Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2008

Μαφιόζικη τριλογία: 2. Οι στάβλοι του Δον Μάσσιμο

Μια ιστορία σε τρία μέρη, με περιστατικά, ιδέες και ονόματα, όλα κλεμμένα απο τρίτους.
Τα ονόματα αναγράφονται στα λατινικά, καθώς δεν είναι δυνατό στην ελληνική να αποδωθεί η σωστή προφορά τους.

Το πρώτο μέρος "1. Το τεστ με την πολυθρόνα"

2.

Μέσα Ιούνη. Οι Barzini είχανε αποκτήσει τον συνολικό έλεγχο της αγοράς και από θέση ισχύος θα πήγαιναν στο συμβούλιο της Σιτσίλια στο Βορρά. Εκεί ήταν το μόνο σημείο που οι φαμίλιες συνταντιόντουσαν χωρίς να υπάρχει το ενδεχόμενο του αλληλοσκοτωμού. Παρόλαυτα η πομπή των Barzini χώρισε σε τέσσερις ομάδες, πιο πολύ όμως για τυπικούς λόγους κι όχι με το φόβο κάποιας επίθεσης. Το μοιραίο λάθος όμως για το Δον Μάσσιμο είχε γίνει. Το αμάξι του θα το συνόδευε μέχρι το Βορρά το αμάξι του Calazzo.

Η πομπή πήγαινε καλά μέχρι λίγο πριν τα διόδια. Ο Δον Μάσσιμο αντιλήφθηκε πως το αμάξι του Calazzo είχε κρατήσει απόσταση. Υποψιάστηκε την ενέδρα και καθώς πλησιάζανε στα διόδια είδε από μακριά αφύσικα πολύ κόσμο μαζεμένο. Έτσι είχανε φάει και τον Τατάλια κι ο Δον Μάσσιμο δε θα επιθυμούσε το ίδιο τέλος και για τον ίδιο. Διέταξε τον οδηγό να γυρίσει κι αμέσως το αμάξι έκανε αναστροφή μέσα σε καπνούς και ουρλιαχτό από τα λάστιχα.

Θα είχε πιστέψει πως γλίτωσε απο την ενέδρα όταν η μαύρη νταλίκα έσκασε πάνω στο αμάξι τους σκοτώνοντας ακαριαία και τους 4 επιβάτες. Ο Calazzo στο πίσω αμάξι ήταν ο πρώτος που έφτασε στο σημείο του «δυστυχήματος». Φρόντισε να βεβαιωθεί πως όλοι ήταν νεκροί και ύστερα φυγάδευσε τον οδηγό της νταλίκας κρύβοντας τον στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Από το θάλαμο της νταλίκας έβγαλαν ένα φουκαρά ναπολιτάνο τον οποίον εκτέλεσαν δήθεν παραδειγματικά ως υπεύθυνο για το τρακάρισμα. Το συμβούλιο της Σιτσίλια αναβλήθηκε μέσα σε ταραχή, κι ο Τζιάκομο Cuneo παρέμεινε ήσυχος για τις επόμενες τρεις ώρες κλεισμένος μέσα στο πορτ μπαγκάζ.

Η νταλίκα δε διέλυσε μόνο το πολυτελές αμάξι του Barzini. Διέλυσε συθέμελα και τη φαμίλια ολόκληρη. Σύντομα ξέσπασε ο πόλεμος αδερφών και ξαδερφών και δεν άργησαν να μπουν στην κάζα και να την ξετινάξουν καπηλεύοντας την περιουσία.

Οι τσακωμοί επεκτάθηκαν και στη μοιρασιά του κτήματος πίσω από το σπίτι. Και τότε ήταν που βρήκαν τους περίφημους στάβλους του Δον Μάσσιμο.

Αρχικά ήταν δέος αυτό που νιώσανε όσοι πατήσανε το πόδι τους εκεί μέσα. Περήφανα πανάκριβα άλογα, μαύρα και καφέ, στέκονταν στις θέσεις τους, φαίνονταν ατίθασα και ικανά ακόμα και να συναγωνιστούν άλογα αγώνων. Δε γνώριζαν πως προορίζονταν για άλλο σκοπό. Οι αδερφοί Μπαρζίνι τρίβανε τα χέρια τους καθώς βλέπανε ακόμα μια πτυχή της μεγάλης περιουσίας του Δον Μάσσιμο και δέσανε τον ιπποκόμο και τον ρωτάγανε για την αξία των αλόγων. Αυτός κλαίγοντας τους παρακαλούσε ότι κι αν συμβεί, να μην ανοίξουν τους πίσω στάβλους. Μα οι θόρυβοι απ τον πίσω στάβλο ακούγονταν όλο και πιο δυνατά και καθώς οι Barzini προχωρούσαν προς την πόρτα, μια απόκοσμη μυρωδιά γέμιζε τα ρουθούνια τους. Ο ιπποκόμος πάντως, τους είχε προειδοποιήσει.

Το δέος μετατράπηκε σε φρίκη μόλις αντίκρυσαν τον αιματοβαμμένο στάβλο με τα ακέφαλα άλογα.

Συνέχεια στο επόμενο μέρος «το ομιλόν άλογο»

2 σχόλια:

mc είπε...

Φωτογραφίες τράβηξες;

Misirlou Oubliez είπε...

Xm anarwtiemai poia 8a einai i anamiksi tis giagias Carlina (nona Carlina) se ola afta.