Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2009

"Μεγάλοι Έλληνες" για παράφρονες: Θέσεις 60-41

Και τώρα η συνέχεια της ανακοίνωσης της πρώτης κατοστάδας όπως την ψήφισαν κάποια πολύ σοβαρά και αξιόπιστα άτομα.

60: Kαβάφης
Θερμοπύλες, Περιμένοντας τους Βάρβαρους, Επέστρεφε, μερικά απο τα σημαντικότερα έργα του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή. Κατείχε με την "Ιθάκη" του το δημοφιλέστερο κλισέ στο χώρο του μόντελινγκ μέχρι που έπεσε στη δεύτερη θέση όταν εκδόθηκε ο "Αλχημιστής".

59 : Σπύρος Παπαδόπουλος
Μετά τον Αργύρη Καμπούρη, ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη ευστοχία σε ελεύθερες βολές (κίνηση "χύνω τα νερά"). Πολύτιμο εργαλείο για κάθε κόουτς και υδραυλικό.


58: Μικρός Άλεξ
Η εξαφάνιση-θανάτωση του δεν προκάλεσε εξεγέρσεις και επαναστάσεις, παρά μόνο βουβό πόνο και εθνική θλίψη. Κανείς δεν τον είδε ποτέ, όμως όλοι θα θέλανε να γνωρίζουν πως κάποια μέρα θα καθίσει στο πιάνο του να παίξει ξανά. Προκλητική τουλάχιστο η πρόταση απο γαλακτοβιομηχανία προς τη μητέρα του για κυκλοφορία πραλίνας με το όνομα της και τον Άλεξ στη στάμπα.

57: Βέφα Αλεξιάδου
Το πιο γνωστό δεξί προφίλ μάγειρα πανελληνίως. Κατηγορήθηκε ως μάγισσα επειδή δεν κολλάει ποτέ ζυμάρι στα δαχτυλίδια της αλλά αθωώθηκε πανηγυρικά όταν σκόνταψε μέσα στο καζάνι με την κόκα κόλα και μετά απο μέρες βρέθηκαν ανέπαφα μόνο τα δαχτυλίδια και οι μπότες της.


56: Θεόφιλος Σεχίδης
Ιδρυτικό μέλος των ΖΖ ΤΟΡ, αποχώρησε απο το γκρουπ έπειτα απο πολλές διαμάχες και γκρίνια. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Billy Gibbons "ευτυχως έφυγε πριν μας πάρει τα μυαλά". Η προσπάθεια του να παραμείνει στην επικαιρότητα συγκλόνησε το πανελλήνιο.

55: Θανάσης Γιαννακόπουλος
Έραψε κουστούμια το 1966 κι απο τότε δεν ξανασχολήθηκε με το θέμα.

54: Μήτσος
Αλλεργικός στην πάπρικα, πέθανε στη γέννα.

53: Χρήστος Σαντικάι
Αποτελέι παράδοξο πως κάποιος που ερμηνεύει με τόση εκφραστικότητα θρησκευτικούς ψαλμούς, ταυτόχρονα κατηγορείται απο μεγάλη μερίδα κόσμου ως αντίχριστος. Όταν μεγαλώσει θα γίνει ο Νίκος Ευαγγελάτος.

52: Βας Βας ο Παρασκευάς
Με χαρακτηριστικό ήχο που κάνει φυσώντας πεπιεσμένο αέρα σε ισομερείς δόσεις απο το στόμα του, βρήκε τη μέθοδο επικοινωνίας ανθρώπων-δελφινιών-παπαγάλων και εξέδωσε το πρώτο σύγγραμα του "Η άποψις των δελφινιών για το νεορρεαλισμό, κυρίες μου"

51: Πίκος Απίκος
Ιδρυτής της πρώτης Offshore εταιρείας στη Φρουτοπία, εμπνευστής της φράσης «ο,τι είναι νόστιμο, κάνει και καλή σαλάτα». Ο χαρακτηρισμός «δαιμόνιος» του αποδώθηκε όταν πιάστηκε σε παρκάκι της Ανω Τούμπας να βαυκαλίζει ένα νεογέννητο τσιταχ υπο τους ήχους Χιώτη Μάμπο.

50: Ζαχαρίας Ρόχας
Σοχαστής του Μεσαίωνα, εμπειρκός στατιστικολόγος, ο πρώτος που παρατήρησε οτι ο μπακλαβάς δεν έχει γωνία σε κυκλικό ταψί. Παντρεύτηκε τη γυναίκα του αδερφού ενος συγχωριανού του. Όλα καλά.

49: Ηρόδοτος
Ο άνθρωπος που έμαθε συρτάκι στο Ζορμπά και επιμελήθηκε το στάηλινγκ του Τζόνι Καλημέρη στα βραβεία Αρίων το 1997. Έκανε διάσημη τη Γ1 τάξη Λυκείου του 3ου ΤΕΛ Σιάτιστων όταν την χάραξε στον Παρθενώνα κατά την διάρκεια τριήμερης εκδρομής. Για την πράξη του αυτή αποβλήθηκε ως τεντι μπόις και δεν τελείωσε ποτέ το λύκειο.

48: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Σταλινικιά κατάσκοπος του Μεσοπολέμου. Η πρώτη γυναίκα μίμος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, κοντά της μαθήτευσαν ο Χάρυ Κλύν και η Σούλη Σαμπάχ. Χάθηκε άδικα όταν τελείωσε απο μπαταρία το GPS χειρός της.

47: Εφιάλτης
Το 1998 μετά απο πολυετή διαμάχη κέρδισε την δικαστική διαμάχη "State vs Nightmare" στην οποία είχε κατηγορηθεί για προδοσία στις Θερμοπύλες. Επέστρεψε στην πατρίδα και διορίστηκε στο δημόσιο. Βρίσκεται 08:00-16:00 καθημερινά στη Λεωφόρο Κηφισίας και υποδεικνύει σε περαστικούς την υπόγεια διάβαση.

46: Γιώργος Παπανδρέου ο 2ος
Τοπικός ήρωας της Θεσπρωτίας, αφαλάτωσε μονομιάς 10 ουγγιές κρητικό μανούρι. Αυτοεξορίστηκε όταν έμαθε τα νέα.

45: Αλκίνοος Ιωαννίδης
Ο διασημότερος Έλλην μακρυμάλλης παρόλο που έχει κουρευτεί εδώ και χρόνια. Κατηγορήθηκε ως φερέφωνο του υπουργείου περιβάλλοντος του κρατιδίου της Ρινανίας αλλά ήταν όλα μια παρεξήγηση. Οι σταφιδοπαραγωγοί Κόνιτσας και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων μαζικής εστίασης στο Αλ Χαλίλι πίνουν νερό στο όνομα του.

44: Επίκτητος

Δεν δίστασε να αποκεφαλίσει το αγαπημένο του άλογο περιπάτου μεσούσης της περιοχής Τροκαντερό για λόγους πολιτικής ευθύνης και πρησμέων αιμορροΐδων. Ο λόγος του "πάρε με σε ορθή γωνία" πιο επίκαιρος απο ποτέ.


43: Γρηγόρης Βαλτινός
Ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος του Αχιλλέα Φαρσάλων κατά γενική ομολογία. Έφερε μεγάλα ονόματα του ταντρικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και στη δίκη του για υπεξαίρεση κανόνων, ανάγκασε τον εισαγγελέα έδρας να παραδεχτεί οτι σταχυολογεί σε φύλλα excel ποιηματάκια απο ημερολόγια.

42: Καραγκιόζης
Έλληνας υπερήρωας στο σύμπαν της Marvel, ανέλαβε δράση όταν για κάποιο διάστημα είχε μείνει ανάπηρος ο batman. Τελείωσε τη ζωή του στη φυλακή, στο ίδιο κελί με τον Κωλοκοτρώνη, για φόνο που δεν διέπραξε (καταραμένος όφις). Τις τελευταίες του στιγμές τις πέρασε πίνοντας τήλιο και παίζοντας φανταστικό σκάκι με το Χατζιατζάρη. Για την ιστορία, νίκησαν τα άσπρα.

41: Γανυμήδης
Οινοχόος και εφευρέτης του σιγμοειδούς καθετήρα, του ψαρέματος συρτή και του χειροσφάχτη επι εγκάρσιας θέσεως.

προσεχώς : οι θέσεις 40-21

14 σχόλια:

Kyriakos o Xasapis είπε...

Μα καλά γιατί δεν έχετε βάλει τον ZANGIEF από το street fighter;

Spy είπε...

Έτσι που το πάτε, πολύ φοβάμαι μήπως δω και τη φάτσα μου στην τελευταία δεκάδα...

mahler76 είπε...

αυτό για την Ιθάκη τόσο μα τόσο εύστοχο.

natasha hassiotis είπε...

η κριτική επιτροπή πάει να αλλοιώσει τα αποτελέσματα, και να μη βγω Σταρ Ελλάς. τον πούλο! θα φέρω το σόι μου να κάνει ζημιά στο ζυθεστιατόριο όπου διεξάγονται τα καλλιστεία για την τελευταία εικοσάδα.

Tanila είπε...

Σ'έχει πιάσει λογοδιάρροια έτσι;

Ψηφίζω Αλκίνοο που ήταν φτυστός η συμφοιτήτριά μου η Αγάθη, όταν είχε μακρύ μαλλί.

Ανώνυμος είπε...

παραφέρνομαι αν πω οτι ψηφισα τον παράφρονα νο27 γιατί ήταν δάσκαλος των ισπανικών μου και έλεγε το κρουασάν κουρασάν

natasha hassiotis είπε...

ψηφίζω εμένα, και τον Καβάφη, γιατί τελευταία ανακάλυψα το ταλέντο μου στο πατρόν ρούχων για ροτβάιλερ.

Ανώνυμος είπε...

dikaioytai mia thesi kai i aderfi toy fight back.psifiste tin,psifiste tin

Ανώνυμος είπε...

Ma o ganimidi itan o theos twn gay!!!

natasha hassiotis είπε...

κι επειδή ήτανε των γκέι; δεν είχε δικαιωμα να ψαρεύει με συρτή; (γκόμενους)

natasha hassiotis είπε...

να σου πω καλιέ; έχεις πρόσκληση.

Ανώνυμος είπε...

ο Ιωαννίδης είναι από την Κύπρο νομίζω.

Fight Back είπε...

@κυριακο χασαπη, βαλαμε το σουγκλακο, περιπου το ιδιο δεν ειναι?

@spy θα θελατε κι εσεις και καμποσοι εδω περα που το παιζουν υπερανω κι ολο κανουνε ριφρες μηπως πετυχουν την αφεντομουτσουναρα τους μεσα στην 100αδα. αμ δε

@mahler76 ε, ναι. κλασικ

@highvoltagepress μολις εριξα μια ματια στη λιστα και βλεπω πως δεν μπηκες ουτε καν στην 300αδα. λυπαμαι πολυ. προσπαθησε του χρονου παλι

@tanila συγκρατησου. δεν ψηφιζουμε ακομα

@boogie αυτοι οι μεγ.ελληνες οντως μας κουρασαν

@highvoltagepress ροτβαιλερ πατρων?
εχουν συνδεσμο?

@αδερφη fb, ουτε για αστειο.

@ανωνυμε, σου απαντησε η νομιμη εκπροσωπος μου highvoltagepress

@ανυνυμε νο2, ακου απο την κυπρο,.. μα τι ασχετα ατομα κυκλοφορουνε ρε

Ανώνυμος είπε...

Σύντεκνε, για την ιστορία ο Καραγκιόζης ήτο Τούρκος, συνεπώς η θέση 42 παραμένει κενή, οπότε και την καταλαμβάνω επαξίως εγώ.

Анонимный