Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2007

Δραματικό τύπου Μπέργκμαν

Παρόλο που η σύμβαση της με τη δουλειά τελείωσε και έμεινε πάλι άνεργη επ’αόριστον και μέχρι νεωτέρας, η συμβατική ζωή της συνεχιζόταν χωρίς σημαντικές αλλοιώσεις. Η Άννα προσαρμόστηκε αμέσως στην προηγούμενη ρουτίνα της σα να μην είχε φύγει ποτέ από το σπίτι, σα να μην είχε ταξιδέψει τόσο πολύ με τη δουλειά, σαν η μία ρουτίνα να εφάρμοσε τόσο τέλεια πάνω στην άλλη αφήνοντας καθόλου κενό, καθόλου περιθώριο για προβληματισμό. Σα να ξύπνησε από ένα έντονο όνειρο που μετά από δευτερόλεπτα το είχε κιόλας ξεχάσει.

Και συνέχισε να κάνει τα πράγματα που την ευχαριστούσαν και τα πράγματα που την πνίγαν με την ίδια αυτόματη και καταπιεστική αδιαφορία.

Ένα από τα πράγματα που άλλαξαν ήταν ότι δεν έπρεπε πια να κατεβαίνει στον κάτω όροφο και να φροντίζει την άρρωστη γιαγιά της. Μια νεαρή Βουλγάρα είχε αναλάβει αυτό το δυσάρεστο έργο, δυσάρεστο καθώς η γιαγιά εκτός από τις ανάγκες που προέκυπταν από την αρρώστια και την ηλικία της, είχε και δεκάδες άλλες που ήταν αποτέλεσμα της ιδιοτροπίας της. Ήθελε συγκεκριμένη ποσότητα μελιού στο τσάι της αλλιώς το έχυνε όλο πάνω στα σκεπάσματα της, με αποτέλεσμα να πρέπει να την αλλάξουνε μετά, να αλλάξουν σεντόνια και να τα πλύνουν. Κι αυτό μπορούσε να το κάνει και 3 και 4 φορές συνεχόμενα κάτι που την καθιστά την πιο παράξενη γριά γυναίκα που θα συναντήσει κανείς σε αυτό το ποστ.

Βέβαια με τη Βουλγάρα η γιαγιά είχε αλλάξει πολύ συμπεριφορά. Στην αρχή η Βουλγάρα είτε επειδή δεν καταλάβαινε ελληνικά, είτε επειδή γνώριζε ότι οι παραξενιές της γιαγιάς ήταν μια έκκληση για προσοχή, πότε ήταν πολύ τρυφερή και υπομονετική και πότε αυστηρή και αδιάφορη για το αν θα μείνει η γιαγιά χωρίς τσάι και με βρεγμένα ρούχα. Το βουλγάρικο παιχνίδι ψυχολογίας είχε νικητή το γηπεδούχο, η γιαγιά συμμορφώθηκε και μόνο όταν ήταν κακοδιάθετη πια και είχε όρεξη για τσακωμό προσπαθούσε να εκνευρίσει τη Βουλγάρα, κάτι που έβαζε φωτιά στο κτίριο. Ουρλιαχτά και λογομαχίες σε δύο γλώσσες, μια υστερική και μάταιη φασαρία που έβρισκε στο τέλος τη γιαγιά με τη Βουλγάρα αγκαλιασμένες να κλαίνε και να απολογούνται.

Η Άννα ξύπνησε ένα τέτοιο πρωί τρομαγμένη από τις φωνές. Έκανε να σηκωθεί από το κρεβάτι μα ξαναγύρισε πλευρό και άρχισε να κλαίει και τα ζεστά της δάκρυα βουλιάζανε μέσα στο μαξιλάρι. Η βραχνή κραυγή απόγνωσης της πνιγόταν κάτω από τα σκεπάσματα. Δεν άντεχε άλλο αυτή την κατάσταση. Μέχρι αργά το βράδυ προσπαθούσε να λύσει τα προβλήματα της σχέσης της, που φαινόταν να βγαίνει εδώ και καιρό από το ένα αδιέξοδο για να τρέξει σε κάποιο άλλο. Ο φίλος της τη χτύπησε και την έβρισε για άλλη μια φορά κι ενώ αυτή φεύγοντας βιαστικά του ορκίστηκε ότι δε θέλει να τον ξαναδεί, μία ώρα αργότερα του έστειλε μήνυμα πως τον αγαπάει ότι και να της κάνει και περίμενε με αγωνία την αναφορά παράδοσης του μηνύματος.

Οι κραυγές από το κάτω όροφο είχαν σωπάσει μα το κλάμα της Άννας συνεχιζόταν χαμηλόφωνα, μα τόσο σπαρακτικά που αν κάποιος ήταν κοντά θα μπορούσε να τον ξεκουφάνει. Η πόρτα στο δωμάτιο της Άννας άνοιξε και η νεαρή Βουλγάρα πλησίασε στο κρεβάτι.
-Φύγε, άσε με μόνη,
φώναξε η Άννα μα η Βουλγάρα κάθισε δίπλα της και της αγκάλιασε το κεφάλι. Η Άννα ξέσπασε πάλι σε κλάμματα κι η Βουλγάρα άρχισε να της φυλάει τα μαλλιά τρυφερά και να τη χαϊδεύει. Στιγμές αργότερα χώθηκαν κάτω από το πάπλωμα και κάναν έρωτα γεμάτο σάλιο, δάκρυα και ηδονή.

Η Άννα είχε βρει λόγο να χαμογελάει ξαπλωμένη πάνω στο εφηβικό στήθος της Βουλγάρας. Κάτι ευχάριστο της είχε συμβεί, δεν την απασχολούσε αν ήταν σωστό ή λάθος, απλά ήταν όμορφο. Η Βουλγάρα κοιτούσε το ταβάνι ανέκφραστη όταν άκουσε τη γιαγιά να την καλεί από τον κάτω όροφο. Ντύθηκε και χωρίς να πει κουβέντα ή να κοιτάξει καν την Άννα κατέβηκε με ήρεμα βήματα στον κάτω όροφο. Η γιαγιά είχε σηκωθεί και με τη μαγκούρα της είχε φτάσει ως την κουζίνα. Τα χόρτα της ήταν ανάλατα και είχε αναποδογυρίσει την κατσαρόλα στο πάτωμα που είχε γεμίσει με το πράσινο νερό της βράσης.

-Καθάρισε τα γρήγορα και ξαναφτιάξε μου να φάω,
φώναξε η γριά κι η μικρή υπηρέτρια έπεσε με τα γόνατα να τρίβει το πάτωμα. Η φούστα της πότισε νερό που βρωμούσε και πάνω της κόλλησαν χόρτα κι αυτή σηκώθηκε να βάλει στην κατσαρόλα νερό να βράζει και έπιασε το μαχαίρι να καθαρίσει τα χόρτα.

Η Άννα παρακολούθησε από την πόρτα της κουζίνας το όλο σκηνικό, μα τίποτα δε θα της χάλαγε τη διάθεση αυτή τη στιγμή. Είχε σηκωθεί ανανεωμένη, είχε ντυθεί και θα πήγαινε να ξαναφτιάξει τη σχέση της.

19 σχόλια:

kabamaru είπε...

Speechless!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kabamaru είπε...

de pisteuw auti i voulgara na emoiaze me tou apostratou?

Kwlogria είπε...

Σ'ευχαριστώ που έβαλες τη Βουλγάρα να παίξει! Ξεπερνάω το γεγονός ότι είσαι άρρωστος γιατί ήταν γαμάτο ποστ!!! Μήπως θα έπρεπε η Βουλγάρα να ξεκοιλιάσει την κωλόγρια (απλή συνονυμία μην κολλάς) γιατί μας τα'σπασε; Λέω γω τώρα, δε σε κουλαντρίζω, είσαι ταλεντάρα από μόνος σου:)))))))))

mc είπε...

Γκλουπ...(από τα ανάλατα χόρτα)

numb είπε...

Tύφλα να 'χει ο Μπέργκμαν!

switters είπε...

θυμισες old boy συνεχισες δυναμικα και με ενα σεξι γκολ στο 90, πηρες το ματς.

Ανώνυμος είπε...

Μἐ ἐγκαυλον προσμονἠν αναμἔνομεν τήν συνἔχειαν αυτἧς ταῦτης τής ιστορίας...

Ανώνυμος είπε...

re mlk imarton pia,asxolisou kai me tpt allo [p.x photoshop (tuxaio paradeigma)],kathe mera kai keimeno,de se prolabainw...Pantws to post eixe kai didagmata...Emena mou edeikse gia mia akoma fora oti gnwrizw ta lathos atoma (anna-boulgara)

Helix Nebulae είπε...

Με ελάχιστους διαλόγους και ηχητική υπόκρουση το "τικ τακ" ενός ξεκούρδιστου εκκρεμούς κάπου στο σαλόνι (όπου τα έπιπλα έχουν σκεπαστεί με λευκά σεντόνια). Γεια σου ρε Ίγκμαρ...

Fight Back είπε...

kabamaru καλο ετσι? εννοειται η βουλγαρα ηταν η ιδια. μου το ειχε ζητησει η kwlogria. το χε αναγκη πολυ. και φυσικα το κοριτσι (η βουλγαρα-οχι η κωλογραια) δεν υπεκυψε στο βιαιο τελος που της ζηταγε το κοινο (ποιο) παραληρωντας.
ενταξει, numb και helix nebulae απεδειξαν το επιπεδο τους στο δραματικο κινηματόγραφο, πιασαν το πνευμα του κειμενου, κι εσυ ampot κοριτσι μου μην τρως τα χορτα της γιαγιας την ωρα που διαβαζεις.
switters ενταξει αν δεν μου ειχαν δωσει το πεναλτυ ακομα 8α παλευα με ανουσιες σεντρες απο τα πλαγια, ξερεις φλυαρη κατοχη.
symptom να υπο8εσω οτι λεγοντας οτι γνωριζεις λαθος ατομα και αποκλειοντας τα γκομενακια τοτε...
ρε ανωμαλαρα! παλι με γρια τα εφτιαξες?
φαντασμα του εμπειρικου σταματα να με στοιχειωνεις ενταξει εκανα καποια λαθη θα επιστρεψω στο σουρεαλισμο, συγγνωμη

Mathilde είπε...

Ααα, είσαι άρρωστος.. Έτσι εξηγείται τέτοιο αρρωστημένο ποστ..

(Εδώ που τα λέμε, ήταν τρομερό. Αηδίασα πιο πολύ από όλα τα ποστ σου! Μπράβο!!)

YO!Reeka's είπε...

....και ακολουθεί η εικονογράφηση!

Fight Back είπε...

mathilde τι λες ρε που ειμαι αρρωστος, σφυζω απο υγεια.
θενκς για την αηδια :)

yo!reeka ενταξει προφανως εννοεις οτι ειμαι κοντα στο θείο και την αγιοσυνη και θα με κανουν εικονισμα αλλα υπερβαλεις νομιζω.

Bitch Girl είπε...

με άλλα λόγια (και παραφράζοντας ελαφρώς το ανέκδοτο) "αν δεν πηδήξει η εγγονή σου το εργατικό προσωπικό, αλατισμένα χόρτα δεν τρως"... γμτ καθόλου Μπερκμανικό δε μου βγήκε...

Mathilde είπε...

Τι λές? Αφού η κωλόγρια λέει "Ξεπερνάω το γεγονός ότι είσαι άρρωστος γιατί ήταν γαμάτο ποστ!!! "

Μήπως ήταν μεταφορικό? (Παίρνω ηλίθια φάτσα και ξύνω το κεφάλι μου)

Downhill.... είπε...

Έχεις επηρρεαστεί απο το LOST ή μου φαίνεται?? Πολλά αναπάντητα ερωτήματα αφήνεις τώρα τελευταία στα πόστ σου...

Πάντως κάτι μου λέει οτι αυτό το μαχαίρι δεν θα "καθαρίσει" μόνο χόρτα...

Εκκλησή προς την ηγεσία:
"ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ!!!"

περιμένω συνέχεια απο αυτό ε??

δεν θέλω όχι...!! Το πόστ "ΦΩΝΑΖΕΙ" για συνέχεια!

Καλωσήρθα!

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ...
Τρελαίνομαι κάθε φορά να διαβάζω τα σχόλια που μαζεύεις... Απίθανα.

Αυτό το ποστ δεν είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, απλά ήθελα να στο πω.

Fight Back είπε...

xa μπιτς γκερλ αν συμπερανω απο την αποπειρα σου πρεπει να εισαι η ψυχη της παρεας, λες ανεκδοτο και κλαινε ολοι απο τα γελια :p

mathilde ενταξει μην προβληματιζεσαι αλλο. παρε το χρονο σου τωρα το πασχα και απο βδομαδα βλεπουμε

νταουχιλ welcome back ρε. τι εχετε παθει ολοι με τις συνεχειες? ημαρτον


οκ αργυρενια ποτε δεν ειναι αργα για να αναγνωρισεις το μεγαλειο των επισκεπτων αυτου του μπλογκ. ρισπεκτ στα παλικαρια μου!!

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,.....
Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,.....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....