Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2007

Ευ Ζειν για παράφρονες - 1.Ταξίδια: "Παρίσι ή Τσετσενία"



Παρίσι:

Όπως έλεγε κι ο Κώστας Χατζηχρήστος στην Ινγκριντ Μπέργκμαν στην κλασική ταινία Καζαμπλάνκα, “ένα ταξίδι στο Παρίσι είναι το δώρο που πρέπει να κάνει κάθε άνθρωπος στον εαυτό του”. Η πόλη του φωτός, μαγευτική, ερωτική, δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, μήπως είναι καιρός να εκπληρώσεις κι Εσύ αυτό το μικροαστικό παρωχημένο όνειρο σου? Μήπως σε πείθει το γεγονός πως όλοι οι φίλοι σου έχουν στο σαλόνι τους φωτογραφίες από τον πύργο του Αϊφελ κι εσυ μόνο από τον Πύργο Ηλείας?




Στην πόλη με τη χαμηλότερη εγκληματικότητα στην Ευρώπη, η πιθανότητα θανάτου κατά τη διάρκεια μιας 4ήμερης εκδρομής είναι πολύ χαμηλή, μόνο 1,4% και αυτή ελαχιστοποιείται αν αποφύγετε τα μαχαιρώματα στη Μονμάρτη. Ιδανικός προορισμός για όλη την οικογένεια, το Παρίσι ως σύγχρονη μητρόπολη διαθέτει ότι μπορεί να αναζητήσει κανείς ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Κάντε βαρκάδα στον πολυτραγουδισμένο από τον Καζαντζίδη ποταμό «Σηκουάνα», θαυμάστε τη μοναδική αρχιτεκτονική της πόλης, τα πλούσια σε εκθέματα μουσεία στα οποία, ανάμεσα σε πολλές μετριότητες και ντεμέκ δημιουργήματα ψευτοκουλτούρας δεσπόζει στο Λούβρο η Αφροδίτη της Μήλου, το υπέρτατο αριστούργημα φτιαγμένο φυσικά από ΕΛΛΗΝΙΚΑ χέρια σε μια εποχή μάλιστα που οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι τρώγανε ρίζες από τα δέντρα.

Στην πόλη της γοητείας, της Ντόλτσε Βίτα και του αισθησιασμού, θωπεύστε ρωσσίδες πόρνες μόλις για 10 ευρώ το μισάωρο – δεν είναι ανάγκη να φτάσει κανείς ως την Τσετσενία για σεξοτουρισμό. Η μποέμ αύρα της ιστορικής πόλης θα σας παρασύρει σε ένα πρωτόγνωρο ξύπνημα αισθήσεων καθώς θα περπατάτε στους νοτισμένους από αίμα δρόμους που κάποτε σφαγιάστηκαν εκατοντάδες γνήσιοι ποπολάροι επαναστάστες. Ας είμαστε ειλικρινείς - ποιος ενδιαφέρεται για αίμα Τσετσένων όταν μπορεί να μυρίσει το ποιοτικά ανώτερο γαλλικό?

Things to do


Στις υπαίθριες αγορές της Λουτετίας μπορεί κανεις να πυροβολήσει ομοιώματα του Κουασιμόδου για πρωτότυπα έπαθλα όπως μια βραδιά με τον ανήλικο τραγουδιστή Ζορντί ή επικυρωμένα αντίγραφα από τα διαζύγια των Σεγκολέν και Σαρκοζί.

Για τα παιδιά κάθε ηλικίας υπάρχει η παραμυθένια disneyland όπου αν είναι κάποιος τυχερός μπορεί να πετύχει και ένα από τα συχνά gay φεστιβάλ με παρελάσεις και διαγωνισμούς γλωσσόφιλου.

Πειραματιστείτε με ντόπιες γκουρμέ απολαύσεις όπως τα αρωματικά κρασιά βουργουνδίας ή τα σουβλάκια στο Babis Le grek cantin στα Ηλύσια Πεδία.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το επιβλητικό Μουλέν Ρουζ και να παρακολουθήσετε την απογευματινή χιουμοριστική παράσταση «τεμαχισμένου σκύλου μονόλογοι»

Πηγαίνετε ΣΗΜΕΡΑ σε ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο και λέγοντας «ήταν να πάω Τσετσενία, αλλά προτίμησα το Παρίσι» θα πάρετε και ένα φανταστικό βιβλίο του Κώστα Πλεύρη το οποίο είναι απαράδεκτο σε περιεχόμενο και δεν αναφέρουμε ούτε καν τον τίτλο του.

Τα Μικρά γράμματα
Εναλλακτικές σε περίπτωση που φτάσετε στο Παρίσι και δεν αντέχετε την ανυπόφορη μυρωδιά που αναδύουν οι υπόνομοι σε όλη την πόλη:
-μπορείτε να φωτογραφηθείτε με το ομοίωμα του πύργου του Αϊφελ στο αεροδρόμιο των Παρισίων και να πάρετε την πτήση της επιστροφής με 60% έκπτωση. Οι φίλοι σας δε θα καταλάβουν τίποτα
-σε 2 ώρες με την καινούργια αμαξοστοιχία eurostar μπορείτε να είστε στο Λονδίνο, που μεταξύ μας ΤΑ ΣΠΑΕΙ



Μια ακόμα έξυπνη κοπέλα που προτίμησε να φωτογραφήθει με το ομοίωμα του Άιφελ. Ώρες αργότερα στο Λονδίνο, ποζάρει ευτυχισμένη και εμφανώς ανανεωμένη.

17 σχόλια:

Κολοκύθι είπε...

Στη Καζαμπλάνκα έπαιζε ο Γκιωνάκης. Τέλος, προτιμάω τη Τσετσενία.

Ανώνυμος είπε...

shkoyana shkoyana shkoyaaaaaaanaaaa...a8anatos kazatzidhs!

protimw parisi, xwris na exw diabasei tsetsenia, elpizontas oti to biblio-dwro toy pleyrh 8a einai to "as milhsoyme gia ebraioys"

Tanila είπε...

Λυπάμαι, αλλά ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Τσετσένία ρουλζ.
Τσετσενία φορέβερ.
Χώρια που θα πάω με το ΛεΛουδάκι.

kabamaru είπε...

o zordi einai akoma aniliko????? Oh mon dieu " o la la bebe zouzou est mon bebe o la la bebe"

Fight Back είπε...

@κολοκυθι θεμιτη η επιλογη σου να σκοτωθεις στην τσετσενια. το παρισι αλλωστε ειναι για πιο εκλεπτυσμενα ατομα..

@..οπως ο lemmy για σενα ειδικη προσφορα ολα τα βιβλια του πλευρη συν το βιντεο με τα λευκα κελια

@τανιλα δεν περιμενα κατι αλλο απο σενα. οτι πει το κολοκυθι, απο πισω εσυ :P

@kabamaru επρεπε να το ειχα φανταστει πως στη θλιβερη παιδικη ηλικια σου ησουν φαν ζορντι

Ανώνυμος είπε...

με επεισες ρε. δεν προκειται να παω παρισι. σε βλεπω θετικα διακειμενο (πως τα λεω ετσι) για λονδινο. οποτε κανονισε τι θα πεις για εκει, οκ?
αντε γεια!

angeliki marinou είπε...

Παρίσι, ε;

Αχ, φιχτ, σε έριξαν στη μοιρασιά.

Επειδή βαριέμαι να το γράφω από κάτω, η "πείνα" γαμούσε. Ποιά έκανε την απαγγελία;

Fight Back είπε...

@lifewhispers πως τα λες! ε τι να πουμε το λονδινο τα σπαει. τσετσενια μην πας κι ολα τα αλλα καλα ειναι

@renton η επομενη αβανταδορικη επιλογη θα ειναι δικη μου τοτε.
δε μπορω να αποκαλυψω τους συντελεστας του βιντεο, περιλαμβανομενων και των μαυρων δρομεων που ετρεξαν μαραθωνιο μονο και μονο για να τους τραβηξω τα τελευταια 5 μετρα και να φαινεται η ταλαιπωρια στο προσωπο τους. αντιλαμβανεσαι την αντιδραση του ενος οταν λιγα μετρα πριν τον τερματισμο φωναξα
"CUT, παμε απ την αρχη"

Ανώνυμος είπε...

Akuro filos.
Protimw Barcelona.
Vamos

Ανώνυμος είπε...

Είσαι ανακριβής και λαοπλάνος. Δεν της το είπε στην Καζαμπλάνκα. Στο Γεράκι της Μάλτας ήταν, στη σκηνή που φτάνουν στην Μάλτα και ο Χατζηχρήστος αποφασίζει να σταματήσει να αναζητά το Γεράκι και να ανοίξει μπακάλικο.

Fight Back είπε...

@mithrandir βαρκελώνη ή ερετρια?

@mpampakis καταραμενε σινεφιλ της παρανοιας με ξεσκεπασες. λαθος τα λες ομως. ηταν ο μπακαλογατος στο μπακαλικο του Τσαρλτον Ηστον (heston στην αγγλικη)

natasha hassiotis είπε...

Βρίσκομαι στο μπλογκ των αγράμματων σινεφίλ. Η ταινία λεγόταν Ο Ασυμμάζευτος ,κι πείαζε ο Αλέκος Τζανετάκος και η Σάσα Καστούρα. Ένα πέρασμα έκανε ο Μπόγκαρτ.
Τελοσπάντων, ψηφίζω Παρίσι, αν και μου φαίνεται βαρετή επιλογή. Πότε θα βγει Λονδίνο στην κληρωτίδα θείο;
Τα άπαντα του Πλευριτωμένου από πού τα παραλαβαίνουμε;

david santos είπε...

Congratulations you the Greek Soccer. Final The phase of the champioship of Europe 2008 already is reached. Now in front will be the European. 3:06?

Fight Back είπε...

@highvoltagepress κλασικη παρεξηγηση. στον ασυμμαζευτο παιζανε πιρς μπροσναν και ντανι ντε βιτο και κανανε τους διδυμους αδερφους.
το βιβλιο απο τα κεντρικα γραφεια του ΛΑΟΣ ωρες γραφειου Κυριον Αδωνι.
πειτε απο το φαιτ μπακ, θα καταλαβει (!?)

@david santos λαθος. 4:15

ONOMATODOSIA είπε...

Μήπως σε πείθει το γεγονός πως όλοι οι φίλοι σου έχουν στο σαλόνι τους φωτογραφίες από τον πύργο του Αϊφελ κι εσυ μόνο από τον Πύργο Ηλείας?
πολυ γελασα!καλοοο!

Fight Back είπε...

@onomatodosia φανταζομαι μετα τις φωτιες κι η φωτογραφια απο Πυργο αποκτα καποια συλλεκτικη αξια

Άγνωστη είπε...

Εγώ γέλασα με τις φωτογραφίες σας πιο πολύ να σου πω. Ειδικά αυτή με την μπέργκμαν καθόλου δε φαίνεται το μοντάζ παντως :p