Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2007

Το αίσχος της Biennale - Destroy Athens και το υποψήφιο βίντεο για την επόμενη έκθεση

Φιγχτμπάχιου προειδοποίησις:
“Ακολουθεί καθαρά γυναικείο κείμενο. Οι πραγματικοί άντρες να πιάσουν μια μπύρα απο το ψυγείο και να δούν αυτό το βίντεο με την Όλγα Φαρμάκη γυμνή»


Γειά! Είμαι η αδερφή του φαιτ μπακ. Είχα καιρό να σας γράψω γιατί δε με άφηνε αυτός , αλλά διαβάζω συνέχεια το μπλογκ και έχω δει που πολλοί με αναζητάνε κάποιες φορές. Φιλιά σε όλους αυτούς.

Είχαμε συμφωνήσει με το bro να μη ξαναεμφανιστώ αλλά προχτες έπαθα τέτοιο κοκομπλόκο, μου έκανε τέτοια φάρσα το καθαρματάκι που μου επέτρεψε να τη διηγηθώ.

Μου λέει λοιπόν κάποια μέρα μέσα στη βδομάδα πήγα στην έκθεση μπιενάλε destroy athens και είναι φοβερή πρέπει να πας. Να σας πω την αλήθεια εγώ δεν είχα ιδέα περι τίνος επρόκειτο αλλά μου είπε οτι ήταν έκθεση με πίνακες ζωγραφικής και βίντεο και είπα να πάρω μια δυο φίλες και να το παίξουμε κουλτουριάρες. Καλή βολτούλα μετά τα σαββατιάτικα ψώνια.

Ξεκινάμε λοιπόν Σάββατο πρωί με τις δύο κολλητές μου που δε θέλω να πω τα ονόματα τους (Δανάη και Έλενα θα θέλατε χιχιχι), κατεβαίνουμε Ερμού για ψώνια, φυσικά είχαν κατέβει όλα τα τσόλια και ψωνίζανε στα Ζαρα και στα Berska, ευτυχώς εκεί που ψωνίζουμε εμείς που έχουμε γούστο δε γίνεται τέτοιος πανικός. Δε φορτωθήκαμε με σακούλες, είχαμε και έκθεση μετά. Εγώ πάντως την τσάντα Tous που την ήθελα την πήρα! Πήρα και δυο μπλουζάκια απλά απο τα Massimo Dutti. Εντάξει όλοι κάνουμε και μια παραχώρηση, για μέσα στο σπίτι ρε παιδιά μη βαράτε.

Καθόμαστε και στο Terina για καφέ και σοκολατόπιτα, αλλά τόσο που το κουβεντιάζαμε δεν κρατιόμασταν για την έκθεση αφού καμιά μας δεν είχε ξαναπάει. Φτάνουμε λοιπόν μεσημεράκι στο Κεραμεικό (που είναι και πολύ ωραίος καινούργιος σταθμός by the way κι έχει και πολύ κομψές ταβέρνες). Η είσοδος για την έκθεση είχε 10 ευρώ. Την ώρα που τα έδωσα, σκέφτηκα για να είναι τόσο ακριβή πρέπει να αξίζει πολύ αυτή η έκθεση.

Απο την ώρα που περάσαμε την πόρτα της έκθεσης και μετά, είναι ανώφελο να περιγράψω τί ταλαιπωρία τραβήξαμε. Με τις τσάντες στα χέρια απο τα Αττικα να μας στραβοκοιτάνε κάτι κουλτουριάρηδες πέφταμε απο μπούρδα σε μπούρδα.
Τί να πρωτοθυμηθώ?

Ένα αηδιαστικό άγαλμα με ένα βυζί γυναίκας και ένα αντρικό που είχε πάνω ανθρώπινες τρίχες. Ένα βίντεο με έναν τύπο που ξέρναγε και έπρεπε να περάσεις απο κάτω απο τα ξερατά. Αηδία!! Οι φίλες μου με βρίζανε απο το πρώτο 10λεπτο.

Εν τω μεταξύ να μη μπορείς να φύγεις απο κει μέσα, να είσαι αναγκασμένη να τα δεις όλα, να περάσεις όλο αυτό το πράμα απο ψυχαναγκαστικά βίντεο. Τι θυμήθηκα! Ένας τύπος μίλαγε απο το παράθυρο ενός αυτοκινήτου και ξαφνικά έβγαλε το πουλί του και το έπαιζε. Τα έδειχνε όλα, έτσι!! Και ήταν και μισοσηκωμένο. Τραγικό θέαμα. Α, εντάξει τι να πούμε για το βίντεο με ένα μαύρο τσολιά που έκανε φιγούρες μέσα σε κόσμο και μετά ήταν και κάτι άλλοι τσολιάδες με στριγκάκια και χοροπηδάγανε και φαινόταν ο κώλος τους.

Η το 12ΛΕΠΤΟ (!!) βίντεο με ένα λυκάνθρωπο που δεν έκανε τίποτα, απλά καθόταν. Εκεί καθίσαμε επίτηδες περιμένοντας να δούμε τί θα γίνει στο τέλος. Και σα να μην έφτανε αυτό, εκεί που το συζητάγαμε μετά και γελάγαμε πετάγεται ένας τύπος με μαλλιά και μούσια και μας λέει «δηλαδή τι περιμένατε να γίνει στο τέλος, να παντρευτούνε?» τι ήθελε να πει ακόμα δεν καταλάβαμε. Μου τη σπάνε αυτοί που δεν καταλαβαίνουν ούτε αυτοί τίποτα, απλά επειδή τους είπανε οτι είναι καλό, το υποστηρίζουν.

Ταλαιπωρία! Με μία λέξη, ταλαιπωρία. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι αυτό το πράγμα τέχνη. Προκαλούμε δηλαδή το γούστο κι αυτό είναι τέχνη? Επειδή δεν έχουμε ταλέντο να κάνουμε κάτι όμορφο, γυρνάμε ένα βίντεο με αοριστίες και ασυναρτησίες και το βαφτίζουμε κουλτούρα?

Βγαίνοντας απο την έκθεση «σύγχρονης τέχνης» είχε νυχτώσει και μας είχε πιάσει και πονοκέφαλος. Οι φίλες μου με βρίζανε και δεν είχαμε όρεξη για τίποτα. Σα να μην έφτανε όλη η ταλαιπωρία μου εκεί που αποχαιρετιστήκαμε, ένας σκύλος μου πάτησε το πόδι και φορούσα και σανδάλι! Ένιωσα το πατουσάκι του να με πατάει και μετά έβλεπα κιόλας το σημάδι απο τη βρωμιά.

Έφτασα σπίτι έτοιμη να κλάψω και πήγα να βάλω τις φωνές στο βλαμμένο τον αδερφό μου. Μου λέει «χαχα πήγες στην έκθεση? Δεν είχα πάει – αφού άκουσα οτι είναι μούφα χαχαχα δε σε χάλασε».

Τί να του πεις?

Μόλις ηρέμησα παραδέχτηκα οτι μου την έφερε και συμφωνήσαμε πως τέτοια βιντεάκια φτιάχνει ο οποιοσδήποτε.
Εύκολα.


Φιγχτμπάχιου προειδοποίησις νο2:
«Ακολουθεί βαριά τέχνη, παρακαλούνται οι φυσιολογικοί άνθρωποι να ΜΗΝ δουν το παρακάτω βίντεο»



31 σχόλια:

angeliki marinou είπε...

Χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!

Βέβαια πολύ γέλιο είχε το βίντεο, θέλω να πω γελούσαν οι πρωταγωνιστής και η τέχνη χρήζει μιας κάποιας υπαρξιακής σοβαρότητος. Μέχρι την επόμενη biennale όμως θα το "έχεις" πλήρως!

Tanila είπε...

Ίσα μαρή ψωριάρα ψωνάρα ψεύτρα.
Αφού ο αδελφός σου σου έκοψε τα χέρια, που θα μας πεις οτι πας για ψώνια ή ότι γράφεις.

Fight Back είπε...

@renton δεν ειναι τεχνη το γελιο για τη ματαιοτητα του ερωτα? θα το δουλεψω το θεμα βιντεο και θα επανελθω

@tanila ψωριαρα ψωναρα μαζι σου. ομως ηταν αναγκη να της υπενθυμιζεις την αναπηρια της?

Lex_Luthor06 είπε...

αυτηναι τέχνη ναουμ

οχι μαλακιες

γράψε και κάτι για τον Βολταιρο και την τυπογραφια

Κολοκύθι είπε...

Δεν αστειευόμαστε με την τέχνη καρακαιδόνα, άσχετη και ακαλλιέργητη.
Η έκθεση ήταν πολύ ωραία. Ειδικά ο χώρος με τους καναπέδες.


Υγ: αυτή η άσχημόφατσα στο βίντεο πια είναι?

Ανώνυμος είπε...

Το μέλος "Εμένα δεν μου άρεσε η μπιενάλε" είπε:


καλα το κάστινγκ άθλιο όρ γουάτ?

δηλαδή έχουν λιώσει στα γέλια???

και στο τέλος χρησιμοποιούν και εκφράσεις τύπου μπόρατ? τί σημαίνει ναϊςςςς??

η σπαραχτική κραυγή του ποιητή θαβεται κάτω απο τα υστερικά γέλια των εκπορνιθέντων μοντέλων οι οποίοι σίγουρα θα καούν στην κόλαση έτσι που βγάζουν τα μάτια τους ευθαρσώς και απροκαλύπτως!

διαμαρτύρωμαι! και άν σκοπός σου ήταν να προκαλέσεις διαμαρτυρίες τότε πρόσθεσε ένα "δεν" μετά το "διαμαρτύρομαι!

αίσχος! Ντροπή!

--------------------------
Το μέλος "Εμένα μου άρεσε η μπιενάλε" είπε:


Η μπιενάλε είναι το καλύτερο πράγμα που συνέβη στην ζωή μου. Μετά απο αυτό είμαι ένας διαφορετικός άνθρωπος. Πιθανότητα και να είμαι λίγο περισσότερο "άνθρωπος" απο οτι "διαφορετικός".

Ασφαλώς το αγαπημένο μου έκθεμα στην φετεινή μπιενάλε ήταν ο "ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ". Ο ταραγμένος συναισθηματικά καλλιτέχνης αυτού του κομψοτεχνήματος της σύγχρονης τέχνης αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Η τραγικότητα που εκπέμπει η σπαραχτική φωνή σε συνδιασμό με τον ερωτισμό που αποπνεει το τρυφερό παιχνίδι του ανώνυμου ζευγαριού, δημιουργεί μία αντίθεση σαν αυτες που βιώνουμε στην καθημερινή πραγματικότητά μας τονίζοντας την διττή φύση των πραγμάτων και την αέναη διαμάχη μεταξύ θλίψης και ευτυχίας σε κάθε βήμα της ζωής μας.

Λέξεις όπως έρωτας, αγάπη, ΓΑΜΟΣ δεν έχουν καμία σημασία για τον στυγνό αυτόν καλλιτέχνη του οποίου οι σπαραχτικές κραυγές "COPERNIKE" στοιχειώνουν τα όνειρά μας, τοποθετώντας μας αντιμέτωπους με την κρύα πραγματικότητα η οποία απαιτεί θυσίες, αίμα, σπέρμα!

Η Τέχνη πολλές φορές χρειάζεται να σοκάρει για να ξυπνήσει συνηδήσεις! Αναμενόμενο είναι λοιπόν το σκληρό πορνό που παρουσιάζεται σαν υπόστρωμα για να ακουστεί η σπαραχτική κραυγή "ΚΟΠΕΡΝΙΚΕ"!
Και εμείς σαν αθώα βρέφη ανεπηρέαστα ακόμα απο οποιοδήποτε ερέθισμα βγαίνουμε απο την μήτρα μας και ερχόμαστε για πρώτη φορά σε επαφή με το οξυγόνο!!! "Καταραμένη να είναι η γή που σε ξέρασε!!!"







"You Screwed us up" fight back...



Υ.Γ. Και ενώ σύσσωμη η καλλιτεχνική κοινότητα και ο Καμπαμαρού περιεργάζονται τις φωτογραφίες του blogger fight back βλέποντας την "συμμετρία που λάξευσε η φύση" και που μόνο ο Ερμής του Πραξιτέλους μπορεί να συναγωνιστεί φήμες αναφέρουν πως ο Μάρτιν Σκορτσέζε αναζητεί το ερωτικό δίδιμο του βίντεο για την νέα του ταινία "Screw you guys...i'm goin' home!"!

Ανώνυμος είπε...

xaxaxa nai! Symfwnw me lex

grapse kati gia kastores kai langoliers!

Ανώνυμος είπε...

pes ta re koloki8i! kai egw ayto toy lew! kamia "farmakh" se ksekoliasmata me "sawyer" den mporoyse na mas balei???

Ανώνυμος είπε...

8ee moy...katelaba to blog sou! apantw sta melh soy!!!

whta what whaaaat?

kabamaru είπε...

ego tha diafonisw me tous prolalisantes kai tha apofanthw arnitika gia to sigekrimeno video. Prosoxi den lew oti den apotelei mia siginitiki prospatheia apo ton erasitexni kalitexni alla sigoura de mporei na apotelesei sovari ipopsifiotita gia biennale. Den iparxei i aparaititi posotita sunousiakwn ugrwn apo tous prwtagonistes pou na prokalesei gonimi antidrasi sto pinaleo koino tis ennalaktikis texnis. An estw o prwtagonistis ksernouse panw sti dama tou i' toulaxiston na afodeve panw sta sentonia kati tha ginotan. kapws tha vlepontan auto to metrio video. Kali sinexeia sto dimiourgo, perimenw kaliteres prospatheies sto mellon

Kalopisti Kritiki apo ton Kabamaru

Lex_Luthor06 είπε...

εχω και μια ιδεα

μηπως να μετατρεψουμε τα σχολια αυτου εδω του ποστ σε χωρο έκφρασης;

Μηπως να ανεβάζουμε εδω τα έργα μας;

Downhill?
Kabamaru?

τι λετε;

Fight Back είπε...

@lexluthor ετοιμαζω κατι με αποστολακη και da capo

@κολοκυθι εννοεις το εργο "ικεα"? θα ηταν σιγουρα το πιο ανετο.
υγ.δε μπορω να αποκαλυψω τα στοιχεια των ηθοποιων

@downhill blogger not
εχω την εντυπωση πως ειρωνευεσαι την προσπαθεια να κατακτισω τη συγχρονη τεχνη. i hate you downhill. seriously
το ερωτικο διδυμο το πολυ να παιξει στο εργο "ο γαμος του καλυτερου μου φιλου"

καστορες και λανγκολιερς στο επομενο αριστουργημα same time, same blog

@kabamaru καλοπιστε.
εχεις μαλλον δικιο. σε προσκαλω να πρωταγωνιστησεις στο επομενο βιντεο με ξερασματα, και αλλα αηδιαστικα

@lex προς θεου!

Lex_Luthor06 είπε...

Έπαινος

Απ’τον Ζαμπίδη λες γροθιά, ήταν το πλήγμα

Ή σαν μασέλα λανγκολίερ που ξεσκίζει

Κλωτσιά Τσακ Νωρίς στο αέρα στροβιλίζει

Του fight back το μεγαλειώδες ποίημα

Ανώνυμος είπε...

Η ειρωνία δεν χωρά
στου Downhill τα γραπτα

Του μεγα fight το ανήσυχο πνεύμα
του Ασωπού μου θυμίζει το ρεμα

που παίρνει τα αθώα τα παιδία
που κάνουν ράφτινγκ χαρωπά

Ω αδίστακτο ποτάμι
τη σκέψη μου έχεις συνεπάρει

θέλω ένα μεγάλο "σαλιγκάρι"*
τον άδη να γεμίσω
πολύνεκρα να φέρω
όλους να τους θερίσω

300 αλογα ο πέζουλας
το θάνατο θα φέρει

Οι 300 του Λεωνίδα
στην στροφή θα στήσουνε καρτέρι


*αργκό για το TURBO

Ανώνυμος είπε...

χαχαχ λέξ τα έσπασες!!!!

Ανώνυμος είπε...

σήμερα λείπει ο διπλανός μου και έχω πάρει την γρήγορη σύνδεση!!!!

γρήγορη σύνδεση
με λιγοστή συνείδηση
ένα έχω στο μυαλό
πολύνεκρο οικογενειακό!

Fight Back είπε...

@lexluthor εβαλες ζαμπιδη και δεν εχω καποιο πλανο. θα χρησιμοποιησω τον τρυφωνα αν ειναι, το καμαρι της πλατανιας

@downhill,
children (φωνη σεφ) δε θα πρεπε να σκεφτεσαι μονο πολυνεκρα και μακελειο με παιδια.

Lex_Luthor06 είπε...

Μακελειό


Το γιαταγάνι σκίζει τον αέρα
και στο λαιμό του σκύλου πέφτει.
Βάζει υπόκρουση Χοσέ Καρέρα
το αίμα καθαρίζοντας με νέφτι


Ακέφαλο ως ήτανε πεσμένο,
το σώμα μέτρησε, με την κορδέλα,
ισομερώς για να ειν΄τεμαχισμένο
μες στο ταψί, μαζί με την σαρδέλα


Ψυχοπαθή τον Τρύφωνα φωνάζουν
και αυτός μόνος στο υπόγειο κρυώνει
κακό τι έχει κάνει και τον κράζουν;
Τον σκύλο έκοψε μόνο, με πριόνι

Ανώνυμος είπε...

Ιπανέμα


Φαρμάκη μου καλή, Φαρμάκι το φιλί σου
θέλω με δύναμη να μπώ μεσα στο (τιιιΤ)νι σου!
Τα στήθη σου περήφανα σαν τα Dois Irmãos
ομοιοκαταληξία με αυτό κάνει μόνο το "Μένελάος" (προφορά Hercules)

τα μάτια σου γλυκά όπως της bossa nova τα φιλιά
χέσε μας ρε downhill και κάνε καμία δουλειά

The girl from ipanema ακούω στο cD
και σκέφτομαι εσένα γυμνή και τσίτσιδη!


Can't Say who i am...ΜΜΜΜΚayyyy???

Sia+Meza είπε...

Παντως η φιλη μου η Υακινθη που ειναι πολυ κουλτουριαρα πηγε μαζι με τη Ντωντη που ειναι πολυ πλουσια και γυρισανε κατενθουσιασμενες. Παναπει μαλακιες λες φουμπουκιτσα, τα πνευματικα και πλουτοκρατικα κεφαλια δεν σηκωνουν αμφισβητηση. Οποιος διαφωνησει θα στιγματιστει ισοβια ως φιλοβενιζελικος.
Κατα το ελαχιστον

Fight Back είπε...

Ενοχικός σκύλος

ο σκύλος ήτανε χορτάτος,
ποιος γελάει?
ο αφέντης ήταν νηστικός, λίγο μετά
τί μεσολάβησε,
ως τη μετατροπή του σκύλου σε κιμά?

ο σκύλος είχε ενοχές,
μα ποιός γελάει?
ο αφέντης είχε πιπεριές, λίγο μετά
με τί τσιγάρισες
κι έχει το κρέας τόσο ωραία μυρωδιά?

δε ξεγελάς τον εαυτό σου
δε σταματούν τα γέλια στο μυαλό σου.

Ανώνυμος είπε...

Aderfi FB epitelous pali mazi mas. Mas eleipses einai alitheia. Sumfwnw 100% me ta legomena sou, athlia i bienale (ektos apo ena duo ekthemata pou eixan tin plaka tous)

Kyriakos o Xasapis είπε...

kala aparadekto, kat'arxas aftos den einai o kopernikos alla enas filos tou fight back

lazinio είπε...

όποιος και αν είναι γράφει πολύ ωραία στην κάμερα. ας πάει στο TV stars παρουσιάστε

Ανώνυμος είπε...

Stin Katw Plagia tou xwrio enas skulos
pote den sikwne to kinito tou
mexri pou irthe mia mera enas filos
kai tou pe na paiksei se ena video tou

San malakas pou itan ton akolouthise amesws
afise pisw to akribo kokkalo tou
ton xalase mono pou tha plirwnotan se pesos
kai eprepe na allaksei ton logariasmo tou

Gurisan ton kosmo,ginan asteres
kuriws o skulos kai ligotero to afentiko tou
mexri pou o Kopernikos ta pire stin krana
kai pire mia kordela kai ton ekopse sta duo (kai tou emeine kai to kinito tou)(h parenthesi kanei rima)

Tanila είπε...

Σας παρακαλώ σταματήστε να γράφετε ποιήματα. Ματώνουνε τα μάτια μου.

Fight Back είπε...

@sia+meza φαινεται η οικονομικη ανεση δινει τη δυνατοτητα καλυτερης μελετης της τεχνης.
καλη η παρατηρηση σου

@mithrandir εγω διαφωνω. μου αρεσε η μπιεναλε

@κυριακο χασαπη,
γιατι ρε φιλε εχεις δει τον κοπερνικο εν δρασει (ερωτικη)?

@lazinio μου λεει οτι φοβαται τον ψινακη.

@symptom ευγε

@tanila :D

mc είπε...

Διαολε
νομιζα τα ειχα δει ολα σε αυτην την εκθεση
αριστουργημα εισαι ΦΒ και σια

rockordie είπε...

Κλαπ-κλαπ-κλαπ
Standing ovation για τον Κοπέρνικο, ακόμα να συνέλθω από το σοκ.

Fight Back είπε...

@ampot δεν το ειδες φυσικα, αφου ησουν 2 ωρες στον τυπο που την επαιζε

@rock-or-die thanks, θα ακολουθησουν κι αλλα

Ανώνυμος είπε...

έχω συλλογή γαματοσήμων