Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2007

Οι εκλογές του ετεροδημότη, η παγκόσμια κοινωνία και η φουφού του καστανά

Το υπέροχο πλεονέκτημα του να είσαι ετεροδημότης, είναι πως ταξιδεύοντας μόνος στο αυτοκίνητο, κολλημένος επι χιλιόμετρα πίσω απο φορτηγό που πηγάινει με 15 χλμ / ώρα και χαζεύοντας την εναλλαγή πράσινων τοπίων με καμμένες εκτάσεις, έχεις όλο το χρόνο να σκεφτείς προσεκτικά πού θα δώσεις τη ψήφο σου.

Φτάνεις στο εκλογικό κέντρο. Προχωράς με αργό βήμα στο διάδρομο.

Και όταν τελικά μετά απο 10 λεπτά περισυλλογής μέσα στο παραβάν, βγαίνεις έχοντας ασκήσει το δημοκρατικό σου δικαίωμα, νιώθεις χρήσιμος πολίτης, αισθάνεσαι πως στο μέτρο που σου αναλογεί επηρέασες καταστάσεις, έκανες την υποχρέωση σου απέναντι στην πατρίδα σου.

Εκείνη ακριβώς την ώρα είναι που βλέπεις να περιμένει να ψηφίσει ακριβώς μετά απο εσένα ο τύπος που πουλάει κάστανα στην πλατεία του χωριού, λαμπάδες το βράδυ της ανάστασης, λουλούδια κομμένα απο το νεκροταφείο στα πανηγύρια του Αυγούστου, αυτός ο καμπούρης τύπος που δε μιλάει, δε συνενοείται με κανέναν απολύτως κι έχει ένα χαζό απλανές βλέμμα στο πουθενά.. Τότε συνειδητοποιείς ακόμα περισσότερο το μεγαλείο των εκλογών.



γραψτο όπως στο λέω αγόρι μου, τρίτο κόμμα στη βουλή η Ένωση κεντρώων

Που δεν είναι τελικά οι πολύωρες συζητήσεις της τηλεόρασης, ούτε οι οπαδικές εκδηλώσεις μαζικού ενθουσιασμού ή απογοήτευσης. Δεν είναι ποσοστά επι τοις εκατό και στατιστικοί δείκτες. Είναι η ευκαιρία του καστανά να κλειστεί στο παραβάν να πιάσει το φάκελο στα χέρια του και να γίνει ίσος με όλους μας.

Μπορεί να είναι ένας απο αυτούς τους 19 που ψήφισαν τη Δημοκρατική Παγκόσμιο Ελλάς, μπορεί να ζωγράφισε μια μούτζα, να έβαλε το ψηφοδέλτιο που του έχωσε στην τσέπη αυτός που τον κέρασε ένα ούζο στο καφενείο. Μπορεί να ψήφισε μεγάλο κόμμα ή και να έβγαλε μια σαρδέλα απο την τσέπη του σακακιού του και το λάδι της να λέρωσε και το δικό μου ψηφοδέλτιο.


και στη φουφού του καστανά, στάχτη να γίνεις ΣΑΤΑΝΑ


Δεν έχει σημασία στην τελική τί ψήφισε. Άλλωστε αυτές τις μέρες των εκλογών, 88 άτομα σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα στο Πουκέ της Ταϊλάνδης, 23 πέθαναν απο το σεισμό 8,4 ρίχτερ στην Ινδονησία και ήταν 22 οι νεκροί σε επιθέσεις ανταρτών στην πρωτεύουσα του Ιρακ.

Ας συνεχίσουμε όμως ευχάριστα την εβδομάδα,

Φίλοι μου, τα μάθατε? επιτέλους άνοιξαν media markt στο βερολίνο

ενώ στην ιαπωνία ο κόσμος διασκεδάζει ανακαλύπτοντας τις πισίνες με κύμα



9 σχόλια:

Κολοκύθι είπε...

Εχετε κάστανα στο χωριό σου αυτή την εποχή?

Ανώνυμος είπε...

Αυτη ειναι η πολιτικη αναλυση σας ως μπλογγερς; Ντροπη και αισχος και καστανα ακαθαριστα στα μουτρα σας κυριοι.

Ανώνυμος είπε...

oi bloggers bgalane kana bouleyth?

Fight Back είπε...

κολοκυθι θερμοκηπίου μωρε

μισιρλου ουμπλιεζ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΒΓΑΛΑΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ, ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ - ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ, καλυτερα?

lemmy ευαγγελος βενιζελος τρελος μπλογκερ.

Lex_Luthor06 είπε...

Δεν ήταν ένας απο αυτούς τους 19 που ψήφισαν τη Δημοκρατική Παγκόσμιο Ελλάς. Αυτοι ήταν 19 απο τους 29 κατασκευαστες πληντυριων που βρίσκωνται ακομα εν ζωή και ψηφισαν την Δ.Π.Ε. γιατί έχει πολυ δυνατο προγραμμα στον τομεα της κατασκευής ηλεκτρικών συσκευών οικιακης χρήσης. Ο Προεδρος και τα στελέχη του Δ.Π.Ε. δεν ψήφισαν το κομα τους γιατι σκοτώθηκαν σε αυτοκινηστικο καθ οδον για το εκλογικο κεντρο.

Misirlou Oubliez είπε...

Πως σκοτωθηκαν δηλαδη; Εκαναν οτοστοπ σε πουλμαν με καλογριες;

mc είπε...

Ως "κίνημα μπλόγκερς" βάλαμε άλλες υποψηφιότητες.
Και τώρα ψηφίζουμε για καινούριο πρόεδρο του πασοκ.

Fight Back είπε...

@lexluthor ξεκληριστικε ολοκληρο κομμα.rip.
αν αυτη η τραγικη ιστορια ειχε γινει γνωστη πριν τα εξιτ πολλς, θα ειχε πιασει ενα 2,5% σιγουρα το κομμα.

@misirlou oubliez εισαι σε καλο δρομο για το ετησιο τεστ γνωσεων του fightback

@ampot παω στοιχημα οτι ψηφισες νικο γκαλη.
πηγαινες γυρευοντας

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το κείμενό σου, έτσι ακριβώς είναι στην ελληνική επαρχία. Χώρια που έχεις τον κάθε μαλάκα ξετσίπωτο ψηφοθήρα που μέχρι χθες ούτε καλημέρα δεν σου έλεγε, να σε γλείφει σαν παγωτό από πάνω μέχρι κάτω για να τον ψηφίσεις. Ρε ουστ...