Τρίτη, Δεκεμβρίου 19, 2006

Ο άνθρωπος εμπιστοσύνης

Μέσα απο την ησυχία των σεντονιών ο γιατρός πετάχτηκε τρομαγμένος. Είχε δει ένα φριχτό εφιάλτη.
Το καμένο του κορμί ήταν πάνω σε ενα χειρουργικό τραπέζι και αυτός ένιωθε πως εχει συγκρατήσει μέσα του τη φωτιά της έκρηξης, πως εκπέμπει το σώμα του θερμότητα και δε μπορεί κανείς να τον πλησιάσει. Ένα έντονο φως τόνιζε τα εγκαύματα του και τον έκανε πιο αποκρουστικό, στη γωνία της αίθουσας κάποιοι γιατροί κάνανε μια σύσκεψη ψιθύρων ρίχνοντας του κάθε τόσο κλεφτές ματιες. Μια νοσοκόμα πλησίασε διστακτικά, προσπαθώντας να καλύπτει το πρόσωπο της με το ένα χέρι και με το άλλο να κρατάει ένα δίσκο. Λίγα βήματα πριν τον φτάσει, άφησε το δίσκο να πέσει, άφησε κι ένα ουρλιαχτό να γεμίσει την τεράστια αίθουσα πριν τρέξει προς την έξοδο. Δυο πλαστικοί χειρούργοι φόρεσαν τις μάσκες τους και κινήθηκαν προς αυτόν αποφασιστικά και αγνοώντας τη λάβα του σώματος του, στάθηκαν πάνω του και τον εξέταζαν καθώς τα πλαστικά τους σώματα έλιωναν.


Έχοντας ακόμα τη μυρωδιά του καμένου πλαστικού μέσα του, ο γιατρός της μύκονος κατάλαβε ότι έπρεπε να συντομεύσει τις αποφάσεις για τη ζωή του. Ο εφιάλτης ήταν ενδεικτικός των φόβων του πως κανείς δε θα τον πλησιάζει, όλοι θα τον κοιτούν με απέχθεια και λύπηση. Και αυτό δεν το δεχόταν, δε θα μπορούσε να ζήσει με αυτό.


Ένα άτομο αρχικά θα έπρεπε να τον δει, καποιος εμπιστοσύνης. Κάποιος που θα μάθει την αλήθεια και θα την κρατήσει μυστική.
Ο φίλος του ο δοκτορ Κατηφόρης ήταν ο έμπιστος που επέλεξε ο γιατρός της μύκονος να σταθεί απέναντι του. Προσπάθησε να μείνει ανέκφραστος όταν τον αντικρυσε έτσι παραμορφωμένο, μια έκφραση αηδίας όμως φάνηκε στα χείλη του μόλις ο γιατρός άνοιξε τη ρόμπα του και ο δόκτορ Κατηφόρης είδε τη σάρκα στο στήθος του να κρέμεται καμένη και στο στομάχι του ανοίγουνε πληγές, από τις οποίες έτρεχε ένα παχύρευστο μαύρο υγρό, μπλεγμένο με αίμα.
Ήταν κι αυτός χρόνια γιατρός, δεν είχε δει όμως ξανά τέτοιου είδους εγκαύματα σε άνθρωπο που να στέκεται στα πόδια του. Έμεινε έκπληκτος που δεν είχε δεχτεί καμία περίθαλψη ως εκείνη τη στιγμή. Η συζήτηση τους ήταν σύντομη. Ο δόκτορ θα φρόντιζε να του φέρει τα απαραίτητα ώστε να μπορεί να ζήσει μερικές βδομάδες ακόμα απομονωμένος μέχρι να επανέλθει και μέχρι να επουλώσουν τα τραύματα. Θα του πήγαινε γάζες και όσα φάρμακα χρειάζονταν. Ο γιατρός ξόρκισε τον δόκτορ να μη μιλήσει σε κανέναν. Τον ευχαρίστησε και επιχείρησε να του δώσει το χέρι.
Ο δόκτορ Κατηφόρης απέφυγε ευγενικά τη χειραψία και έφυγε από την πίσω πόρτα. Περπάτησε πάνω από 50 μέτρα στα τυφλά, με τα μάτια του σφιχτά κλειστά και το πρόσωπο στραμένο στον ουρανό.

Όταν το άνοιξε, είχε ένα δαιμόνιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο του. Μέχρι το βράδυ όλο το νησί ήξερε για το γιατρό της Μύκονος. Είχε επιλέξει το λάθος άτομο να εμπιστευτεί.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε! ο Δοκτωρ δεν είναι ΤΑΤΙΑΝΑ!!!!ΧΑΧΑΑ!! Μήπως η Τατιάνα είχε μεταμφιεστεί ώς dr. katiforis και παγίδεψε τον κατακα(η)μένο γιατρό της Μύκονος?? Σύντομο το σημερινό επεισόδιο!! Σε κάνει να διψάς για την συνέχεια... η τεχνική του Φώσκολου έχει ριζώσει βαθία μέσα σου και ξετυλίγεται με εξαιρετική μαεστρία...ΧΕΧΕΧ!! Ι believe this serial conceals a serial ... killer!!!

Misirlou Oubliez είπε...

!Warning possible spoiler!

Παντως πιστευω οτι ο γιατρος της Μυκονου ειναι ηδη νεκρος και ολη η ιστορια εκτυλισσεται στο καθαρτηριο, ενα σταδιο πριν την Κολαση.

!Possible spoilers end here!

Επισης,Χαχαχα βρε οργιο, που τη βρηκες αυτη τη φωτο;Καραλωλ ή ειναι η ιδεα μου?

Lex_Luthor06 είπε...

οχι ρε δεν ειναι στυλ φωσκολος

αν ηταν οι διαλογοι θα ηταν καπως ετσι:

''Δηλαδη θες να πιστεψω οτι δεν έχεις δεκτει καμια περιλθαψη μεχρι στιγμης; οχι οχι ειναι τρελλο, θες να πεις οτι κανεις δεν σε εχει περιλθάψει εως τώρα; εννοεις οτι εως τωρα κανεις δεν σε εχει περιλθαψει;

Bitch Girl είπε...

μαύρο-καμμένο- φίδι θα τον φάει τον Κατηφόρη μου φαίνεται...

Ανώνυμος είπε...

Είσαι πιο άρρωστος από το γιατρό της Μύκονος και το γιατρό Κατηφόρη. Γι'αυτό σ'αγαπώ:)

Ανώνυμος είπε...

άγριες καταστάσεις για τα μάτια και για όλες τις αισθήσεις...

προκλητικές εικόνες, δύσκολες.

αλλά μεταφέρεις την ατμόσφαιρα πολύ καλά.

numb είπε...

Ωραία, όλα καλά. Αλλά ήδη φοβάμαι ότι θα γίνουν πολλές ανατροπές, αρκετοί φόνοι και κάποιοι βιασμοί σε μια ιστορία που θα μας απασχολεί μέχρι το Πάσχα. Πες μου ότι κάνω λάθος, πες μου ότι κάνω λάθος...
Είναι επίσης ωραίο να διαβάζεις αυτό το ποστ και να ακούς Βowie (Cat people) ή να σκέφτεσαι αυτό που είπε κάποτε ο Μόλντερ στη Σκάλι ή η Σκάλι στον Μόλντερ ή ο Σκίνερ στον Κράιτσεκ ή ο Κάνσερμαν στον Μόλντερ κλπ κλπ κλπ:
Trust noone

YO!Reeka's είπε...

χεχεχε σατανικο!

Ανώνυμος είπε...

τι να πω!!! Καλα ο γιατρος εμπιστευτηκε τον κατηφορη. Δεν ηξερε οτι "ολα πουτανα" θα του πανε? Σατανικη η πλοκη!!! Περιμενω συνεχεια...

Trilian είπε...

αυτά πεθαίνει όποιος εμπιστεύεται κάποιον με το όνομα Κατηφόρης...

Fight Back είπε...

@downhill αυριο το μεσημερι θα βγει ο γιατρος στην τατιανα να πει την ιστορια του και ενω του εχει υποσχεθει οτι θα του καλυψει το προσωπο, δε θα το κανει, θα τα βγαλει ολα στη φορα. Αυριο το μεσημερι ε.

@misirlou σιγα μην εκτυλισεται και στο καθαριστηριο ενα βημα πριν την πρεσα.
Ειρωνικο το σχολιακι?

@lexluthor μαλλον εννοει τα παλια του φωσκολου, με επιστατη "θεο" στις φυλακες, ναρκωτικα και κοντρες με μηχανες

@bitch girl και καλα θα του κανει

@kwlogria τι ειναι αυτο που το λενε αγαπη? τι ειναι αυτο? ειμαι πιο αρρωστος αλλα εγω θα ζω και μετα το επομενο επεισοδιο. αυτοι? χαρ χαρ

@alexandra ειναι αγριες οι καταστασεις και ετσι πρεπει να περιγραφουν, δικιο εχεις.
ευχαριστω και παλι

@numb2006 σε βλεπω πασχα να τραβας την πετσα απο το αρνι και να δισταζεις να τη φας γιατι θα σου θυμιζει το σωμα του γιατρου

@gelial ακριβως, ο διαολος εχει βαλει την ουρα του

@kabamaru ελα ντε ρε φιλε. που ζουσε ο γιατρος. δεν ηξερε τι εστι κατηφορης?

@trilian Δεν εχει διαβασει προφανως Στιβενσον - "The strange case of Dr.Kathforhs and Mr.Downhill"

mc είπε...

Για γράψε κανά δυο τηλέφωνα:
2107220811-3
2105398200
2105321714
Το τελευταίο ίσως δεν έχει θέσεις.

liodara είπε...

Μωρ τι καλόοοοο!Να σ πω παλικάρι μου....το αντιεμετικό που ενδίκνυται πριν την ανάγνωση, γιατί δεν μας το σύστησες? (ανφέρομαι στις καμμένες σάρκες και το πύον μαζί με αίμα...)Πέρα απ΄τις μαλακίες....μ΄αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις και θέλω να σου εκφράσω τα ταπεινά μου συγχαρητήρια..Έγινες λατρεμένος μου !!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

"Ο δόκτορ Κατηφόρης περπάτησε πάνω από 50 μέτρα στα τυφλά, με τα μάτια του σφιχτά κλειστά και το πρόσωπο στραμένο στον ουρανό"

Το είχα πάντα απορία όταν έβλεπα ταινία, πως ενώ οδηγούν και καλά, μπορούν ταυτόχρονα να ψάχνουν έναν χάρτη, να συζητάνε με τον συνοδηγό κοιτάζοντας τον στα μάτια, να κοιτάνε στον καθρέφτη πίσω αυτόν που τους ακολουθεί αντί για την πορεία τους. Πες μου εσύ σε παρακαλώ, ο Κατηφόρης πως και δεν έφαγε τούμπα να σαβουριαστεί;

Είχε συνηθίσει τοσο καιρό στα σκοτάδια φορώντας τη μαύρη κουκούλα,ε ;

Εντάξει δεν επικοινωνώ.Τα τελευταία τηλέφωνα που σου έδωσε η/ο Άμπορ τα κάλεσα και μιλάνε συνέχεια, μάλλον είναι στο Δαφνί ε?

Σε πήρανε χαμπάρι...

Gogo είπε...

"Se ksssssssorkizw!" Poli asteio mou akoustike!
Kai mallon kai ston Katifori, gia auto den kwlwse katholou na paei kai na ta ksssserasei ola!

Crucilla είπε...

Κάθομαι σε *αναμμένα* κάρβουνα για τη συνέχεια....
Ρε παιδιά , ένας γιατρός να μας πει αν γίνεται να στέκεται ένας άνθρωπος που από το στομάχι του τρέχει ...ΜΠΛΙΑΞ...δεν θέλω να ξέρω...

Fight Back είπε...

@ampot για τρελαδικο το σκεφτομαι για μετα τις γιορτες γιατι τωρα εχουνε ταμπλ ντοτ

@liodara διαβαζετε με δικη σας ευθυνη, προς θεου ομως μην ξερνατε πανω στην οθονη. Κι εμενα ειμαι ο αγαπημενος μου!

@argyrenia κι εγω εχω τις ιδιες αποριες για την οδηγηση, συν το οτι εχουνε παντα αναμενο το φωτακι μεσα στο αμαξι ενω οδηγανε.
Κατα τ'αλλα πως φαινεται οτι δεν εχεις παει στη μυκονο.. Εκει ολοι γυρνανε το νησι με κλειστα ματια.
Και Η Αμποτ εχει μπλογκ που τα σπαει

@gogo πραγματικα το "σε ξορκιζω" ειναι εκφραση που δεν πρεπει να εχει ειπωθει ποτε στην πραγματικη ζωη, μονο σε ταινιες και σιριαλ


@crucilla αναστεναρη σε κοβω για καμια βδομαδα τουλαχιστο

Ανώνυμος είπε...

Την έκατσε ο τύπος... Και τον είχα συμπαθήσει... Αν και τίποτα δεν τελείσε ακόμα. Περιμένω συνεχεια!

Ανώνυμος είπε...

na sou pw FB giati den pas na grapseis ena biblio na peraseis olees autes tis istories pou diabazoume meta manias na konomiseis kiolas!!!!

aporw pou 8a ftasei auti i istoria?

8a thn gamiseis opws 8a ekane enas worm i 8a faneis antaxios twn prosdokiwn tou filo8eamwn koinou sou kai gia prwti fora 8a mas kataplixeis?

Fight Back είπε...

@mathilde ατυχια ναι. Κι εγω τον συμπαθω κατα βαθος, ελπιζω να εχει καλο τελος (αν και δεν το βλεπω)

@worm τα λεφτα δεν ειναι θεμα. Κατα τ'αλλα κανεις δε ξερει τι ξημερωνει για το φρικιο το γιατρο