Παρασκευή, Μαρτίου 28, 2008

Η επιστροφή του γυμνού μπουζουξη

Κάθεται στο δωμάτιο του, αρπάζει το μπουζουκάκι του ρίχνει 2-3 πενιές και μετά στήνει την κάμερα. Παίζει και τραγουδάει παθιασμένα, όπως αρμόζει στα τραγούδια που ερμηνεύει. Μέρες αργότερα έχεις έναν αμερικάνο να σου ζητάει ταμπλατούρες, ένα μεξικάνο να το καταδιασκεδάζει και πολλούς ακόμα απαιτητικούς φανς να ζητάνε ΚΙ ΑΛΛΑ βίντεο.

Μπορεί σε νούμερα αυτό να μην εκφράζεται, αλλά στο youtube ο γυμνός μπουζουκτσής γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Μπορώ να μην ανεβάσω κι άλλα βίντεο?

Απολαύστε

Πέμπτη, Μαρτίου 20, 2008

R.I.P. Jordy

Jordy 1992 - 2008

Τετάρτη, Μαρτίου 19, 2008

Ο νόμος του Εντι Μέρφι

Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει στραβά κι επίσης once you go black, you never go back.

Αν υπάρχει μια εξαίρεση (ε1) για κάθε κανόνα (κ1), τότε σίγουρα η εξαίρεση (ε1) θα γίνει ο κανόνας σου (κ2).

ε1 = κ2

Όμως κι ο κανόνας σου (κ2) θα έχει οπωσδήποτε εξαίρεση (ε2), τον αρχικο κανόνα (κ1)

Ε2 = κ1


Αν μια μέρα γίνεις πρίγκηπας της Ζαμούντα και παίξεις το βασίλειο σου στις κυνομαχίες, πιθανότατα ο σκύλος που πόνταρες θα καταλήξει τεμαχισμένος κι εσύ θα μεταμορφωθείς σε γάιδαρο που μιλάει.

Αν έχεις 48 ώρες για να πιάσεις ένα δολοφόνο, ξεκίνα πλακώνοντας στις σφαλιάρες τον Μπέντζαμιν Λάινους. Κάτι θα ξέρει αυτός.

Αν πάρεις λεωφορείο και πιστεύεις ότι θα κοιμηθείς στη διαδρομή, πιθανότατα θα καθίσεις δίπλα σε ένα τύπο με γουόκμαν που τραγουδάει το Roxanne.

Κάποια φορά ο Έντι Μέρφι σε γυρίσματα ταινίας σε ένα στούνιο ειρωνεύτηκε τον Τσακ Νόρις. Φυσικά έφαγε στριφογυριστή κλωτσιά στο πρόσωπο.

Αν είσαι μπατσος στο Μπέβερλι Χίλς και κυνηγάς το δολοφόνο με κλεμμένο αυτοκίνητο, σίγουρα θα πέσεις σε μποτιλιάρισμα λόγω διαδήλωσης για την αποφοίτηση της Ντόνα Μάρτιν.

Αν εισαι επιτυχημενος executive που γκομενιζει, θα σου φέρουν προϊσταμένη μια γκόμενα που θα σου φερθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στην ταινία δε θα παίζει ούτε ένας λευκός.

Αν εισαι πολύ χοντρός επιστήμονας και ψαχνεις τη φόρμουλα για να χασεις βαρος, θα περάσεις πολλές ώρες στο μακιγιάζ γιατί έχεις να πάιξεις και το ρόλο του πατέρα, της μάνας, της γιαγιάς και του αδερφού.

Αν εισαι γιατρος και σου μιλανε ζωα πρέπει να το κοιτάξεις.

Αν εισαι επαγγελματίας μποξερ και πρέπει να βοηθήσεις ένα κατάσκοπο που βρίσκεται σε μυστική υπηρεσία, πιθανότατα στο μισάωρο θα έχουν αλλάξει όλοι το κανάλι και θα βλέπουν το χορό των Τεράτων (Monsters Inc)

Αν γεννήσει παιδί η Χάλι Μπέρι, πιθανότατα είναι του Γουόλτερ Μπέρι.

Αν γεννήσει παιδί κάποια από τις Spice Girls, πιθανότατα είναι δικό σου.

Αν εισαι ζητιανος και αλλαξεις θεσεις με ένα πετυχημένο στέλεχος χρηματιστηριακής εταιρείας, μη γελιέσαι – μετά από 10 λεπτά γύρνα πάλι στη γωνίτσα σου. Στην πραγματικότητα θα είναι όλα μέρος ενός στοιχήματος ενός δολαρίου. Δηλαδή ένα δολάριο σε 10 λεπτα..?
Δηλαδή σε μια ώρα 6 δολάρια.
Δηλαδή την ημέρα 140 δολάρια.
Δηλαδη το μήνα 4300, όσα παίρνει ένας Ναύαρχος.
Για κοίτα ρε τον Έντι Μέρφι που θέλει να γίνει και ναύαρχος...

Παρασκευή, Μαρτίου 14, 2008

Θώπευση δεσποινίδων σε τρόλεϋ

Φαντάσου εικόνα..

Είμαι μέσα στο τρόλεϋ ώρα 7 περίπου το πρωί. Με έχουν στριμώξει από παντού και με πιέζουν πάνω στο μηχάνημα για τα εισιτήρια. Σε κάθε στάση ανοίγουν οι πόρτες και εκεί που λες θα γίνει αποσυμπίεση και θα πεταχτούν καμιά δεκαριά γριές στην άσφαλτο, μπαίνει κι άλλος κόσμος και πρέπει με τη σειρά μου κι εγώ να σπρώχνω τον καραφλό δίπλα μου, για να κάνω χώρο να εμφανιστεί η εγκοπή και να ακυρώσουν οι γριές τα εισιτήρια τους. Λες και θα μπει ο εισπράκτωρ ας πούμε μέσα στο χάραμα στο τρολευ με τους 1400 επιβάτες για έλεγχο.

Αφού οι ελεγκτές είναι σαν τους νεογέννητους κάστορες. Έρχονται ακριβώς όταν τους περιμένεις….

Σκέψη της στιγμής

Ο καραφλός φορώντας μόνο ένα χρωματιστό μποξεράκι- μαγιό βρίσκεται σε μια αμουδιά και χορεύει μποσανόβα με πηδηματάκια μπρος πίσω. Έχει ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπο του και καθώς χοροπηδάει η ελαφρώς πλαδαρή κοιλιά του κουνιέται σα ζελέ.

Στο τρόλεϋ

Τέλος πάντων εχει ζέστη, μυρίζει άσχημα και έξω έχει κίνηση που δεν παλέυεται. Έχω ήδη μετανιώσει που μπήκα στο τρόλεϋ. Πρωί, καλός καιρός, θα μπορούσα να το είχα κόψει με τα πόδια, αλλά πλέον τί να κάνεις, το πήρα απόφαση πως αυτό το λάθος μου θα το πληρώσω για κανα 20λεπτο ακόμα.

Ο καραφλός αποφασίζει να κατέβει, μου ρίχνει μια αγκωνιά γιατί του έκλεινα το δρόμο κι εγώ εκμεταλλεύομαι την περίσταση και πλησιάζω στο κάγκελο, πριν προλάβει και χωθεί εκεί μια χοντρή. Έχω ήδη κερδίσει μερικά τετραγωνικά εκατοστά. Είμαι κάπως πιο άνετα. Η χοντρή με στραβοκοιτάζει.

Το δολλάριο


Σκέφτομαι πως η ισοτιμία ευρώ / δολλαρίου καλπάζει και κάποια στιγμή θα φτάσει στο 2. Πως θα επηρεάσει άραγε αυτή η μεταβολή τη ζωή του καραφλού? Σιγά μην την επηρεάσει. Αυτός μονάχα στριμώχνεται σε τρόλλευ και χορεύει μποσανόβα σε ειδυλλιακές παραλίες με καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα στο φόντο.

Παρόμοια κατάσταση

Χμ. Τώρα όπως τον ξαναβλέπω, κάποια φορά θυμάμαι είχα ξανασυναντήσει παρόμοιο καραφλό άνθρωπο μέσα σε τρόλεϋ. Είχε κολλήσει πίσω από μια ζουμερή σαραντάρα και εκμεταλλευόταν τα απότομα φρεναρίσματα για να κολλάει το μόριο του πάνω της. Την έβλεπα πλάτη και δε μπορούσα να καταλάβω αν της άρεσε ή αν είχε ενοχληθεί, αν ήταν καλή γκόμενα και άξιζε το χούφτωμα ή οχι. Πάντως παρέμενε εκεί ακίνητη και όλο και την πλησίαζε πιο πολύ ο καραφλός, ανέκφραστος παρόλαυτα, παρά την υποψία ηδονής που απολάμβανε από τη σωματική επαφή με τη σαραντάρα.

Δύο ενδεχόμενα
Είτε της ψιλοάρεσε, έτσι ένα βιαστικό ξένο άγγιγμα, που θα αναστατώσει τη ρουτίνα της πριν γυρίσει στο σπίτι και καθαρίσει τα πράσα για να μαγειρέψει και να σιδερώσει τα σώβρακα του άνδρος της.
Είτε δεν της άρεσε, όμως ήταν τόσο τρομαγμένη και αηδιασμένη από το θράσσος του καραφλού που προτίμησε να κάνει πως τον αγνοεί, πως δε θα του απαντήσει γιατί αν απαντούσε θα έδινε και αξία στην αισχρή πράξη του.

Θώπευση δεσποινίδων σε τρόλεϋ ως γενικότερο θέμα

Θα με ενδιέφερε να υπήρχε ένα στατιστικό στοιχείο που θα έδειχνε την τάση για αύξηση ή μείωση των χουφτωμάτων σε μέσα συγκοινωνίας την τελευταία δεκαετία..

Τρόλεϋ που στρίβει

Με σηνεπήραν οι σκέψεις μου και έχασα τον καραφλό από τα μάτια μου. Μάλλον θα κατέβηκε. Τελευταία στροφή πριν τη στάση μου. «Ε με συγχωρείτε, μπορείτε να πιέσετε το κόμβιο για λογαριασμό μου?»
Νομίζω ότι αν έτρεχα αγώνα δρόμου με αντίπαλο μου ένα τρόλλεϋ που στρίβει θα κατάφερνα να νικήσω. Δε φημίζομαι και για την ταχύτητα μου, αλλά θα άξιζε να ποντάρει κάποιος πάνω μου. Θα έβγαζε τίμια λεφτάκια από τη νίκη μου. Ήδη σα να φαντάζομαι σε αργή κίνηση το φότο φίνις.
Εγώ, με συνεχείς συσπάσεις στους μυς του προσώπου μου, παίρνω τη στροφή γέρνοντας στο κουλουάρ και φτάνοντας στη γραμμή του τερματισμού, ρίχνω το σώμα μου μπροστά για να προλάβω οριακά το τρόλλευ, την ώρα που ο οδηγός κάνει αγχωμένος κουμάντα στο τιμόνι προσπαθώντας να το φέρει στα ίσα.

Οκ, το παραδέχομαι. Ίσως αν δεν του είχαν βγει και πάνω στη στροφή οι κεραίες, να είχα τελικά χάσει από το τρόλεϋ, αλλά έτσι είναι η ζωή, ο πρώτος είναι θεός ο δεύτερος τίποτα κλπ κλπ και ποτέ δεν τελειώνει το έργο αν δεν βγει να τραγουδήσει η χοντρή.

Χοντρή

Η χοντρή κατέβηκε στην ίδια στάση με εμένα. Αγόρασε 3 κουλούρια σε σακουλάκι και ένα λουκουμά με ζάχαρη για το δρόμο. Εγώ πέρασα το δρόμο και έφτασα στη στάση της επιστροφής. Ήταν 7:25 ακόμα. Μέχρι το βράδυ είχα ακόμα πολλά δρομολόγια. Ε, και τι να κάνεις όταν είσαι συνταξιούχος, το μόνο που σε νοιάζει είναι να αποσβέσεις την κάρτα υπεραστικών διαδρομών.

Άλλωστε η σύνταξη είναι σαν την φρενίτιδα. Από τη στιγμή που θα την αποκτήσεις πρέπει να τη διαχειρίζεσαι σωστά.

Τετάρτη, Μαρτίου 05, 2008

Χάι κου

"Σκυλε τι θελεις
και μας γαβγιζεις παλι"
ποσο το μισω..

Ποσο το μισο
κιλο, ο σκυλος εχει?
βαλε μου πεντε!

Έχουμε κοσμο
καλεσει για φαγητο
παρε και κρασι.

Κοκκινο κρασι
καθολου γαβγισματα
και φρεσκο κρεας.