Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2007

Ντηλ οέο, ντηλ οέο

Η κυρα Διαμάντω ζούσε σίγουρα την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής της. Αγκαλιά με το γιό της το Δημήτρη και με τα εγγόνια της να κουλουριάζονται μπροστά στα πόδια της στο χαλάκι του σαλονιού, γελούσε δυνατά, ενώ η νύφη της η Κυριακούλα έβαζε στο CD πλέιερ το We will Rock You για να πεταχτούν όλοι όρθιοι και να αρχίσουν να χορεύουν ενώ ξεκαρδίζονταν στα γέλια. Η κυρά Διαμάντω θυμόταν τον αδερφό της τον κυρ Κώστα πώς λύγιζε τα γόνατα και γούρλωνε τα μάτια στην προσπάθεια του να κάνει την καλύτερη δυνατή φιγούρα και δε μπορούσε να κρατηθεί όρθια. Έπεσε πίσω στον καναπέ ενώ τα φουσκωτά της μάγουλα είχαν γίνει κατακόκκινα. Οι υπόλοιποι χόρευαν και τραγουδούσαν με τα λιγοστά αγγλικά τους, ενώ όταν το τραγούδι τελείωσε ο μικρός Γιωργάκης ξεκίνησε το σύνθημα «Ντήλ, οέο, Ντήλ, οέο» για να το φωνάξουν όλοι πολλές φορές συνεχόμενα και τόσο δυνατά μέχρι να βραχνιάσουν.

«Βάλτο πάλι Δημήτρη να το δούμε» είπε η Κυριακούλα χαιδεύοντας τα μαλλιά της τροφαντής κόρης της, της Εύης που μασούλαγε σπανακόπιτα.
«Σας το είπα να το γράψουμε στο βίντεο, το ήξερα, δε σας το ‘λεγα?» καυχήθηκε ο Δημήτρης και γονάτισε μπροστά στο βίντεο και πάτησε το rewind.
«Μπράβο καμάρι μου, μπράβο» φώναξε η Κυρα Διαμάντω και ξεκίνησε ένα γέλιο που εξελίχθηκε σε βήχα.

Στην οθόνη εμφανίστηκε ξανά ο αδερφός της ο Κυρ Κώστας. Και πιο κάτω, δίπλα στο κοινό, η νύφη της η Αγγελική και τα ανήψια της. Κάνανε το δικό τους σόου για πάνω από μία ώρα, καιρός τώρα ήταν να κάνει κι η Κυρα Διαμάντω το δικό της. Μόνο που το δικό της θα ήταν πιο θεαματικό και θα κρατούσε περισσότερο χρόνο, μία ζωή ολόκληρη.

Ο Κώστας επέλεγε τα λάθος κουτιά το ένα μετά το άλλο. Και συνέχιζε να αγνοοεί τις προσφορές και έκλεινε το κουτάκι. Το κόκκινο κουμπί ήταν γραφτό να μην πατηθεί εκείνο το βράδυ. Και η κυρα Διαμάντω ξανάβλεπε αυτό το θέαμα αυτή τη φορά χωρίς αγωνία, μονάχα με μία πρωτόγνωρη ευφορία καθώς έβλεπε το συνοφρυωμένο πρόσωπο του αδερφού της να σκοτεινιάζει όσο έχανε και έχανε και έχανε.

Ο Δημήτρης είχε βάλει το άσμα «Μου παρήγγειλε το αηδόνι» και όλοι θαυμάζανε τα χορευτικά του μικρού Γιωργάκη. Η Κυριακούλα έφερνε από την κουζίνα ποτήρια και μία σαμπάνια φτηνή – έτσι για να γιορτάσουνε όπως άρμοζε στην περίσταση. Στην οθόνη είχανε πατήσει παύση και είχε μείνει το πρόσωπο του κυρ Κώστα. Τη στιγμή που ανοίγει το κουτί του και εμφανίζονται τα 0,20 ευρώ. Η κυρα Διαμάντω έριχνε κάτι σκόρπια παλαμάκια για τον εγγονό της αλλά το βλέμμα της ήταν στον αδερφό της και το γέλιο της ολοένα και γινόταν πιο πνιχτό.

«Πώς το βλέπεις μητέρα, θα το πάρει το αμάξι ο κυρ Κώστας στην Φωτεινούλα?» ρώτησε χαζογελώντας η Κυριακούλα
«Ταααα αρχίδια μου θα πάρει» φώναξε ο Δημήτρης κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση και όλοι γέλασαν. Πάντα ο Δημήτρης έλεγε τα καλύτερα αστεία.
«Τα αρχίδια θα πάρει» επανέλαβε ο Γιωργάκης και έδωσε τη χαριστική βολή στην κυρα Διαμάντω. Βυθίστηκε στον καναπέ ασθμαίνοντας και έχοντας πρηστεί από τα γέλια και μετά βίας κατάφερε να την ανασηκώσει ο Δημήτρης. Της δώσανε λίγο νερό και σηκωθήκανε πάλι να χορέψουν.

Η κυρα Διαμάντω ένιωθε ότι κάτι δεν πάει καλά. Ανάσαινε με δυσκολία, όμως σκεφτόταν πως σε δύο βδομάδες η κουνιάδα της θα έκανε γιορτή και θα μαζευόταν όλο το σόι. Με τι μούτρα θα εμφανιζόταν ο αδερφός της. Τι θα άκουγε μόνο σκεφτόταν εκείνο το βράδυ. Από το επόμενο πρωί θα έπρεπε να αρχίσει να σκέφτεται τι ατάκες και υπονοούμενα θα του πετούσε. Ο εξυπνάκιας Κωστάκης επιτέλους θα έμπαινε στη θέση του.
Η Κυριακούλα έφερε ένα λαχταριστό γλυκό με κρέμμα και κεράσια και το έκοψε με ένα μεγάλο μαχαίρι στην τραπεζαρία. Το Ευάκι βουτούσε τα χέρια του σε όλα τα κομμάτια και έγλυφε τα δάχτυλα του και η Κυριακούλα τη μάλωνε χαμογελώντας. Δεν είχε προλάβει η κυρα Διαμάντω να μπουκώσει 2-3 κουταλιές από το γλυκό όταν τη σήκωσε ο Δημήτρης να χορέψουν. «Άστεράκι φωτεινόοοοο» και πιάστηκαν όλοι χέρι χέρι και φέρνανε γρήγορες στροφές γύρω από το τραπέζι. Η κυρα Διαμάντω ένιωθε τις ανάσες τις να λιγοστεύουν. Ο πολυέλαιος άρχισε να θολώνει μπροστά και η μουσική να αλλοιώνεται στα αυτιά της. Έκανε δύο βήματα ακόμα και σωριάστηκε με τα μούτρα στο πάτωμα. Όλοι σταμάτησαν και τρέξανε πάνω της ανήσυχοι.

«Γρήγορα φώναξε ένα ασθενοφόρο» είπε ο Δημήτρης επιτακτικά στη γυναίκα του και έτρεξε να αρπάξει ένα ποτήρι νερό να δώσει στην αγαπημένη του μητέρα.
«Γαμώ το θεό σου κλείσε αυτή τη μουσική» φώναξε στο Γιωργάκη κι αυτός βουρκωμένος έτρεξε να πατήσει το stop. Και ύστερα επικράτησε μια αμήχανη σιωπή. Η χαρά και η λύπη δυο τσαλιμάκια απόσταση.
Η κυρα Διαμάντω γύρισε πλευρό και με φωνή που ίσα ακουγόταν ψέλλισε
«Μην ανησυχείτε, αυτό δεν το χάνω με τίποτα»
Όλοι χαμογέλασαν ανακουφισμένοι.

Το Ευάκι δεν είχε ασχοληθεί καθόλου με τη λιποθυμία της γιαγιάς. Είχε παρατήσει το γλυκό στο πάτωμα και ενώ έγλυφε την κρέμμα από τα μάγουλα της, είχε κολλήσει το βλέμμα στην οθόνη που έδειχνε τη διαφήμιση για την επόμενη εβδομάδα.
«Σαν αυτή θέλω να γίνω» είπε το στρουμπουλό κοριτσάκι
Ο Φερεντίνος τράβηξε από το κοινό μία ξανθιά πανήψηλη κοπέλα με καταπληκτικές αναλογίες και εντυπωσιακό χαμόγελο.

«Καλωσορίστε την επόμενη μας παίκτρια, τη Σαμάνθα»

34 σχόλια:

Misirlou Oubliez είπε...

Περιεργο.

Downhill.... είπε...

"φανταστικό ποστ...αναμένω με αγωνία την συνέχεια"

Ανώνυμος είπε...

Geia, perastikos eimai, vrika to blog sou apo google search gia "Sampania ftini".

;)

Fight Back είπε...

@misirlou say no more

@downhill ευχαριστω, συγχαρητηρια και για το δικο σου καταπληκτικο μπλογκ

@περαστικε δεν περιμενα τοσο γρηγορη ανταποκριση ;)

satya είπε...

Ρε φιλαράκι μήπως έχεις κανένα ευρώ?

Fight Back είπε...

Satya εχω απο αυτα τα καινούργια, τα διακοσάρικα

Κολοκύθι είπε...

Αυτό το μπαλοζωάκι που γλύφεται γιατί τη λένε Εύη μη χέσω?
Φαίτ πρόσεχε θα έρθω με ντουντούκα έξω από το σπιτι σου και θα τργουδάω το «Μου παρήγγειλε το αηδόνι» για εκδίκηση.

Gogo είπε...

Stin arxi den proseksa poia einai i kira Diamantw kai poia i kira-kiriakoula kai eblexa ta boutia mou. Opote tis thewrisa ws to idio proswpo apo tebelia. Alla ok, nomizw den epireazei to gegonos oti nai exoume to come (fight) back tis Sam!

Fight Back είπε...

Play it again sam θα μπορουσε να λεγεται δηλαδη.
The rising sam επισης?
οκ το σταματαω

kabamaru είπε...

egw stenaxwrthika gia ton kyr kwsta..ti eixan ta aderfia? klironomika? giati tetoio misos?

Anti-petefris: ta keimena tou fight rixnoun panta mia kunikh kai amoral tha elega matia panw sthn kathimetinh trela tou neoellhna. Mesa se liges grammes anadiknuei, me arketa wmo kai idiatera glafuro tropo, thn zhlofthonia twn anthrwpwn (vlepe thn upervolikh xara ths aderfhs gia thn apotuxia tou aderfou-paroligo na kostisei kai thn zvh ths)kai thn mataiodoksia tvn suxronvn tv personwn pou orgvnoun tis ekpompes gia ta gnvsta auta 15 lepta diasimotitas( Den ton xalasan katholou ton kur kwsta ta 0,20).

...auta!

Lex_Luthor06 είπε...

απογοητευσις

855 λέξεις και ουτε μια για τον τραπεζιτη

numb είπε...

καλησπέρα

δε μου βγαίνει σχόλιο. περίεργο.

περίεργο κείμενο.

και η αποβλάκωση μπροστά στην τιβί περίεργο είναι.

και η αποβλάκωση μπροστά στον υπολογιστή εξίσου περίεργο.

και το ότι δε γέλασα με κείμενό σου ακόμα πιο περίεργο. πάω να ακούσω το "queer" των Garbage, είχε κυκλοφορήσει το '95.

Τότε βγαίναν καλά σιντί και καλά (λέμε τώρα) τηλεπαιχνίδια.

Τα τηλεπαιχνίδια πλέον επιβραβεύουν μόνο το "φάρδος", όχι την γνώση (ένα δάκρυ κύλισε)

Τρολλάρω.

Καληνύχτα

Ανώνυμος είπε...

Telika otan ta diabazeis duo mazi einai kalutera (xo,san diafimisi tis Cosmote akoustike..) Ta spases pali..!

perssefoni είπε...

έχω την εντύπωση ότι ο συμπαθής φερεντίνος πρέπει να έχει μπουρδουκλώσει αρκετές οικογένειες:αυτοί που χάνουν ούτως ή άλλως τρώγονται και αυτοί που κερδίζουν τρώγονται για τη μοιρασιά.υποθέτω,οέο.

Downhill.... είπε...

Πάντως το προηγούμενο κόμμεντ μου κυκλοφορεί ώς "αστειάκι" όμως παρ'όλα αυτά ήταν πραγματικό!! Ανυπομονώ για την συνέχεια γιατί βλέπω θα επαναφέρεις την Σαμάνθα!!!

(ντουντούκες, κονφετί, πανηγύρια και χοροί, ταμοπούρλα κλπ)

Άλλωστε το συγκεκριμένο κείμενο ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ: "Ακολουθεί τραγικό (or NOT) sequel"...

και επομένως δεν μπορώ να το κρίνω ξεχωριστά απο το επόμενο...

ντάξ' σαν δείγμα γραφής είναι τυπικό FB..εξαιρετικό...(δείκτης ψωνίασης FB: "υπερβήκατε το όριο, υπερβήκατε το όριο...")αλλά σαν αποτέλεσμα θα εκθέσω το συνολικό κόμεντ μου στην συνέχεια...

satya είπε...

Πλάκα πλάκα καλά που μου το θύμησες. Έχουν live οι Τσοπανάδες, λεω να παω να χτυπήσω μια Κορνηλία...

Fight Back είπε...

@κολοκυθι σε ξεχασα. σορι.
κοιτα, τα ονοματα ειναι τυχαια (ΝΟΤ?) και απο κει και περα καθε ειδους εκδικηση γινεται δεκτο

@kabamaru αντι-πετεφρη
η κριτικη σου μου θυμισε τη συγχωρεση του Ντον πεδρο ραμιρεθ προς την καρλοττα, ετσι για να το πω απλα και κατανοητα

@lex luthor ο τραπεζιτης ηταν στη φωτογραφια που εβγαλε η κυρια - διπλα στο φερεντινο. αρα μια εικονα χιλιες λεξεις

@numb το οτι δε γελασες ειναι καλο. υποτιθεται οτι δεν ηταν αστειο κειμενο. ουτε σοβαρο βεβαια - ξερεις.
τα τηλεπαιχνιδια παντα εξυπηρετουσαν την τηλεθεαση βασιζομενα στην ελπιδα πλουτισμου. παντως και το deal σαν παιχνιδι πιθανοτητων ξεκινησε αλλο που εξελιχθηκε σαν καραγκιοζιλικι

@symptom (ποστ ευχαριστιας)

@perssefoni ετσι ακριβως. ειχα δει ενα "ρεπορταζ" στις "ειδησεις" που μια οικογενεια γκρινιαζε επειδη μετα τα κερδη δεν τους μιλουσαν οι δικοι τους ανθρωποι.

@downhill απορω πως γινεται numb και misirlou να μου λενε οτι ηταν περιεργο κι εσυ να λες οτι ηταν τυπικο. καποιος σιγουρα εχει κανει λαθος. η μηπως τα χω μπλεξει τοσο πολυ που δεν υπαρχει χαρακτηριστικο τυπου fb? δεν ξερω θα προβληματιστω πανω σε αυτο

@satya αχ μου θυμισες την ομορφη μικρη τσοπανα

Kwlogria είπε...

Σταμάρα ρε γαμώτο να κρύβεις τα ναρκωτικά στα καπάκια από τις κατσαρόλες!! Τα μαγειρεύει η μαμά σου και να τα αποτελέσματα!!!! (Μου άρεσε πολύ:)

Фе́ммe скатале είπε...

Περίμενε λίγο να το ξαναδιαβάσω και θα σου πω

Αστάρτη είπε...

Τι περίεργο ποστ.
Δεν μου άφησε κανένα συναίσθημα..
Πως φαίνεται ο ανθρωπος που γεννήθηκε με οίστρο!

Fight Back είπε...

@kwlogria συμβουλευω ολους τους μπλογκερς να μεινουν μακρια απο τα ναρκωτικα

@maria adouaneta waiting....

@ασταρτη για ποιον οιστρο ακριβως μιλας?
μα καλα ΚΑΝΕΝΑ συναισθημα?

DrStein είπε...

Το DEAL είναι μια χαρά σε σχέση με τον τύπο με τις 5 κάρτες που κάνει παζάρια.... θέλω την 22 για 2.000, πάρε την 13 και φέρε την 67, ανταλλάσσω την 67 με την 18 και 1.500..... ΚΑΨΙΜΟ!!!!

Βέβαια οι σκηνές του SUPERDEAL που χορεύει όλο το σόι τσακίζουν ακόμα και Ρετιρέ και Μικρομεσαίους μαζί!

YO!Reeka's είπε...

αχαχαχαχαχα τέλειο!!!
αναμένω τη συνέχεια με αγωνία!

Downhill.... είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑ

DR STEIN!!

SAY NO MORE!!!

Fight Back είπε...

Αγαπητε δοκτορ σιγουρα το ντιλ σαν ιδεα ειναι ανωτερο αυτου που λες, γιαυτο και παιζεται σε ολες τις χωρες. Οι χοροι και τα καραγκιοζιλικια πρεπει να ειναι ελληνικη ανακαλυψη.

Υο reekas χεχε θενκς,

downhill ααγαπω ααγαπω ενα πιτσιρικοοο

Downhill.... είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Downhill.... είπε...

ΧΑΧΑ!!!

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ!!

ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑ ΤΑ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΑ (καλά...ενοχλητικά) ΚΟΜΜΕΝΤ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΣΗΚΩΣΕΣ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΠΙΟ ΨΗΛΑ! ΤΩΡΑ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΑΡΙΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ (όπως σε κάθε νέο σου πόστ δηλ!!)

REVEEEEEEENGEEEEE!!!
RESPECT MY'THORITAAAAH!!!!

Ανώνυμος είπε...

re file ayti i saman8a zei akoma?

Downhill.... είπε...

Εντάξει fight...αναλαμβάνω εγώ τωρα...

@ Worm - Φιλε worm ... μας έχεις γράψει στα @@ σου τόσο καιρό και τώρα έρχεσαι με ερωτήσεις?
Να κάτσεις να διαβάσεις...

pietà είπε...

Και μετά τι έγινε είπαμε;;; Ξύπνησε κανείς;;;;;

w@lt είπε...

worm χαχα γαματος εισαι

downhill θενκς ρε γι ατην εξυπηρετηση.

pieta μην αυταπατασαι, ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ δεν κοιμηθηκε

Alexandra είπε...

you create images fight back...

Ανώνυμος είπε...

τα σέβη μου. η μιζέρια σε όλο της το μεγαλείο..

Fight Back είπε...

alexandra thanks!!!

deadend mind τυπικη ελληνικη συμπεριφορα θα ελεγα