Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2007

Ιστορίες απο τη Βουδαπέστη



Φαίνεται ότι το Όσλο είναι πολύ δημοφιλής προορισμός για ταξίδια αυτή την εποχή. Το αεροπλάνο της αναχώρησης ήταν γεμάτο, ενώ γύρω μου ξεχώρισα και αρκετούς διάσημους. Στο ίδιο τμήμα του αεροπλάνου ταξίδευαν η Κατερίνα από το big brother 2, ο Μάρκος Λεζές και ο Ανδρεάς Λαγωνικάκης. Όλοι πηγάιναμε στο Όσλο, εκτός από την παίχτρια ριάλιτι που πήγαινε Μπρατισλάβα και το Μάρκο που θα έκανε ανταπόκριση για Αγία Πετρούπολη. Εγώ πήγαινα στη Βουδαπέστη.

Μαγευτική πόλη. Βόλτες στην Széchenyi Chain Bridge, φαγητό απέναντι από το Καθεδρικο Ναό Αγ. Στεφανου και κοκτέιλς στου Τζόνι στην ελβετική συνοικία. Κατά τη σύντομη παραμονή μου εκεί έπρεπε να τακτοποιήσω 3 θέματα για τα οποία άλλωστε και ζήτησα από τη δουλειά να ταξιδέψω εγώ και όχι κάποιος άλλος.

1.Να κάνω έρευνα αγοράς για τη φθηνότερη εγχώρια ποσότητα χονδρικής σε τόπια για μοκέτα από δέρμα αλιγάτορα. Είναι το προιόν με την πιο αυξανόμενη ζήτηση αυτή τη στιγμή.
2.Να αγοράσω μία κοπέλα
3.Να καταπλήξω τους πάντες στο σεμινάριο για τα έργα του Όσκαρ Ουάιλντ

Το ξενοδοχείο ήταν βρώμικο και μύριζε άσχημα, γενικώς όμως είχε ευχάριστο περιβάλλον και μαλακά στρώματα. Ο φωτισμός μέσα στα δωμάτια και στους χώρους του ξενοδοχείου ήταν πολύ χαμηλός και μου βγήκαν τα μάτια να διαβάζω τις προσφορές που έρχονταν στο φαξ + ότι δεν ήξερα και τη γλώσσα. Όλη μέρα γυρνούσα κατάστημα κατάστημα, δεν άφησα δρόμο για δρόμο που να μην περπάτησα, αναζητώντας τις πιο ανταγωνιστικές τιμές και την καλύτερη ποιότητα δέρματος. Ταυτόχρονα ζητούσα από τους καταστηματάρχες να μου δείξουν και την κόρη τους, εφόσον είχαν και εφόσον φυσικά ήταν σε καλή ηλικία για να επενδύσει κάποιος σε αυτή δηλαδή 8-12 ετών. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές είχα αποφασίσει ότι θα αγόραζα τη Σλάρια, την κόρη του Όλιβερ που είχε κατάστημα βουλκανιζατέρ στην οδό Γέρλοστριαβ. 10 ετών, ξανθή και λυγερόκορμη με καταπληκτικές προοπτικές.

Δέυτερη στις προτιμήσεις η Ρούσια, αγνώστου πατρός κόρη μιας πολωνής καθαρίστριας στη βιοτεχνία ατσάλινων ειδών Σπιριντον. Το μόνο της μειονέκτημα ήταν ότι είχε μια μεγάλη ελιά στο δεξί γλουτό, κληρονομικό, πρόσεξα ότι το είχε και η μάνα της. Όλες οι υπόλοιπες δε με ικανοποιούσαν.

Η επαγγελματική αποστολή μου εξελίχθηκε σε αποτυχία. Πουθενά στη Βουδαπέστη δεν υπήρχε δέρμα αλιγάτορα για χονδρική πώληση κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να είμαι στο μέλλον πιο προσεκτικός στις προτάσεις προς τη διοίκηση. Στο Captain’s Bar που μέθυσα με ντόπια βότκα δαμάσκηνο με θέα το Δούναβη, η Τζέρι η σερβιτόρα μου συνέστησε να πάω στον αδερφό της που ήταν διακοσμητής και πολιτικός μηχανικός με μεγάλη εμπειρία και εντυπωσιακά δημιουργήματα στο βιογραφικό του όπως την «Πλατεία Σφραγίδα» στο Γιοχάνεσμπουργκ – μια μεγάλη πλατεία σφραγισμένη με ένα τεράστιο σύμβολο της θεότητας Azrael, τους κρεμαστούς κήπους την Νέας Χαλκηδόνας Αττικής, τους οποίους δεν είχα ακουστά και θα τους επισκεφτώ τώρα που επέστρεψα, καθώς και άλλα μεγάλα έργα που δεν ήξερα ότι ήταν δικά του όπως το κτίριο Chrysler στη Νέα Υόρκη και την πόλη του Ντουμπάι. Ολόκληρη.

Τα γραφεία του ήταν στην περιοχή Καμπόνα, σε ένα ημιυπόγειο υπερυψωμένο. Δεν είχε θέρμανση και παράγγειλε να πιούμε 2 καφέδες τους οποίους τελικά πλήρωσα εγώ μαζί με μία πρασόπιτα που καταβρόχθισε. Έβγαλε από τα συρτάρια του φυλλάδια με προσφορές για εκλεκτής ποιότητας κέρατα τράγου για χρήση σε χερούλια πόρτας. Αυτά μου είπε πως θα αποδείκνυαν έργο πίσω στην εταιρεία, οπότε μου πρότεινε οφ δε ρέκορντ τη σύσταση εταιρείας για την εκμετάλλευση και χρήση της νοητής θαλάσσιας γραμμής νήσων Φερόε – Τρόντχαιμ Νορβηγίας. Του πλήρωσα 5.000 δολάρια για τα πρώτα έξοδα και βρέξαμε τη συμφωνία με ένα περγαμόντο.

Φεύγοντας, διαπίστωσα ότι η ώρα είχε περάσει και έπρεπε να γυρίσω με τα πόδια περνώντας από την κακόφημη ανατολική γέφυρα που συχνάζουν συμμορίες τούρκων ράπερ εμπόρων ναρκωτικών. Περπατούσα βιαστικά με το κεφάλι σκυμμένο, αλλά δύο από αυτούς με έσπρωξαν και με κλώτσησαν. Έπεσα με τα μούτρα, ευτυχώς όμως δεν έχασα τη ψυχραιμία μου και τον έναν τον πέταξα από τη γέφυρα, ενώ του άλλου του έσπασα τα δόντια και τον αυχένα. Οι άλλοι φίλοι τους έφυγαν τρέχοντας και τους φώναξα “Greece re. Elladara, euro 2004, Alexander the Great re – Elitis Seferis Nobel – Mike Zabidis ”

Κάποιος τούρκος αφού είχε φτάσει πολύ μακριά τόλμησε να αντιμιλήσει, φώναξε ατατουρκ αλλά δεν προλάβαινα πια να τον προφτάσω. Έκανα ένα τηλεφώνημα και το άλλο πρωί τον ξέβρασε το κύμα στις όχθες του Γιβραλτάρ.

Το ίδιο πρωί ήταν και το σεμινάριο για τον Όσκαρ Γουάιλντ. Όλη η κούραση με είχε καταβάλει και δεν ήμουν σε καλή φόρμα. Με έκπληξη είδα ότι υπήρχαν φρικιά όπως ο Ταιλανδός Ζιαν που μπορούσε να απαγγείλει το De Profundis σε 12 γλώσσες ή όπως ο Όλλανδος Μπομ Βαν Μπόμ Μπομ που είχε αγοράσει όλα τα επίσημα αναγνωρισμένα γιλέκα και μανικετόκουμπα του Όσκαρ. Έπιασα μια θέση προς τα πίσω και απέφευγα να μιλαώ, παρα μόνο σε ένα σημείο βρήκα φοβερά καίριο να πω «nowadays people know the price of everything and the value of nothing», οι υπόλοιποι όμως γύρισαν και με κοίταγαν οργισμένοι, μουρμουρίζοντας μεταξύ τους και βρίζοντας με. Αισθάνθηκα πολύ άσχημα και αμήχανα. Μετά άρχισα να νευριάζω γιατί δε ξαναγύριζαν μπροστά τους, μόνο με κοίταζαν επίμονα. Κι ο ομιλητής σαστισμένος ακόμα με κοίταζε μισοκλείνοντας τα μάτια του για να δει καλύτερα και έλεγε κάτι στα ουγγαρέζικα. Αναγκάστηκα να φωνάξω «ok, GET ON WITH IT» για να συνεχίσουν την ομιλία. Άφησα να περάσει ένα διάστημα 2-3 λεπτών και αθόρυβα κατέβηκα τα σκαλάκια για να φύγω από την πλάγια έξοδο. Η τσάντα μου μπλέχτηκε σε μια καρέκλα και έπεσε και όλα μου τα βιβλία σκορπίστηκαν στο πάτωμα. Ξανασταμάτησαν όλοι και με κοίταγαν . Κάποιοι από την άλλη πλευρά είχαν σηκωθεί και όρθιοι για να βλέπουν καλύτερα και φώναζαν δυσανασχετώντας. Σήκωσα τα χέρια και φώναξα “Oh COME ON” κάτι που δεν είχε το αποτέλεσμα που πίστευα. Δυο άντρες της ασφάλειας με κούρεμα καπελάκι και παχιούς σβέρκους με πέταξαν έξω.

Το επενδυτικό μου άνοιγμα στις νοητές θαλάσσιες γραμμές δε μου επέτρεπε μεγάλα πράγματα στις διαπραγματεύσεις για την αγορά κοπέλας. Ο Όλιβερ ήταν καλός στα παζάρια αλλά ήξερα ότι δεν είχε άλλες προσφορές και ήθελε να ξεπουλήσει πριν η Σλάρια πατήσει τα 11 και πέσει στα αζήτητα. Στα υπέρ μου και η θέληση της μικρής να έρθει στην Ελλάδα για να βλέπει από κοντά την Καίτη Γαρμπή και το Διονύση Σχοινά που τους είχε πρότυπα. Κλείσαμε τελικά στα 3200 δολλάρια αλλά η έλλειψη ρευστού με έκανε να δεχτώ μερικές ρήτρες που έβαλε ο πατέρας
α) Η παραλαβή της κοπέλας θα γίνει μετά από 4 χρόνια αντί 8 που συνηθίζεται σε τέτοιες αγοραπωλησίες.
β) Η κοπέλα δε θα είναι απαραίτητο να είναι παρθένα κατά την παραλαβή.
γ) Μέγιστο βάρος της κοπέλας κατά την παραλαβή ορίστηκαν τα 67 κιλά, αντί 58 που ήλπιζα να πετύχω αρχικά.
δ) Αφαιρέθηκε η ρήτρα για ακύρωση της συμφωνίας αν η κοπέλα έχει εθισμό στο αλκοόλ, τα μαλακά ναρκωτικά και το τζόγο

Επέμενα πολύ για να μείνει ο όρος για τα αφροδισιακά νοσήματα και αυτό το πλήρωσα με μισό οικόπεδο στη Βαμβακού Λακωνίας που παρουσίασα ως δικό μου ενώ είναι ενός ξαδέρφου μου. Εντάξει κι αυτοί πιθανότατα μου παρουσίασαν πλαστά πιστοποιητικά για γνώσεις βιολιού και επιβράβευση θρησκευτικών φρονημάτων από τον Πάπα Ιωάννη Β. Έμεινα για λίγα λεπτά μόνος με τη μικρή και την κέρασα μέλι από το χωριό και τη συμβούλευσα να μην κολυμπάει γυμνή το χειμώνα και να ακούει ρόκ εν ρολ.

Πριν φύγω έκλεισα για πιο φτηνά από εκεί το αεροπορικό εισιτήριο για τις 14/03/2011 σε εξευτελιστική τιμή και έκρυψα στον εξαερισμό της τουαλέτας στο αεροδρόμιο ένα αντίγραφο του Importance of being Earnest για να το ξαναβρώ – να έχω δύο λόγους να ξαναγυρίσω.
Με θλίψη μου διάβασα στην εφημερίδα του αεροπλάνου πως το νέο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης είναι έτοιμο να εγκαινιαστεί και πως το παλιό θα γκρεμιστεί σε τρεις μήνες για να γίνει στη θέση του αντίγραφο μινιατούρα του Chrysler.

Κρίμα το βιβλίο, ήταν συλλεκτικό κομμάτι.

Τυπώνεις, διπλώνεις και το αντίγραφο του Chrysler ειναι δικό σου. Άλλη μια μεγάλη προσφορά του Fight Back στους αναγνώστες.

16 σχόλια:

Misirlou Oubliez είπε...

Τι πρεπει να γινει απο εδω και περα.

1.Κανω λογκ ιν στο μπλογκ μου.
2.Τυπωνω ολα τα κειμενα μου. Για τα mp3's αναζητω τις παρτιτουρες τους στο ιντερνετ και τις τυπωνω επισης.
3.Γεμιζω ενα μεγαλο ποτηρι νερο.
4. Τρωω τα τυπωμενα χαρτια χωρις να πιω ουτε γουλια απο το νερο οσο και αν πνιγομαι, για να επιτεινω το μαρτυριο μου.
5. Επιστρεφω στο ντασμποαρντ του μπλογκ μου. Αναζητω το κουμπακι με τιτλο "ντιλιτ γιορ μπλογκ" και το παταω συνεχως, με μανια, ρυθμικα.
6. Μετα αναζητω και σκοτωνω οσους ξερω οτι με διαβαζαν και γνωριζαν την υπαρξη του μπλογκ μου καθως και οσους ξερω οτι γουσταρουν την γυμνη ελενη φιλινη, τα βυζια καλομοιρας μεγαλα,το ραντιε και τους απαραδεκτους τορεντ νταουνλοουντ.
7. Παραδινομαι στις αρχες, αλλα φροντιζω να εχουν τελειωσει (μετριο) για να αφεθω ελευθερη.
8.Κηρυτω την παρακατω αληθεια σε ολο τον κοσμο:

"Ο fight back ειναι Θεος και εγω ειμαι ο προφητης του"

Ανώνυμος είπε...

"αναζητω και σκοτωνω οσους ξερω οτι με διαβαζαν και γνωριζαν την υπαρξη του μπλογκ μου"

adelfoula mou misi, den diavasa POTE to blog sou, vasika de ksero kan giati se apokalo misi -prepei na nai kati teleios aprosdioristo se sena pou me empneei na se apokalo etsi- kai episis de gnorizo pos vrethika se auto to blog, oute kan ti einai to blog (ego apla epsaxna sto google gia "eleni filini gimni" ). auto pou ksero sigoura einai oti agapo ti zoi (laskari) mou (to krio asteiaki mou vgike APOLITOS authormita) kai anisixo poli gia tin epirroi pou askei autos o adelfo-sxedon-ktonos fightback se sena. episis sinisto na paratiseis ta profitilikia -i gidisia provia sou prosthetei kila- (ase pou den einai kan gidisia, einai 80% poliesteras).
oso gia sena, Fightback,(skinothetiki pliroforia: to vlemma astraftei keraunous) filage ta nota sou gia na exeis ta misa

Katerina είπε...

Ο ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΖΕΣ!!!
Πήρες αυτόγραφο έτσι;;;

Lex_Luthor06 είπε...

ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ!!!

Παραλίγο να χάψω το παραμύθι σου αλλά κάτι δεν μου κολλούσε. Τελικά ρώτησα κι εμαθα οτι ο αδεφος της Τζερι της σερβιτόρας δεν εμπορεύεται κέρατα τράγου για χερούλια πόρτας αλλά νύχια κάστορα.

Την άλλη φορά που θα προσπαθήσεις να πουλήσεις φούμαρα φρόντισε να είσαι πιο προσεκτικός.

(η μισιρλου πάλι σχολιασε χωρις να διαβασει)

Κολοκύθι είπε...

Νομίζω ότι θα μπορούσες να εξιστορήσεις τη περιπέτεια σου καθισμένος στον εθνικό κήπο. Θα κέρδισες σίγουρα γλειφιτζούρια από τα παιδάκια, ενώ θα παρακολουθούσες και διάφορους να ταΐζουν πάπιες και να κάνουν χούλα χου. Εναλλακτικά προλαβαίνεις να ξυλώσεις τον εξαεριστήρα και να κλεφτείς με τη κοπελιά παίζοντας βιολί και απαγγέλλοντας Όσκαρ Γουαιλντ στα ολλανδικά.

YO!Reeka's είπε...

67 κιλά είναι πολλά. θα πρέπει να τη χώσεις στη δίαιτα για κάννα τρίμηνο

Downhill.... είπε...

XAXAXA

στην χώρα του "Ο,ΤΙΝΑΝΙΣΤΑΝ" είσαι ο βασιλιάς!!!

δεν κάνω εκτενέστερο κόμεντ γιατί προσπαθώ να καθαρίσω 1 λιτρο γάλα απο πάνω μου σημερα...

Υ.Γ. ΤΟ ΚΟλΟΚΥΘΙ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΝΤΕΜΩ...ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΕΔΩΠΕΡΑ!

Kwlogria είπε...

Στην αρχή ήθελα να σε σπάσω στο ξύλο που πήγες ΠΑΛΙ ταξίδι αλλά όσο διάβαζα, σε αγάπησα και πάλι:)

kabamaru είπε...

“Greece re. Elladara, euro 2004, Alexander the Great re – Elitis Seferis Nobel – Mike Zabidis ”

ksexase kai thn SPARTH!!!!

wraia perases telika sth voudapesti...dldis se zilepsa na oume!!

p.s tha sou steilw mail na mou upodikseis tipota tips giati skeftomai na paw kai gw sto ameso mellon! ekei ginetai to pagosmio pazari gia ninja vomves kapnou kai epithumw na paravrethw!

Katerina είπε...

Για πε μας Yo!Reeka, εσύ πόσα κιλάκια είσαι;;; :)
Επίσης μπορεί να μας απαντήσει και ο Fight Back επ'αυτού. Όταν έχομε απαιτήσεις, πρέπει να τις στηρίζουμε και με την προσφορά αναλόγων προσόντων.

Fight Back είπε...

@misirlou oubliez
αντι για ολα αυτα μπορεις να γραψεις κατι καλο στο paparise this η να κανεις edit ολα τα προηγουμενα.
8α σου χρειαστει και το νερο αμα αποφασισεις να διαβασεις τα κειμενα του downhill για να το ριξεις στο κεφαλι σου να συνελθεις

@misirlou eks aimatos
η κακη επιροη ειναι σιγουρα η μισιρλου. εγω το πολυ πολυ να ωθησω καποιον στα ναρκωτικα, να γινει μελος του διαολου, αλκοολικος, παιδεραστης και δολοφονος σιριαλ.
η μισιρλου ειναι ικανη για χειροτερα πραγματα αρα εκεινη να αποφευγεις

@katerina εννοειται. μου ειπε και ιστοριες απο το δελφιναριο με ελενη φιλινη, που να σου λεω

@lex_luthor 06
μα τι αφελης εισαι. φυσικα δε χρησιμοποιησα το αληθινο ονομα της σερβιτορας για να μη την εκθεσω, αφου η ιδια μου ειπε πως διαβαζει το μπλογκ μου ολη η γειτονια της

@koloky8i
χτες διηγηθηκα την ιστορια μου σε κατι παιδακια στη βολτα μου στη γλυφαδα. μαζευτηκε πολυς κοσμος και μετα περασα με το καπελο και μου ριχναν κερματα. μαζεψα 22 ευρω

Fight Back είπε...

@yo!reekas
ρε σου λεω θα την ταιζω μονο σταφιδες και λουπινα. 8α τη γραψω και γυμναστηριο

@downhill
απροσεκτο αγορι! δε σε χαλασε που πηρες τη μερα off

@kwlogria χμ ταξιδι ε? μμ.
αγαπη μου παλιογρια που λεει και το εργο

@kabamaru κολλημενος με τη Σπαρτη!
ολα τα πιο συγχρονα και εξειδικευμενα σεμιναρια εκει γινονται. που να δεις χαμος στο 13ο συνεδριο ατομων με 4 και ανω αρ8ροσκοπησεις και στη δεξιωση γυναικων με εξι δακτυλα

@katerina μην πας να αποπροσανατολισεις τη συζητηση απο το πραγματικο προβλημα.
εδω μιλαμε για διαπραγματευση με ορους, πλερωσα κυριε?
θελω το εμπορευμα στα κιλα που ζηταω
α και ο γιορικας παει γυμναστηριο ενταξει? προσπαθει
εγω παλι οχι :(

Katerina είπε...

Α δηλαδή το δικό σου προσόνε ήτανε η πορτο-φόλα. Και μετά σου λενε οι άνδρες ότι μα μου σου του οι γυναίκες είναι πόρνες. Εμ άμα ψάχνεις στον απόπατο τι θα βρεις, τρούφες; :D

Αγαπητέ μου, θα σου θέσω ένα ακόμη φλέγον, αλλά αρκούντως άσχετο ερώτημα: είναι αλήθεια ότι απόθανε η κα Ζαχαροπούλου;;;

Fight Back είπε...

κατερινα αρχικα να ξεκαθαρισουμε το θεμα αγορας κοπελας.
ενταξει, την αγοραζεις απο 10 ετων και μετα μπορεις να επεμβεις στη διαμορφωση του χαρακτηρος της, δε βρισκεις?
Τα χρηματα ποτε δεν ηταν θεμα..

Στα σημαντικα τωρα, ειναι αληθεια.
Εχω μεινει αφωνος και μουδιασμενος απο το πρωι. Πρεπει να της αφιερωσουμε το πρωτο μερος του tribute που λεγαμε

Tanila είπε...

Πσσσσστ! Ψψψψτ!
Φάιτ, πάμε για καφέ; Έμαθα έβγαλες 22 ευρά.
Θέλω κι εγώ ιστορίες με τον Λεζέ. Για πες αυτές με τη Φιλίνη που σου είπε.

Fight Back είπε...

Πως ξοδεψα τα 22 ευρω:

-Κυριακατικη εφημεριδα με dvd = 3ε
-4 εισιτηρια λεωφορειου = 2ε
-Γυαλια περιπτερειμπαν = 10ε
-3 σουβλακια με απ ολα = 5,1ε
-γκαζοζα χωνευτικη = 1,10

ρεστα 0,80 λεπτα

καφε μονο αν κερνας δηλαδη