο βλέμμα, ένα ζώο όρθιο. Εννοείται ότι μπορεί να παίξει Τζέμις Μπονδ.

Fight Back είπε...

@tanila στην εποχη του ηταν καλος.
τωρα πρεπει να του περασουνε κανα update και windows vista

@ampot αληθεια δεν καταλαβα

@kyriako xasapi τζεμης μποντ με δαλτονισμο? ενδιαφερον

@switters οψιμε υπερασπιστη του αβερελ, μηπως σου βρισκεται αυτη η μπλουζα ΚΙΤ? σκεφτομαι ενα βιντεακι αυτη τη στιγμη..
ελπιζω να σου κανει κιολας

@topapei οντως, χοφφ γαματος

@highvoltagepress ειναι καλτ, ειναι οσα ειπες (τρομαζω που γνωριζεις τοσα για το χοφφ) αλλα ειναι και ατομο που αυτοσαρκαζεται απ οτι τον εχω κοψει.
η φωτο αν μη τι αλλο το επιβεβαιωνει

Fight Back είπε...

@symptom αυτο με τον κιτ που μιλαει πως το κανανε ομως Ε?

Ανώνυμος είπε...

trelainomai me xaselhoof na oume!

...kabamaru