Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2007

Η εκδίκηση του γιατρού

Η κατανόηση των φαινομένων και η ανάλυση των αιτιών που οδήγησαν σε μια κατάσταση, μπορεί να έχει και τα αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα. Ο συνεχής στροβιλισμός γύρω από ερωτήματα χωρίς λύση, γύρω από στιγμές και αποφάσεις του παρελθόντος που πήραν λάθος τροπή, είναι διαδικασία αδιέξοδη, που μόνο ψυχολογική φόρτιση επιφέρει, ιδίως όταν αυτές οι μικρές στιγμές του παρελθόντος έχουν αλλάξει τόσο τη ζωή κάποιου, με τέτοιο άσχημο και μη αναστρέψιμο τρόπο όπως του γιατρού της μύκονος.
Ο φόβος για την αντιμετώπιση που θα έχει από την κοινωνία του νησιού, ο δισταγμός της τελευταίας στιγμής πριν ανοίξει την πόρτα να βγει έξω, που πάντα τον έκανε να γονατίζει στο χερούλι και να κλαίει σπαρακτικά και η αγωνία για την αποδοχή που θα είχε από τους πρώην «φίλους», του δημιουργούσαν εσωτερική φθορά, ανάλογη της εξωτερικής, της σωματικής των εγκαυμάτων.
Ώσπου κάποιο πρωί, έφτασε στην πόρτα, έπιασε αποφασιστικά τη λαβή και μετά γίνανε όλα έυκολα. Βγήκε στο δρόμο και όλοι οι φόβοι του διαλύθηκαν. Τα βλέμματα του κόσμου που αρχικά ήταν αποστροφής και αηδίας και μετά οίκτου, καθόλου δεν τον άγγιζαν. Τους αγνόησε όλους και συμπεριφέρθηκε φυσιολογικά στο μέτρο του δυνατού. Κανείς δεν ένιωθε άνετα μαζί του, ακόμα και οι πιο ανοιχτόκαρδοι δεν άντεχαν να προσποιούνται για πολλή ώρα πως δεν τους πειράζει το απόκοσμο παρουσιαστικό του γιατρού κι αυτή η απαίσια μυρωδιά που ανέδυε το σώμα του. Φυσικά απαλλάχτηκε από τα καθήκοντα του ως γιατρός, προσωρινά όπως συμφώνησαν, γνωρίζοντας όμως και οι άλλοι μα και αυτός πως θα ήταν αδύνατο πια να εμπνεύσει εμπιστοσύνη σε ασθενείς. Όταν συνάντησε τον Δρ. Κατηφόρη πρώτη φορά και οι δύο μίλησαν σε πολύ οικείο και ψύχραιμο τόνο. Μάλιστα ο γιατρός της μύκονος επιδεικνύοντας μεγαλοπρέπεια, τον ευχαρίστησε, γιατί όπως είπε τον απάλλαξε από τον εγκλεισμό του που γινόταν επικίνδυνος και ο δοκτορ του απάντησε πως με αυτό το γνώμονα έπραξε. Ψεύδονταν υπέροχα κι οι δύο. Συμφώνησαν πως δεν έπρεπε να χαλάσει η πολυετής λυκοφιλία τους.
Έδειχνε να έχει επανέλθει φυσιολογικά στη ζωή της μυκόνου. Έβγαινε έξω, ψώνιζε και αντάλλασε κουβέντες με τους γείτονες. Και κλεινόταν πάλι στο σπίτι του. Φυσικά δεν έλλειπαν και τα άσχημα περιστατικά. Πολλές φορές άκουγε γέλια όταν γυρνούσε την πλάτη του, πολλοί τον ειρωνεύονταν ακόμα και κατά πρόσωπο και πάντοτε τα παιδιά στις πλατείες του φώναζαν παρατσούκλια και ονόματα.

Ώσπου κάποια μέρα, ο γιατρός της μύκονος ξαφνικά εξαφανίστηκε.


Λόγω αύξησης του ενδιαφέροντος για την ιστορία του γιατρού της μύκονος, κάνουμε ένα διάλειμμα για τις απαραίτητες διαφημίσεις:

------------------------
Τυπική ελληνίδα νοικοκυρά (κοκκινομάλλα ζουμερή καλλονή) αφηγείται:
Πόσες φορές δεν αναζήτησα κάτι να περάσω ξέγνοιαστα την ώρα μου. Γυρνώντας κουρασμένη από τη δουλειά, να φορέσω κάτι αναπαυτικό, να καθίσω στην πολυθρόνα μου και να αφεθώ σε ένα όμορφο βιβλίο. Μάταια έχανα το χρόνο μου με ανούσια αισθηματικά μυθιστορήματα Ώσπου ανακάλυψα το paparise this !
Μα τι αριστούργημα είναι αυτό! Γράφουν όλοι εκεί, η misirlou, ο kabamaru και ο dr stein, ο mithrandir, ο downhill, ο τρυπια βάρκα είναι σχεδία, ο fight back και συνεχώς μεγαλώνει η λίστα.
Paparise this – σας το προτεινω ανεπιφύλακτα.
-------------------------

Επιστρέφουμε στην ιστορία όπου ο γιατρός της μύκονος ξαφνικά εξαφανίστηκε.

Για μήνες κανείς δεν τον είδε, μα και κανείς δεν τον αναζήτησε κιόλας. Για την ακρίβεια η εξαφάνιση του ήταν μία ανακούφιση για τη μικρή κοινωνία της μυκόνου. Πλησίαζαν οι καλοκαιρινοί μήνες, ο τόπος θα γέμιζε τουρίστες και θα ήταν άβολο και άσχημο για το νησί να αποκτήσει ένα καμμένο περιφερόμενο στοιχειό που θα γινόταν ατραξιόν και αντικείμενο χλευασμού.

Και μέσα στο μαύρο σκοτάδι μιας Τετάρτης γύρω στις 4 το βράδυ, όταν όλο το νησί είχε ησυχάσει, ο γιατρός ξεπρόβαλε από την πόρτα του. Κινήθηκε διακριτικά μέσα στις σκιές και κατευθύνθηκε προς το σπίτι του δρ. Κατηφόρη. Τόσο καιρό είχε αποφασίσει να τον δολοφονήσει. Με οποιοδήποτε κόστος και οποιοδήποτε τίμημα.
Ήταν το μόνο που τον ένοιαζε, το μόνο πράγμα που του είχε απομείνει να τον κρατάει στην καθημερότητα, ο μόνος του στόχος πια. Η ησυχία της νύχτας δε θα έσπαγε, ο γιατρός θα έπιανε σφιχτά το λαιμό του κατηφόρη και θα του κάρφωνε στο κεφάλι μία ένεση. Και θα σπαρταρούσε για κάποια εφιαλτικά δευτερόλεπτα πριν πεθάνει ήσυχα και απλά. Δεν αποσκοπούσε σε βασανιστικό θάνατο ο γιατρός της μύκονος. Τον ένοιαζε μόνο αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα, ο κατηφόρης να δει το πρόσωπο του, να καταλάβει ποιος τον σκότωσε, να ξέρει ότι τον εκδικήθηκε.

Γλύστρησε μέσα στο γνώριμο σαλόνι του πρώην έμπιστου φίλου του από το δυτικό παράθυρο. Στάθηκε λίγο να συνηθίσει το σκοτάδι και ανέβηκε σιγά τις σκάλες. Στάθηκε ξανά πριν ανοίξει την πόρτα του υπνοδωματίου. Αφουγκράστηκε την ανάσα του δρ. Κατηφόρη. Ήταν μόνος όπως κάθε Τετάρτη, παλιά του συνήθεια να μην δέχεται κοπέλες αυτή τη μέρα. Έστριψε προσεκτικά το πόμολο και άνοιξε την πόρτα χωρίς τον παραμικρό θόρυβο. Πίεσε τη σύριγγα να στάξουνε δύο σταγόνες και πήρε βαθιά ανάσα. Έκλεισε την πόρτα πίσω του μα προς έκπληξη του το φως του δωματίου άνοιξε. Γύρισε και είδε τον δρ. Κατηφόρη να τον περιμένει όρθιος με μια καραμπίνα στα χέρια.
“Σε περίμενα καιρό” είπε ο δρ. Κατηφόρης και καθώς ο γιατρός της μύκονος βρέθηκε κολλημένος στην πόρτα με τα μυαλά του και το αίμα του σκορπισμένο παντού τριγύρω, προσπάθουσε να συνειδητοποιήσει αν πρόλαβε να ακούσει τον ξερό και δυνατό ήχο του πυροβολισμού ή αν ο θάνατος του, ήταν αυτό που λέμε ακαριαίος.

29 σχόλια:

mc είπε...

Δε γνωρίζω προσωπικά τον γιατρό της Μύκονος αλλά ο δυτικός Δρ. προφανώς τον έχει πολύ άχτι. Πολύ την χάρηκα τη δολοφονία (μη μου τα αλλάξεις μετά!)
Καλή χρονιά!

Downhill.... είπε...

XAXA!! Τραγική εξέλιξη...δεν γράφω "τραγική κατάληξη" γιατί σίγουρα δεν έχει καταλήξει ακόμα η αστείρευτη έμπνευσή σου!! Τρελλό γέλιο (ειδικά αν γνωρίζεις φάτσες) !!!!

Οι γάτες είναι εφτάψυχες και τα ποστ σου extraordinary οπότε περιμένουμε με ανοιχτό το στόμα το επόμενο out of the ordinary ...

Ανώνυμος είπε...

άφωνη.

Misirlou Oubliez είπε...

Καλα εκανες, ο Δρ. Κατηφορης ειναι απο τους ανθρωπους που βελτιωνονται θεαματικα με τον θανατο.
Επισης μου αρεσαν πολυ οι φωτος.

Υ.Γ. Μιας και μιλαμε με ορους μαρκετιγκκ, ξεχασες να βαλεις καρτελα με χορηγους στο τελος:


(ambient music)
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

Paparise This & Co.
Pizounik Marinopoulos
StelioRokoBaroko

Ανώνυμος είπε...

Egw diakrinw oti milise to lobby twn bloggers....O thanatos tou katifori itan to fusiologiko telos tis istorias,prolabe omws na anoiksei blog mes stin ebdomada pou perase kai tin glutwse...Eprepe na to kserei to kolpo kai o Tom tou "don't talk to strangers"...

numb είπε...

Δηλαδή πέθανε; όχι ρε, παραείναι ανατρεπτικό

reginarosasamat είπε...

Aνυπομονώ!

kabamaru είπε...

oxi re fight back, oxi etsi. Kai elega sto fan club "p.s.a.f.b" (pagosmios sundesmos anagnvstvn fight back) pou arithmei 2000 melh me pososta 85% gunaikes 10%andres kai 5% gay oti o agaphmenos mas blogomuthistirografos istoriwn tragelafikou tromou de tha skotvne to hrva tou, auth th fora. Pantws egw pontara se allhloeksoudetervsh kai katifori kai tou kammenou giatrou. Tespa mporei kai na exei sunexeia. Opws px h epistrofh tou nekrou zwntanou giatrou ths mukonou kai tipora tetoia pou eimai sigouros oti to arrvsthmeno sou mualo tha skarfistei suntoma. idwmen

ante kalh xronia

a!!!kai paparisethis safws megalo vivlio !!!!

Ανώνυμος είπε...

το έχεις δουλέψει μέσα σου όσον αφορά την πλοκή ή γράφεις αυτόματα;

Fight Back είπε...

@ampot ναι, ωραιο πραμα η δολοφονια.
Καλη σου χρονια!!

@downhill η ιστορια ειναι μεν φανταστικη ειναι δε και κυριολεκτικα φανταστικη, οποιαδηποτε ομοιοτητα με υπαρκτα προσωπα ειναι συμπτωματικη

@argyrenia αφου καταφερα και περιορισα την πολυλογια σου, μπραβο μου (τρελο λολ)

@misirlou τα χεις χαμενα. ο κατηφορης εζησε, δεν πε8ανε. Μα, επιτελους, διαβασε και μια φορα πριν κανεις κομεντ. Ουτε καν εικονες υπηρχαν.
(παντως καλο το "μιλαμε με ορους μαρκετινγκ")

@symptom πολυ αργα για δακρυα για τον Tom. Χαχα καλη η εκδοχη σου ομως,

@numb το παρακανα λες?
Παντως, καμια φορα ειναι πιο ανατρεπτικο να κανεις το αναμενομενο.

@regina ευχαριστω πολυ.

@kabamaru δεχομαι τον τιτλο του μπλοκομυθιστοριογραφου ιστοριων τραγελαφικου τρομου και την κυριακη θα υπογραψω αυτογραφα μονο για το κλαμπ ανεμιστηρων μου (fan club - πολυ αθλιο αστειο ρε).

@αλεξανδρα αν καποιος διαβασει απο την αρχη το σικουελ, νομιζω ειναι προφανες οτι γινεται οτι να 'ναι.
Παντως η δολοφονια αυτη ηταν προαποφασισμενη.

Ανώνυμος είπε...

Γαμάτο υπουργέ.
Οι διαφημίσεις φοβερό τριπάκι.Ξέρεις έχω εθιστεί και δε μπορώ χωρίς αυτές σε κάθε τι.

mithrandir είπε...

Auto to keimeno me ta roz grammata polu piasariko. Enstiktwdws epsaxna gia tilekontrol gia na kanw zapping alla meta thimithika oti sto internet auto de ginetai.
Episis gia na mpeis pleon sto blog sou prepei na tsalaboutiseis sto aima apo tosa fonika. Xalali tou omws giati i giatroistoria eixe polu zoumi kai mporei na sunexistei me apeira sequels

Κολοκύθι είπε...

Εγώ πάλι επειδή όλο αυτό το κόνσεπτ με τον Μύκονο το είχα δει από την αρχή λίγο διαφορετικά σε ήθελα λίγο πιο ανατρεπτικό. Δηλαδή να κλεβόντουσαν αναμεταξύ τους, να ρίχνανε πιασιέτζες μαζί - κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Πάραυτα πιστεύω ότι το κείμενο είναι πολύ αντιπρωσοπευτικό της ιστορίας η οποία υποψιάζομαι ότι δεν έχει τελείωσει.
υγ: όχι φάιτ. Το κράτος αντικαθιστά τους αγροτικούς γιατρούς πολύ μα πολύ γρήγορα.

Mathilde είπε...

Μπορώ να πω ότι το κολοκύθι έχει πολύ πιασάρικες ιδέες...
Εγώ πάντως ελπίζω να τελείωσε (ή έστω να τελειώσει σύντομα) αυτό το δράμα. Πήγα να ξεράσω με την οσμή του Δρ. Λες και τον είχα μπροστα μου τον μύριζα... Ιιιι, αηδία...

Gogo είπε...

O epilogos sou... gamatos apo oles tis apopseis!

Fight Back είπε...

@theo Ευχαριστω, πιες μια παγωμενη Coca-cola!!!

@mithrandir κι ομως δε χορταινω, θελω κι αλλο αιμα! κι αλλο! κι αλ..

@κολοκυθι χμμ ποτε δεν ειναι αργα ξερεις για μια πασιεντζα και ενα ερωτικο παιχνιδι μεταξυ γιατρων.

@mathilde χε. το κολοκυθι ειναι εκνευριστικα ευστοχο.
ηρεμησε παντως. δε θα ξαναμυρισεις ουτε ακουσεις ξανα το γιατρο

@gogo ευχαριστω ρε, κι εγω ετσι πιστευω, οτι ειναι γαματος (ψωναρα)

Kwlogria είπε...

Fight Back μου γύρισα! Δε διάβασα τη φανατστική σου ιστορία ακόμα γιατί είμαι άρρωστη το στανιό μου και μ'έχουν χώσει στη δουλειά, το στανιό τους, αλλά θα τη διαβάσω και θα σου αφήσω σχόλιο που θα λέει πόσο φανταστικά γράφεις και πόσο γαμώ είσαι και τι υπέροχος κλπ. Εντάξει; :)
Και ζηλεύω για το paparise this. Δε μ'αρέσουν αυτά. Έλειψα εκεί 10 μέρες και αμέσως οργανωθήκατε. Δε μ'αρέσουν καθόλου αυτά!

Fight Back είπε...

@kwlogria οσοι πηγανε διακοπες γυρισανε αρρωστοι. αφου σας χαλαει τι το 8ετε
ενταξει περιμενω και το ουσιαστικο σχολιο.
Οποιος ζηλευει το παπαραιζ δις στα λογια, εχει ανοιχτη προσκληση-προκληση να συμμετεχει.

liodara είπε...

Καλά μεγάλο μπακατάου έπαθα...αυτή η ιστορία...με τρέλανε...να σ πω.....μεγάλο αρχίδι ο Δρ Κατηφόρης.....σόρυ κιόλας δηλαδή αλλά τι να πω....όλα δικά σου μάτια μου.............!!!!!!!!!!!!

Bitch Girl είπε...

η ανατροπή όλα τα λεφτά! θα έχει άραγε σίκουελ με πρωταγωνιστή Κατηφόρη;

Ανώνυμος είπε...

@liodara,eustoxo to comment..


@bitch-girl..oops,mperdeutika...Anyway,pantws isxuei to "@liodara,eustoxo to coemmnet"

Kwlogria είπε...

Γιατί τον σκότωσες ρε πούστη μου;;;;;;;;;;;;;; Αμάν πια! Τώρα θα πρωταγωνιστεί το αρχίδι ο Κατηφόρης;;; Αμάν πια! Αμάν!

Και για το παπαράιζ δις, δυστυχώς (προς το παρόν τουλάχιστον) δεν έχω χρόνο για κλάσιμο αλλά ποτέ δεν ξέρεις..

Φιλάκια δολοφόνε :)

Fight Back είπε...

@liodara αρα συμφωνεις μαζι μου οτι πρεπει να βρει κι αυτος συντομα μαρτυρικο θανατο.. χεχε

@bitch girl αρα συμφωνεις μαζι μου οτι πρεπει να συνεχιστει με κατηφορη για πολλα επεισοδια.. χεχε

@symptom την αλλη βδομαδα θα λειπω μερικες μερες, θα με αντικαταστησεις ετσι?

@kwlogria τον ειχες αγαπησει το μπαγασα ε?
ο κατηφορης (για φιλους - ακα downhill) εχει στησει το δικο του σοου πλεον στο http://psycho-hill.blogspot.com/

Downhill.... είπε...

Αυτό το τελευταίο διαφήμηση είναι ή δυσφήμηση??? Η διαχωριστική γραμμή είναι πολύ λεπτή...

Αρχίδι ο Κατηφόρης ΣΟΥ!!!

Έλεος παιδιά!! Μήν βαράτε!!!!

:)

angeliki marinou είπε...

Ολη η τετραλογία ήταν αστέρι.

αμμος είπε...

Διάβασα ξανά με προσοχή τα προηγούμενα μέρη της ιστορίας, έξυσα το κεφάλι μου, κοίταξα για ώρα το ταβάνι και κατέληξα στον ακόλουθο συλλογισμό:
Επειδή
α) ο γιατρός της μύκονος έχει τον απέθαντο
β) ο γιατρός της μύκονος αναστοχαζεται πάνω στο θάνατο του, οπότε μέρος τουλάχιστον του εγκεφάλου έχει παραμείνει ανέπαφο
γ) ο δρ. Κατηφόρης είναι ο κακός της ιστορίας, συνακόλουθα μόνο σε αυτόν αξίζει ο θάνατος
-->
Ο γιατρός της Μύκονος πρέπει να αναστηθεί ή να αποκαλυφθεί ότι ποτέ δεν πέθανε. Αλλιώς η ιστορία δε βγάζει λογική.

Fight Back είπε...

@downhill ελα τωρα, ετσι κι αλλιως λίγα τα ψωμια του δοκτορ

@renton ευχαριστω πολυ πολυ!

@αμμος, ευχαριστω για την προσοχη στην ιστορια. Γιαυτο κι εγω σου αφιερωνω μια Β εκδοχη στην επομενη συνεχεια της ιστοριας.
Το α ισχυει, δε λεει να πεθανει με τιποτα
το β είχε φιλολογικη χρηση, ποτε δεν τεθηκε ως κατι που οντως έγινε
και για το γ καλομελετα κι ερχεται

Αυτο με την ιστορια που δε βγαζει λογικη το εκλαμβανω ως κακοβουλο και εμπαθες :p

αμμος είπε...

Αγαπητε fight back είστε τελείως απρόβλεπτος. Αντί να παρεξηγηθείτε κατ' αρχήν που σας κάνω υποδείξεις για το πως να τελειώσετε την ιστορία σας, πιάνεστε από την έλλειψη λογικής που σας αποδίδω (το οποίο σημειωτέον το έγραψα για καλό). Κι αντί λοιπόν να εκνευριστείτε όπως έλπιζα, να ανταλλάξουμε βαρείς χαρακτηρισμούς και στη συνέχεια να γίνει συζήτηση γύρω από το όνομά μου (έκλεισε και το μόνιτορ, άλλη λύση πλέον δεν έχουμε οι νεαροί μπλόγκερ), μου αφιερώνετε το τέλος της ιστορίας. Τι να πω;

Από την άλλη, επειδή με κάνατε και λινκ, τον σκοπό μου τον πέτυχα έστω και πλαγίως, οπότε θα αναπαυτώ προς το παρόν στις δάφνες μου.

Fight Back είπε...

Η ιστορια ηταν εξαρχης διαδραστικη και ολοκληρωνοταν σε πραγματικο χρονο. Γιαυτο αλλωστε ειμαι μπλογκερ και οχι συγγραφεας (ακομα) ((διπλη πραγραφος - ψωναρα ειμαι ομως))
Απο υποδειξεις ξερω κι εγω, πχ κατ'αρχην = συμφωνα με τις αρχες μου, ενω αρχικα που εννοουσες ειναι το κατ'αρχας.
Επισης εχε υποψη οτι οι θεσεις στα περιορισμενα λινκς μου δε χαριζονται αλλα κερδιζονται.