Πέμπτη, Μαΐου 29, 2008

0/4 - Adopt, adapt & improve

- Λοιπόν, να πάω? Λέτε να παώ ε? Καλά θα πάω. Πάω

Ο Μπεν χτύπησε διστακτικά την πόρτα του γραφείου και δεν άνοιξε μέχρι να ακούσει από μέσα ένα ξερό «ναι, μπρος».

- Αφεντικό ήρθα να δω τι κάνεις, τόσες ώρες είσαι δω μέσα..

Κλεισμένος στο γραφείο της σουίτας με δεκάδες χαρτιά απλωμένα μπροστά του, ο Φώντας προσπαθούσε να καταστρώσει ένα σχέδιο για τη δράση της συμμορίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις πρωτοβουλίες του συνεργάτη του. Όχι στρατηγικό σχέδιο όμως δε μπορούσε να σκεφτεί, αλλά ούτε στοιχειωδώς μερικές σαφείς οδηγίες που θα πείθανε τους υπολοίπους για την ηγετική του ικανότητα και γιαυτό είχε προτιμήσει να απομονωθεί προσωρινά, μέχρι να βρει τη λύση. Με ένα βλέμμα γεμάτο δυσαρέσκεια, μεταβίβασε όλες τις ευθύνες για το μπλοκάρισμα του στον Μπεν.

-Ξέρεις αφεντικό τα παιδιά έξω αναρωτιούνται...

-Στα παιδιά βάζεις μέσα και τον 50άρη αλλαντοπώλη? Διέκοψε ειρωνευόμενος ο Φώντας
-Ε, σχήμα λόγου αφεντικό. Ξέρεις, τα παιδιά αναρωτιούνται τι θα γίνει. Είμαστε δυο μέρες εδώ και δεν κάνομε τίποτα. Μόνο τρώμε, τρώμε και πίνουμε. Δε λέω, ωραίοι και οι σολωμοί και τα τυριά και οι σαμπάνιες και το καταφχαριστηθήκαμε, όμως δε θέλουμε να σου γινόμαστε βάρος. Μέχρι πότε να μας φιλοξενείς..

Είχε προφανώς να κάνει με άβγαλτους ανθρώπους. Είχαν πιστέψει πως ο Φώντας ζούσε μονίμως τη ζωή του μέσα στη χλιδή, στη σουίτα ενός πανάκριβου ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης. Αυτό ήταν κάτι παρήγορο. Δεν τον υποπτεύονταν, αντιθέτως του δείχνανε αγνή επαρχιώτικη εμπιστοσύνη.

-Ο Οράτιος ας πούμε με ρωτάει τί θα γίνει με την ατζέντα. Θέλει να μας εξηγήσεις εσύ ο ίδιος. Του τά ‘πα δηλαδή κι εγώ ας πούμε περιληπτικά, αλλά εσύ τα λες πιο καλά..

-Οράτιο, εννοείς αυτόν τον 18άρη που το έσκασε απο το στρατόπεδο ε? Το λιποτάκτη που τον ψάχνει η στρατονομία...
Ο Μπεν δεν απάντησε, μονάχα απογοητεύτηκε και κατέβασε τα μούτρα, απο τότε που φτάσανε το αφεντικό τα είχε βάλει μαζί του. «Εντάξει εντάξει, έρχομαι σε λίγο. Όλα θα γίνουν, μην ανησυχείτε» τον καθησύχασε ο Φώντας, καταλαβαίνοντας πως δεν υπήρχε λόγος να μεταδίδει και στους άλλους την ανησυχία του. Άλλωστε όσο τους κρατούσε χορτάτους, κέρδιζε χρόνο.

Έμεινε μόνος του και πάλι στο δωμάτιο, όμως δε μπορούσε να συγκεντρωθεί στην οργάνωση της συμμορίας και όλο χάζευε τα χρυσά κηροπήγια και τους τεράστιους πολυελαίους του πολυτελούς ξενοδοχείου. Περπατούσε πάνω κάτω το γραφείο και κάπου κάπου στεκόταν και κοίταγε έξω απο το παράθυρο τη θέα στη μεγαλούπολη απο τον 14ο όροφο.

Πέρασε αρκετές φορές απ’ το μυαλό του να πάρει στα χέρια του την ατζέντα και ύστερα να τους παρατήσει. Ακόμα δεν είχε καταλήξει, ίσως και να το κανε, αλλά κι οι άλλοι δε θα τον άφηναν τόσο εύκολα να τους ξεφύγει, αφού είχαν καταλάβει πόσο σημαντική ήταν αυτή η ατζέντα - αντικείμενο του πόθου. Πάντως γνώριζε πως δεν ήταν αυτή η καλύτερη λύση. Τους χρειαζόταν και θα έπρεπε να τους περιλάβει όλους στο σχέδιο του και να εκμεταλλευτεί τις ικανότητες του καθενός.

Δίπλα, στο σαλόνι, τα ρουμ σέρβις δεν σταματούσαν να έρχονται. Ο αλλαντοπώλης όλο έλεγε πως τα κρέατα δεν ήταν τόσο καλά σε ποιότητα και γιαυτό τα πήζουν στις σάλτσες απο πάνω μα όλο παράγγελνε και έτρωγε ξαπλωμένος σε ανάκλιντρο. Ο πιτσιρικας ο Οράτιος δεν είχε ξαναρίξει τέτοιες μάσες στη ζωή του και συνέχιζε με ακόρεστη όρεξη χαμένος μπροστά στην τεράστια plasma τηλεόραση. Ο Μπεν έτρωγε μόνο τυριά και δάγκωνε πού και πού και κανα ακτινίδιο που ήταν μαλακά και δεν τον πειράζανε στα ευαίσθητα ούλα του.

Και τότε άνοιξε η πόρτα και βγήκε ο Φώντας, με ένα τεράστιο χαμόγελο και με τα χέρια του ανοιγμένα λες και ήθελε να τους χωρέσει όλους στην αγκαλιά του. «Βάλτε σαμπάνια να πιούμε!!» φώναξε εκπλήσσοντας τους με την αλλαγή στη διάθεση του.


- Είστε έτοιμοι για δράση λοιπόν? Οράτιε είσαι νέο παιδί και δυνατός. Ξέρω πως θες να γίνεις και τραγουδιστής. Εμείς θα σε βοηθήσουμε. Θα σε φτιάξουμε, θα σε καλουπώσουμε, θα βάψουμε και τα μαλλιά σου… όχι όχι, δεν έχω τίποτα με το κόκκινο χρώμα, αλλά βλέπεις, είναι έντονα και δίνουν στόχο. Μην ξεχνάμε πως σε ψάχνει κι η στρατονομία.. Εσύ θα είσαι η εικόνα μας. Αυτός που θα βγαίνει μπροστά. Η ωραία βιτρίνα της συμμορίας μας.

-Το φορτηγάκι που είχες στο μαγαζί, το ψυγείο για τη μεταφορά των κρεάτων, είναι σε καλή κατάσταση? Στράφηκε ο Φώντας στον αλλαντοπώλη

-Είναι σαν ολοκαίνουργο.

-Υπέροχα! Θα το βάψουμε. Θα το συμμορφώσουμε και θα το χρησιμοποιούμε. Είναι όχημα που μας χωράει όλους και θα φτιάξουμε και το ψυγείο, θα μας χρειαστεί - θα δείτε. Βέβαια θα μου πειτε και γιατί να μην πάρουμε ενα καινούργιο? Επειδή υπάρχει το συναισθηματικό δέσιμο για τον αλλαντοπώλη. Θα μας θυμίζει πως πρέπει να πάρουμε πίσω το μαγαζί του.

Μπεν, δέχεσαι να τρυπώνεις εκεί που θα σε στέλνω? Ξέρω πως ελίσσεσαι και χωράς παντού, οπότε θα μας βοηθήσεις να μπαίνουμε πίσω απο κλειστές πόρτες, να ανακαλύπτουμε μυστικά, θα είσαι τα μάτια της συμμορίας. Είσαι μέσα?

-Και το ρωτάς αφεντικό?

-Είμαστε έτοιμοι λοιπόν. Ξεκινάμε. Απο σήμερα είμαστε ομάδα και θα βοηθάμε ο ένας τον άλλον να πετύχει τους στόχους του. Θα ευτυχήσουμε. Πως θα το καταφέρουμε? Για αρχή έχουμε στα χέρια μας σημαντικά στοιχεία για την μυστική δράση ανώτατων αξιωματικών του στρατού. Ονόματα, τηλέφωνα, κινήσεις λογαριασμών και κρίσιμες ημερομηνίες. Πολλοί θα πλήρωναν τεράστια ποσά για αυτή την ατζέντα. Μην είμαστε βιαστικοί όμως. Όσο τους κρατάμε στα χέρια μας είμαστε σε θέση ισχύος και αυτό μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε.

-Γιαυτό είχε τρελαθεί ο υπόδικας όταν την έχασε την ατζέντα. Έχει χιεστεί πάνω του.. παρατήρησε όλο κομψότητα ο αλλαντοπώλης

-Και θα αρχίσει να ανησυχεί και περισσότερο μόλις του στείλουμε και το λογαριασμό απο αυτό εδώ το ξενοδοχείο…

Ξέσπασαν και οι τέσσερις σε δυνατά γέλια. Και ύστερα ύψωσαν τα ποτήρια τους και κάνανε πρόποση

«στην υγειά του υποδιοικητή»

Η συμμορία τους είχε και επίσημα υπόσταση. Νιώθανε εκείνη τη στιγμή, περισσότερο από ποτέ, πως ήταν πιο κοντά στην εκπλήρωση των ονείρων τους. Δε ξέρανε φυσικά πως δε θα τα κατάφερνε κανείς από τους τέσσερις..



0/4

9 σχόλια:

nkarakasis είπε...

xa xa ξέρω το τέλος...
Κανείς από τους τέσσερις δεν θα τα καταφέρει !!! (άσχετο)

Δον Φώντας, Mpen ο μπράβος, Οράτιος η πριμαντόνα που τραγουδούσε στου Κοκκιναρά και ο butcher Αλλαντοπώλης !
Η συμμορία των τέσσερις .. Μεγάλο Αφεντικό ο david Santos .. σε κάθε σχόλιο ένα κρυφό μήνυμα .. μια κρυφή οδηγία για την αιμοδιψή ομάδα..

H αγωνία κορυφώνετε...

Tanila είπε...

ΘΑ τους σφάξεις όλους;

Fight Back είπε...

@nkarakasis ενταξει σιγα την αποκαλυψη ρε συ. ηθελε πολυ να καταλαβει καποιος οτι 4 φουκαραδες που κυνηγανε την καλη, πιθανοτατα δε θα το καταλαβουν? η καταληξη ειναι λογικη )και χιλιοπαιγμενη, το παραδεχομαι).
λες να μπει χαρακτηρας david santos στην ιστορια και να κινει τα νηματα?

@tanila παιζει δυνατα

Ανώνυμος είπε...

Θεέ μου, τι σπόιλερ!

[Germanos] είπε...

Ναι στον Ντειβιντ Σαντος

Ανώνυμος είπε...

e entaksei, karaklemmenh idea apo to "American Beauty" pou 100 fores eixe pei o Kevin Spacey oti 8a pe8anei,kai sto telos otan ton pyrobolhse h gynaika toy oloi meinane me anoixto to stoma!
O klepsas tou klepsantos ayta ta blogs...

Ανώνυμος είπε...

Χμ! Τελικά εσύ μου φαίνεσαι ΠΟΛΥ μοβόρος άνθρωπος...

Ανώνυμος είπε...

Εμένα μου θυμίζει το σενάριο της ταινίας "The Kopanoi"

Fight Back είπε...

@petsikion ο λοκ ειναι στο φερετρο

@germanos ναι ναι ναι

@symptom φοβερη ομοιοτητα ρε. τα ροδοπεταλα λειπουν μονο, αλλα ειπα να μην τα βαλω για να μη με παρουν και με τις πετρες

@theorema νταξει ολοι θα πεθανουν καποια στιγμη, αν αυτο συμβει πριν τελειωσει η ιστορια, καλυτερα για ολους μας

@μιθρανδιρε, χα οντως!!