Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2007

Ο Θάνατος του Παβαρότι, η ζωή του Κατέλη, και η αθηναική τσάρκα του Γούντι Άλεν

Στην αρχή όλα συνηγορούσαν στην επιβεβαίωση του μύθου.

Το άκουσα πρωτη φορά μέσα σε λεωφορείο όταν συζητάγανε δυο πιτσιρίκια αναμεταξύ τους:

-Ρε ακουσές, πέθανε ο Κατέλης
-Ελα ρε μαλακα, τι λες τωρα

Το ξανάκουσα όταν φίλος μου με άρπαξε απο το γιακά και με την αγωνία ζωγραφισμένη στο προσωπο του με ρώτησε αν πέθανε πράγματι ο Κατμαν. Και μάλιστα μου έδωσε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες οτι δήθεν πέθανε απο ασφυξία στους καύσωνες αφού είχε καταναλώσει 4 κιλά κατσικάκι.

Το βρήκα αναζήτηση στο τράκερ μου "πέθανε ο Κατέλης"

Ε όχι διαολε ειπα, θα δω τι γίνεται πράγματι με αυτο το θέμα. Εψαξα σ’ ολο το ιντερνετ με εξακοσαρι πεντιουμ αλλα δε βρηκα τιποτα.

Αντιθέτως εκατοντάδες δημοσιεύσεις στα μπλογκς αφιερώθηκαν στον πρόσφατο θάνατο του Παβαρότι. Μικρά tributes στον τενόρο που είχε προσλάβει σεκιούριτι να κάθεται μπροστά στο ψυγείο του για να τον απομακρύνει τα βράδια όταν θολωμένος έκανε ντου στην κουζίνα να τα σκίσει ολα. Κάθε φορά οι θάνατοι διάσημων καλλιτεχνών μας βρίσκουν το ίδιο απροετοίμαστους, το ίδιο συντετριμμένους, το ίδιο ανυπεράσπιστους απέναντι στον καικαλα ξεπεσμό της σύγχρονής τέχνης.

Ο Κατέλης ζει, ο Παβαρότι πέθανε και προφανώς πρόκειται για διατήρηση της κοσμικής ισορροπίας*.

Γιατί τελικά ήταν παρεξήγηση ή κάποιο κακόγουστο αστείο. Δεν έχει πεθάνει ο Κατέλης, το γεννημένο παρατράγουδο, ο ερμηνευτής του άσματος « ο εραστή τσου» ζει και βασιλεύει. Κυκλοφορεί κάπου εκεί έξω, εξαργυρώνει με κάποιο τσάμπα γεύμα στην ταβέρνα ενός χωριού τη φήμη του απο το ριάλιτι.

Όπως ελεύθερος κάπου εκει έξω στην Αθήνα είναι και ο Γούντι Άλεν. Ο σκοπός της επίσκεψης του παραμένει άγνωστος όμως πολλοί είναι αυτοί που τον έχουν δει τις τελευταίες μέρες σε νυχτερινά μαγαζιά ή σε δρόμους της πόλης. Αν τον δειτε μιλήστε του, είναι πολύ φιλικός, κινείται βέβαια ινκόγκνιτο καθότι απαγορεύεται σε κάποιες περιοχές.


*διαπίστωση του mithrandir

- - -
Η εξομολόγησις ενός βλόγκερ

Αποφάσισα σήμερα να ασχοληθώ με ένα φυσιολογικό θέμα, γιατί κρίνοντας από τα τελευταία μου ποστ, αρχίζω να ανησυχώ για την ψυχική υγεία μου. Δηλαδή όταν τις προάλλες στο debate σε μια εξώθφαλμη επικοινωνιακή αποστροφή του λόγου αναφέρθηκαν «οι μπλόγκερς», θέλω να πιστεύω πως αυτός που τους επικαλέστηκε δεν είχε στο μυαλό του κάποια άτομα που γράφουν για κατεψυγμένες γάτες, για σεξ με κότες και για κατάποση ατσαλόκαρφων απο γκέι μασίστες, αλλά για κάτι που αν το κοιτάξεις απο λίγη απόσταση δε θα μοιάζει τόσο μα τόσο διεστραμμένο..

20 σχόλια:

Gogo είπε...

Kala ta les, toso kairo meta tis diakopes den borousa na sindethw me to koinwniko sou gignesthai. Nomizw twra einai mia arxi. Kalo xeimwna e. Kai eimai kai poli sovari an prosekses.

Fight Back είπε...

καλες χειμερινες φωτογραφισεις.
τα περι σοβαροτητας τα εκλαμβανω ως αστειο

Ανώνυμος είπε...

Ρε φιλαράκι, δώσε καμιά λεπτομέρεια για το κατσικάκι.
Στη σούβλα ήταν;

Lex_Luthor06 είπε...

Mήπως να το κλείσεις το blog?

natasha hassiotis είπε...

Πέθανε ο Παβαρότης
αχ ολίγη σοβαρότης!

Βγήκανε διάφοροι και είπανε ότι δεν είμαστε λέει σοβαροί λέει, γιατί δεν τον είχαμε πρώτη είδηση και φτου μας. Μα δεν ήταν σοβαρός ούτε ο υπερμεγέθης τενόρος που είχε ξαναζουγραφίσει τα μούτρα του με φρύδια σαν της Ώντρει Χέμπορν -χωρίς το ανορεξικό κορμί της εν λόγω κυρίας από κάτω. Επισης τραγούδαγε γλυκανάλατα άσματα για τα φράγκα σαν τον Μάριο Φραγκούλη σε φιλανθρωπικό γκαλά ένα πράμα.
Επίσης ο Γούντυ Άλλεν είναι ένας ληγμένος γέρος και κακός σαξοφωνίστας.

Fight Back είπε...

highvoltagepress παντοτε ειναι ευχαριστο να βρισκω περισσοτερο κυνικους και εμπαθεις απο εμενα!
τελεια!!

βεβαια ενα αφιερωμα για το θανατο του καθε παβαροτι, δεν γινεται για την προσωπικη ζωη, που λογικα ειναι το ιδιο στραβη και εκκεντρικη με του καθενος μας, αλλα για την καλλιτεχνικη του υποσταση. φαν της οπερας δεν ειμαι, αλλα φανταζομαι οταν του κανουν αφιερωματα τοσοι πολλοι που ειναι ασχετοι επισης απο οπερα, μαλλον κατι καταφερε, διεδωσε την (οποια) τεχνη του.

ο γουντι αλεν ξεχασες οτι τα εφτιαξε και με την υιοθετημενη κορη του, αλλα τι να λεει, και ποιος δεν το εχει κανει ετσι?

Katerina είπε...

Για να βάζομε τα πράγματα σε μία σωστή θέση, ο Γούντι Άλλεν δεν είχε ουδέποτε καμία σχέση πατροθυγατρική με τη Σουν Γι. Η σαλεμένη Μία Φάροου είχε υιοθετήσει τη Σουν Γι με τον προ του Γούντι σύζυγό της, Andre Previn.
Και μετά από αυτό το μοναδικό εξποζέ, θέλω πάραυτα να κατέβουν οι απαγορευτικές πινακίδες από τα απανταχού εργοτάξια. Δεν γίνεται η κάθε Τζιτζιφιά και ο κάθε οικοδόμος να σπιλώνει με τέτοιο τρόπο τη φήμη ενός σπουδαίου σκηνοθέτα! Προς θεού!

Fight Back είπε...

κατερινα αν ως πατροθυγατρικη πιανεται να της φτιαξει κανα ζεστο γαλα με μπισκοτα για να της τονε φορεσει, τοτε ναι, ειχανε.

natasha hassiotis είπε...

Fight back χάρηκα κι εγώ για τη γνωριμία.
Παρεκτός απ' τον Γούντυ Άλλεν, ναι το 'χουνε κάνει πολλοί: ο Αλέκος Αλεξανδράκης με τη Ζωή Λάσκαρη πίσω απ' την πλάτη της μαίρης Χρονοπούλου, επίσης φημολογείται κάτι για την ορίτζιναλ Ηλέκτρα, τον Οιδίποδα -παρά τους αστράγαλους δωρική κολώνα- επίσης πολλοί αυτοκρατόροι του Βυζαντίου και μυθολογικά προσώπατα.
Εμείς εδώ στην οικοδομική Τζιτζιφιά ή τζιτζιφιογκιά, κάτι σαν τους Γούντι Άλλεν τους σταυρώνουμε, τους ανασκολοπίζουμε και μετά τους περνάμε κι ένα μαλακτικό, διότι δεν ανεχόμαστε τέτοια Σόμοδα και Γόμορρα στα χρηστά μας ήθη.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς από την άξεστη και οικοδομική Τζιτζιφιά.

Υ.Γ. Ρε συ Φάιτ Μπακ, πόσα χρόνια περίμενε και πόσα γαλατομπισκότα έψησε ο Γούντης και πόσες πάνες άλλαξε μέχρι να ενηλικιωθεί η θετή/εξ αγχιστείας κόρη του; Είναι να μην έχει ένα σκοπό στη ζωή ο άνθρωπας...

Fight Back είπε...

κι ο τσαρλι τσαπλιν ειχε εντονες παιδοφιλικες ανησυχιες, αλλα στην τελικη μενει παντα το εργο του καθενος.
επισης δε νομιζω οτι εχει να κανει με εδω κι εκει και παραπερα. οποιοδηποτε λιγο διασημος βρεθει να κανει μαλακια, την πατησε, θα του το τραγουδαει ο κοσμος για παντα.

κατω τα χερια απο το γουντι αλεν.
εχει πει ατακες οπωσ:
" Στα νιάτα μου είχα ήρωα τον Σούπερμαν. Πίστευα ότι είχαμε πολλά κοινά: έμπαινε σε τηλεφωνικούς θαλάμους και γδυνόταν τελείως "

Katerina είπε...

Δε ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ θα συμφωνήσω με το Φάητ και θα πω ότι ο Γούντι είναι γαμώ τα άτομα. Λίγοι ξέρουν το κόλπο όπως ο Γούντι. Ιδιαιτέρως αμερικανάκια. Κατά τα άλλα, η κοπέλα όταν τα φτιάξανε ήταν ενήλικη, και εκτός αυτού πλέον είναι παντρεμένοι πολλά χρόνια, οπότε δε μιλάμε για μία απλή ξεπέτα ρίξε μου έναν να αγιάσω, τύπου. Έχουν και παιδιά, τα παιδιά. Νταξ. Ας μην το παίζουμε και μεις αμερικανοπουριτανάκια. Προς θεού, δηλαδής.

natasha hassiotis είπε...

Ρε παιδιά, ποίος ομίλησε περί πουριτανισμού; Αλλά όσο πεφωτισμένος και να 'ναι ο καλλιτέχνης, γενικά ομιλούμε, άμα φερ' ειπείν είναι παιδεραστής θα κριθεί πώς να το κάνουμε; Και να το βράσω το έργο του.
Προσωπικά, βρίσκω καλύτερη ταινία του το Ζέλινγκ και μετά απ' αυτό σκόνη και θρύψαλλα το έργο του με πολύ ναρκισσισμό, ευθέως ανάλογο των γηρατειών του. Καλές στιγμές υπήρξαν και μετά, ο τυφλός σκηνοθέτης, η Χάνα κι οι αδερφές της, η σκηνή στις Μέρες Ραδιοφώνου που μπαίνει στο ταξί του πατέρα του, αριστούργημα!

mithrandir είπε...

Paidia peite kati kai gia ton Michael Jackson

natasha hassiotis είπε...

Billie Jean tra la la
Billie Jean tra la la la la la

Υ.Γ. Αυτός δεν είναι που μοιάζει με την Ελίζαμπεθ Τέηλορ; Και του πέφτει η μύτη; Και έχει ξύσει τη μούρη του να βγει στην επιφάνει το κατάλευκο λευκό; Και χρωστάει τα μαλλιά της βαμμένης κεφαλής του σε δικηγόρους; Και βάζει μαντηλομάντηλα στα παιδιά του να μην τα βλέπουν και να μην αναπνέουν τον αέρα των υπολοίπων; Και κάθεται στο οξυγόνο για να μη γεράσει; Τι άλλο να πεις...

david santos είπε...

Peace and hope and a good future for all the Greek people good weekend

mithrandir είπε...

Pragmatika...ti allo na peis otan uparxei enas David Santos?

Apla respect

eternal_worm είπε...

xoxoxoxo

gamise re!!!!

Fight Back είπε...

highvoltagepress ο μαικλ τζακσον τωρα που το θυμηθηκα, (ενταξει περα απο ολες τις ανωμαλιες του) ειχε βγαλει ενα τραγουδι κάθετος βίντεοκλιπ πριν καμια δεκαρια χρονια για το περιβάλλον κλπ. (earth song νομιζω). αυτα που μας ειπε παρα πεντε, μας τα λενε και δέκα τωρα στις λαιβ8 συναυλιες

david santos πως τα βλεπεις τωρα με βενιζελο και παπανδρεου?

γουορμ :D

Katerina είπε...

Αχ κοίτα τώρα να δεις. Και είναι και ελληνική λέξη. Παιδεραστία είναι όταν κάποιος έλκεται σεξουαλικά από μικρά παιδιά, τουτέστιν, σα να λέμε από τα 12-13 και πάνω δε μετράει. Μετά περνάμε στην εφηβοφηλία. Και όλα τα παραπάνω είναι φλαχαφλούχες, όπως είπαμε και προηγουμένως, η κοπέλα ήταν ενήλικη όταν τα φτιάξανε (επιμένω Γούντι). Τώρα, γιατί οι περισσότεροι επιμένουν να αγνοούν τα γεγονότα και θέλουν να πιστεύουν την εκδοχή αμέρικαν τάμπλοϊντ, αυτό δεν το ξέρω. Εν πάσει περιπτώσει εγώ το θεωρώ στενόμυαλο και πουριτανικό, τι να κάνομε. Και προφανώς δεν τίθεται σπουδαίο θέμα, διότι ο άνθρωπος έχει υιοθετήσει και 2 τουλάχιστον παιδιά με τη Σουν Γι. Άμα υπήρχε θέμα, δε νομίζω ότι θα του έδινε κανείς παιδιά να υιοθετήσει.

Fight Back είπε...

KATERINA εγω δε διαφωνω μαζι σου. νομιζω εχει να κανει με το οτι πιστευουμε πως η διαστροφη και η απατη και γενικα ολα τα δεινα ειναι προνομια μονο των φτωχων/αγνωστων και οταν υποψιαζομαστε πως καποιος γνωστος φλερταρει με αυτα, βιαζομαστε να του τα χωσουμε, καποιες φορες αγνοωντας τις λεπτομερειες που τον δικαιωνουν.

παντως ο γουντι οντως εντοπιστηκε στην Αθηνα και δεν ειχε μαζι του γυναικοπαιδα.
ουτε το κλαρινετο του.