Δευτέρα, Φεβρουαρίου 18, 2008

Μαφιόζικη τριλογία: 1. Το τεστ με την πολυθρόνα

Μια ιστορία σε τρία μέρη, με περιστατικά, ιδέες και ονόματα, όλα κλεμμένα απο τρίτους.
Τα ονόματα αναγράφονται στα λατινικά, καθώς δεν είναι δυνατό στην ελληνική να αποδωθεί η σωστή προφορά τους.


1.
Ο Δον Μάσσιμο Barzini είχε πολλές ανοιχτές παρτίδες στη φαμίλια κι όταν σκοτώθηκε σε εκείνο το «παράξενο» δυστύχημα του Ιούνη, αναμενόμενο ήταν τα τσιράκια του να ξεψειρίσουν την κάζα του στο Midtown. Εκεί, στην έκταση δεκάδων στρεμάτων πίσω από το σπίτι, στο δυτικό κομμάτι πίσω απ το υδραγωγείο, βρέθηκαν οι πολυσυζητημένοι στάβλοι του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Ο Barzini εμπιστεύτηκε υπερβολικά πολλές αρμοδιότητες στον κονσιλιέρε του, τον Calazzo. Κι αυτός βλέποντας πως ο γερο Barzini του είχε τυφλή εμπιστοσύνη, άρχισε να κάνει ανεξάρτητες δουλειές στο New Jersey και άνοιξε παρτίδες με τους εχθρούς των Barzini, τους Cuneo.

Γρήγορα οι φήμες έφτασαν στα αυτιά του Δον Mάσσιμο. Αυτός όμως δεν τις πίστευε αφού είχε μεγαλώσει στα πόδια του τον Calazzo και δεν περίμενε να του επιστρέψει την πατρική φροντίδα με στεγνή προδοσία. Μόνο όταν δολοφονήθηκε ο Giuseppe στη στράντα Bormio με τρόπο που θύμιζε τη μέθοδο της ίδιας της φαμίλιας Barzini, αποφάσισε να κάνει το τεστ με την πολυθρόνα.

Η δερμάτινη πολυθρόνα ήταν φουλαρισμένη με κόκα κι ο Calazzo ήταν αυτός που έπρεπε να την συνοδεύσει μέχρι το Μπρούκλιν οπου θα έμενε στο σπίτι του Gianluca για εβδομάδες. Τόσα πολλά κιλά κρυμμένα από την αγορά μέσα στο καλοκαίρι θα δημιουργούσαν τεχνητή άνοδο της τιμής της κοκαΐνης στο Jersey. Ο Calazzo ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της πολυθρόνας και πίστευε πως ήταν ο μόνος που γνώριζε. Έτσι τα έβαλε κάτω και συμπέρανε πως κανείς άλλος δε θα έψαχνε για την πολυθρόνα πριν τα μέσα Ιουλίου κι έτσι αν κράταγε την κόκα για τον εαυτό του, θα είχε τη δυνατότητα να μπει γερά στην αγορά και να περάσουν εβδομάδες μέχρι ο Barzini να το αντιληφθεί. Και τότε θα ήταν πολύ αργά.

Κι ο Calazzo δεν έχασε την ευκαιρία και παρέδωσε μια πολυθρόνα γεμισμένη με ασβέστη στο Gianluca ενώ την ίδια ώρα είχε διοχετεύσει την κοκαϊνη στους Cuneo κι αυτοί πλημμυρίζανε το Jersey με το λευκό άγγελο. Το ίδιο βράδυ όμως ο Gianluca έπαιξε το ρόλο του, έσκισε την πολυθρόνα και ενημέρωσε τον Barzini για το τεστ που απέτυχε να περάσει ο προστατευόμενος του.

Το επόμενο πρωί που ο Calazzo ξύπνησε, βρήκε ένα κεφάλι αλόγου κάτω απ τα σεντόνια του και ήξερε ήδη πως ο Barzini τον είχε καταλάβει. Τα κομμένα κεφάλια αλόγου ήταν χαρακτηριστικό χτύπημα προειδοποίησης του Barzini. Συχνά, όποτε ήθελε να κάνει επίδειξη δύναμης έστελνε κεφάλι αλόγου και κανείς στις σικελιάνικες οικογένειες δεν ήξερε πως ήταν δυνατό να βρίσκει τόσα άλογα ώστε να το κάνει με τέτοια ευκολία και συχνότητα.
Ο Calazzo ήξερε πως πλέον για αυτόν υπήρχαν δύο επιλογές. Ή θα πήγαινε την κάζα και θα γονάτιζε μπροστά του ζητώντας ταπεινά να φιλήσει το χέρι του ή θα ξεκινούσε ανελέητο πόλεμο στον Barzini.

Ώρες μετά ήταν γονατιστός και ορκιζόταν ειλικρινή μεταμέλεια ισχυριζόμενος πως άρπαξε τη μία ευκαιρία, έπεσε στην παγίδα, πήρε το μάθημα του και θα είναι ο πιο πιστός ακόλουθος στη μάχη της επανάκτησης του ελέγχου της αγοράς. Βέβαια τέτοιο ζήτημα δεν είχε τεθεί, καθώς ο Barzini είχε φροντίσει η κοκαΐνη της πολυθρόνας να είναι νοθευμένη με τέτοιο τρόπο που θα έδειχνε 60% καθαρή την πρώτη μέρα, μα θα έπαιρνε πράσινο χρώμα υγρασίας από την δεύτερη μέρα και μετά. Ο Barzini είχε πετύχει δύο σε ένα, είχε αποκαλύψει την προδοσία του κονσιλιέρε και είχε χτυπήσει την αξιοπιστία των Cuneo που διοχέτευσαν μουχλιασμένη κόκα στο Jersey.

Έκανε όμως το λάθος και δέχτηκε τον Calazzo και πάλι κοντά του. Αυτό προκάλεσε δυσφορία σε αρκετούς από μέσα από τη φαμίλια, που ισχυρίζονταν πως έπρεπε να ξεφορτωθούν τον αγνώμονα κονσιλιέρε. Βέβαια και γιαυτόν δε θα ήταν ίδια ποτέ πια τα πράγματα. Θα υποβαθμιζόταν πολύ ο ρόλος του στη φαμίλια και θα έχανε πολλές από τις εξουσίες του. Σιγά όμως μην καθόταν ο Calazzo με σταυρωμένα τα χέρια..

Συνέχεια στο επόμενο μέρος «Οι στάβλοι του Δον Μάσσιμο»

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

egw pantws se ena forum ths mafias pou eixa mpei to eixa diabasei oti h famiglia twn Calazzo eixe makra paradosh na bgazei roufianous kai xafiedes kai aporw me ton Don Barzini pou den to iksere...

david santos είπε...

Hello,
A snow mantle has covered Greece. Greece is so pretty.
Have good day, but with Snow!

David Santos

nelly είπε...

Χμ!Νομιζω πως το κεφαλι αλογου δεν το εστελναν απλα για προειδοποιηση.Ετσι κι εβρισκες κεφαλι αλογου στο κατωφλι σου ησουν ηδη ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ!Αρχιζες λοιπον να μετρας αντιστροφα...

Ανώνυμος είπε...

ti nekra einai ayth??
kante kana sxolio gamw to kerato mou!
de thelei kai polu h autou megaleiotis Fixtbaxios na akurwsei ta alla duo keimena...

Ανώνυμος είπε...

Νέος κονσιλιέρε ανέλαβε ο David Santos, προκαλώντας μεγάλο σούσουρο στα μέλη και τα κατοικίδια της φαμίλιας (εκτός από τα άλογα), αν και όλοι του αναγνώριζαν τουλάχιστον το γεγονός ό,τι σαν Πορτογάλος ξέρει από καλό ψάρι, ακούει fados, ενώ -το κυριότερο- είναι καθολικός.

Ο Calazzo δεν σκόπευε να μείνει με σταυρωμένα χέρια όμως.

Fight Back είπε...

@symptom δηλαδη εσυ οτι διαβαζεις σε φορουμ το πιστευεις?

@david σε παω ρε φιλαρακι που ενημερωνεσαι για το τι παιζει στην ελλαδα και σχολιαζεις αντιστοιχως

@nelly ενταξει υπαρχουν διαφορετικες εκδοχες της ιστοριας. στο τελος θα πεθανουν ολοι, τι ανησυχεις?

@symptom, γιατι αγχωνεσαι? ή μηπως να σε φωναζουμε "δον"?

@nefelikas :D
εισαι κι εσυ μεγαλος φαν ντεηβιντ!