Πέμπτη, Ιανουαρίου 25, 2007

χταπόδι

Εναλλακτικός τίτλος «ένα κείμενο που τα σπάει»
.
Δεύτερος εναλλακτικός τίτλος "Fuck blog orientations"
.
Η Σταχτοπούτα ήταν ζώο γλοιώδες με πόδια οχτώ και γοβάκια χιλιάδες. Όταν καθόταν σταυροπόδι μάγευε τους πρίγκιπες και κόλαζε τους κολασμένους. Ήταν στ' αλήθεια υπηρέτρια και καταπιεσμένη μα ήταν για τις θετές αδελφές της πρότυπο φιλοδοξίας και εξέλιξης. Η σκλάβα αυτή παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα επιτυχούς σταδιοδρομίας. Φρόντιζε επιμελώς την επιδερμίδα της και ενίοτε τύλιγε κάποιον φαντασμένο γαλαζοαίματο, όπως ακριβώς ενώνουν ένα ζευγάρι οι χειροπέδες του γάμου και όπως δένεται μια μπομπονιέρα με το κοτσάνι ενός τριαντάφυλλου. Τις νύχτες παραμιλούσε γιατί μπροστά της εμφανιζότανε μία νεράιδα, πρόσωπο μαγικά ασυνήθιστο μα συνάμα καθημερινό, που της δίδασκε ότι γίνεται η κολοκύθα άμαξα, η δούλα πριγκίπισσα, το έντομο νεράιδα, εφόσον το πιστέψει. Με έναν ανατρεπτικό χτύπο του ρολογιού, το παραμύθι τελειώνει με την πιο ευτυχή κατάληξη.

Μα το παιδικό παραμύθι άφησε τις αποχρώσεις του στη ζωή. Κανείς δε θέλει την κολοκύθα εκτός αν γίνει κάποτε άμαξα. Τα έντομα πιστεύουν ότι είναι νεράιδες. Οι πρίγκιπες ονειρεύονται ότι μέσα απ' τις στάχτες ανασύρουν μια οπτασία. Οι έκφυλοι εκστασιάζονται με το χώρισμα των πλοκαμιών ενός χταποδιού. Ακόμα και η πριγκίπισσα η ίδια φαντασιώνεται ότι υπήρξε ταπεινή δούλα. Και τελικά όλοι δένουν την μπομπονιέρα των γάμων τους με το κοτσάνι ενός λουλουδιού φιλοδοξώντας πως θα αλλάξει κάποτε σε λευκή μεταξωτή κορδέλα.

24 σχόλια:

numb είπε...

Es macht Spass

Fight Back είπε...

numb ποσο δικιο εχεις! (δεν εχω ιδεα τι λες)

Ανώνυμος είπε...

Όταν αρχίζεις τις φιλοσοφίες τρομάζω ρε φάιτ. Νομίζω ότι θα έρθει το γιγάντιο καλαμάρι να με φάει. Ωχ μαλακία είπα. Το γιγάντιο καλαμάρι θέλει να γίνει μια ταπεινή και γλυκιά πέστροφα.

αμμος είπε...

Es macht spaβ = έχει πλάκα
Θα μου πεις "σπασίμπα" για την πληροφορία;

Fight Back είπε...

κολοκυθι αμα σου κανω ξαφνικα ΜΠΟΥ τρομαζεις? παντως το νοημα περι πεστροφας και λοιπων ευγενων επιθυμιων το επιασες

αμμος αυτη η γλωσσομαθεια ολων σας κατανταει εκνευριστικη, μου αφηνετε 2 επιλογες, η να αρχισω μαθηματα 5 γλωσσων ταυτοχρονα ή το γυρισω το μπλογκ στην ισπανικη την οποια ομιλω απταιστως

The Motorcycle Boy είπε...

Τελικά -γιατί είναι Σταχτοπούτα και όχι Σταχτομπούτα; Το "πούτα" είναι κοντινό στο ισπανικό πουτάνα, ενώ το "μπούτα" παραπέμπει στο shake your bootie του Ρίκι Τζέιμς. Ειλικρινά -δεν καταλαβαίνω που λέει κι ο Μανώλης Καψής.

Misirlou Oubliez είπε...

Du förstår inte något e? du tror att jag skojar också att de är avsmakar.
Emellertid, Svenskarna, vem som det ska sökandet ringer med den billiga diamanten, de ska upptar, och de ska skratt, därför att kommentaren det bryter honom mycket wildy.

Gogo είπε...

Ax vre Fight!
Les sklira pragmata me paramithenio tropo. Kai auto einai pou ponaei pio poli!
Bravo sou!

Downhill.... είπε...

Και για να συνεχίσουμε το ξενόγλωσσο κομέντινγκ, Io sono Italiano di Napoli...

ή?

Wenn ist das nunstuck git und slottermayer...Ja! Beirhund des oder die Flipperwaldt gersput!

And now...

For something completely different...


Το κείμενό σου μου θυμίζει ποιητική μεταφορά της ερώτησης..."Ο Γάμος βγαίνει απο τα γαμήσια ή τ'αναστροφο?" Διακρίνω ένα ψυχολογικό αδιέξοδο στα τελευταία σου πόστ...Παντρεύεσαι? Θες βοήθεια να την ξεφορτωθείς την κάργια?Κανονίζουμε και όλο το σόϊ αμα χρειαστεί...κανείς δεν θα τους αναζητήσει...

This is getting rather silly so i'll get on with it...

kabamaru είπε...

Córdoba.
Lejana y sola.

Jaca negra, luna grande,
y aceitunas en mi alforja.
Aunque sepa los caminos
yo nunca llegaré a Córdoba.

Por el llano, por el viento,
jaca negra, luna roja.
La muerte me está mirando
desde las torres de Córdoba.

¡Ay qué camino tan largo!
¡Ay mi jaca valerosa!
¡Ay, que la muerte me espera,
antes de llegar a Córdoba!

Córdoba.
Lejana y sola.

el camino para cordoba es tan lejo como el camino desde fracaso hasta acierto

(edw de kanoume diagvnismo glwsomatheias..loipon parathetw ena poihma lorca kai mia sxetikh entupvsh dikh mou me to keimeno sou ...to opoio mou arese)

pietà είπε...

Εγώ χτες ήθελα να γίνω η χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης στο figure skating (ζευγαριών) και την είπα και στην μητέρα που δεν φρόντισε για αυτό από την παιδική μου ηλικία.

(έπρεπε να το γράψω σε κάποια γλώσσα;)

pietà είπε...

Βασικά ήθελα και να "την σπάσω" στο χάλκινο ζευγάρι γιατί είχε υφάκι.

Unknown είπε...

Βασικά να πούμε άντε σπάστε με τις ξένες γλώσσες σας

Ένας fan (=οπαδός)

Fight Back είπε...

@motorcycle boy παντοτε ειχα κι εγω αυτη την απορια, αλλα νομιζω οτι το κανανε ετσι γιατι το σταχτομπουτα ακουγεται σα βρισια "α μωρη σταχτομπουτα απο δω"

@misirlou οι σουηδοι που θα ψαχνουν φτηνο δαχτυλιδι με διαμαντι θα τρελαθουν με το σχολιο σου που πραγματικα τα σπαει

@gogo ευχαριστω, μαλλον εισαι η μονη που το πηρε στα σοβαρα το κειμενο

@downhill λοιπον θα περιμενεις στη γωνια του παρκινγκ θα αναψεις αποτομα τα φωτα και θα γκαζωσεις. μετα ραντεβου στο γκαραζ του Σακη για να καθαρισουμε τα αιματα

@kabamaru ευγε νεε μου η mariluz εκανε φοβερη δουλεια με σενα

@pieta φλαμανδικα γινονται μονο δεκτα για σχολια πατιναζ. εναλλακτικα μπορεις να μπεις σε ριαλιτι με χορο που ξεκιναει οσονουπω απ οτι εχω δει

@σπυρο βαλε λιγο ταξη γιατι το ξεφτυλισανε σημερα (απορω ποιος τους εδωσε τετοιο δικαιωμα)

Downhill.... είπε...

Εναλλακτικό comment:
-------------------

Βαθιά απογοήτευση διακατέχει τον εκπληκτικό blogger FB για τα άναρχα σχόλια που εισπράττει...το κοινό που προσέλκυσε αποδυκνείεται σχιζοφρενικό, καταθλιπτικό και βαθιά αντιδραστικό την στιγμή που αυτός το μόνο που ζητούσε ήταν κοινωνική αποδοχή και επιδοκιμασίες.

Έτσι, θεωρώντας ώς μοναδική φίλη του την παραγωγική διαδικασία, βάλθηκε να λουμώσει στην λυτρωτική επίδραση της εργασίας και να μήν ξαναμιλήσει σε κανέναν.Οι φίλοι του τον αναζητούν εναγωνίως αλλά μόνο λίγοι MSNάδες τον έχουν διαβάσει να γράφει "Παρατήστε με...Δεν σας ξαναμιλάω..ΠΟΤΕ!"

Έκτοτε τα κείμενά του στο ευχάριστα πρωτότυπο blog του απέκτησαν μία σκοτεινή διάθεση...

Παρόλα αυτά...Αυτοί που ασχολούνται μαζί του τίμια και αληθινά συνεχίζουν τις προσπάθειες προσέγγισης, για να ξελουμώσει η φανταστική αυτή προσωπικότητα, ενώ το μόνο που αληθινά καταφέρνουν είναι να "χώνουν το μαχαίρι πιό βαθιά στο κόκκαλο"

Εναλλακτικό comment 2:
----------------------

Το παπαραϊζ τα σπάει...

In English:
-----------

Paparise Rules!

In German:
----------

Paparise Uber Alles!

In Italian:
-----------

Antiamo Papariso Sono Lumus No more! (αυτή δεν είναι τίμια Ιταλική πρόταση απλά οι μόνες ιταλικές λέξεις που ξέρω...το papariso εξαιρείται. ΚΑΙ το more που είναι Αγγλικό...Και...το Lumus...που είναι Καρδιτσιώτικο σε Αγγλική version)

Ανώνυμος είπε...

jorge ti kanis? como estas mi nino? dimutri mou mia kara ama rwtas... oui oui oui.....tienes blog q sopresa!!..tu blog le "rompa". Es verdad que estuviste mi alumno favorito..no como kabamaru el tonto del clase... oui oui oui oui!

Αστάρτη είπε...

Χμμ..νομίζω οτι μου άρεσε το κείμενο σου..
Βασικά..σίγουρα μου άρεσε,γι αυτό εξάλλου μπήκα..για να το σχολιάσω.
Μετά απ’ολα αυτά τα σχόλια που διάβασα όμως..το ξέχασα! :S

Bitch Girl είπε...

να προσθέσω και το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος στη λίστα ;)
υ.γ έχετε δώσει και μια υπόσχεση...να μην ξεχνιόμαστε :Ρ

Fight Back είπε...

@downhill "το κοινό που προσέλκυσε αποδυκνείεται σχιζοφρενικό, καταθλιπτικό και βαθιά αντιδραστικό" - πως θα μπορουσα να διαφωνησω με αυτο?

@mariluz, joder! le rompa por supuesto

@ασταρτη καταλαβαινω τι λες, νομιζω πρεπει να κοιταξεις αυτο με την προσφατη μνημη, ξερεις αυτο που ειχε η Μπαριμορ στην ταινια με τα 50 πρωτα ραντεβοη ή οπως στο νεμο εκεινο το ψαρι που .. (μα τι λεω θεε μου)

@bitch girl η υποσχεση ειναι οτι δε θα ξαναχρησιμοποιησω σε τουτο το μπλογκ το "τα σπαει" αφου ειναι πια παρωχημενη εκφραση

Sigmataf είπε...

Όντως τα σπάει.

Όλοι λίγο πολύ όμως έχουμε φάει την παραμύθα

liodara είπε...

EEEEE αφού πάει έτσι...να κι εγώ....! Και πριν το πω θέλω να δηλώσω ΄τοι όνειρο της ζωής μου είναι να είμαι πράσινη και να έχω 6 πλοκάμια, να τρώω κράντσ νουγκά φυκιών και τηγανητά κοράλια, καθώς και πατέ ψαριού!

""Endeløst du kriget på steppene
Nådeløst du herjet i fjellene
Du tok dine seire med storm
Knuste fienden ved din hånd

Oh, Attila!
Gjør meg til din tjener
Oh, Attila
Ta meg til din her

Du levde i mørke
Du vandret i sorg
Du plyndret med stål til hest
En stolt og stridig konge
Som erobret hver en borg
For så å heise fanen til fest

Attila, hunnernes konge
Krigenes herre, vår far
Du hentet din styrke fra mørke
Og på tokt med deg jeg nå drar""

Fight Back είπε...

@sigmataf πιο πολυ δε μπορουσα να συμφωνω

@liodara πολυ καλη η προσθηκη σου, δεν εχω ιδεα τι σημαινει, αλλα σου ευχομαι να πετυχεις αυτο με τα 6 ποδια

Helix Nebulae είπε...

Πιθανολογώ ότι η έκφραση "τα σπάει" έχει σκυλάδικη προέλευση, από την εποχή που η καλλιτεχνική αξία μιας τραγουδιάρας ή ενός νταλκαδιάρικου άσματος μετριόταν σε ντάνες πιάτων που κατέληγαν σπασμένα στην πίστα. Είτε γινόταν σαν επίδειξη οικονομικής επιφάνειας, είτε σαν έκθεση ψυχικού πλούτου, το να "τα σπάσεις" προσέδιδε κύρος στον θαμώνα, με αποτέλεσμα η σημερινή νεολαία να χρησιμοποιεί την εν λόγω έκφραση για να δείξει θαυμασμό σε κάποιον ή κάτι που διαθέτει τη μαγκιά να καταστρέφει τα πάντα στον διάβα του και να πληρώνει χαμογελαστός το αντίτιμο.

Fight Back είπε...

helix nebulae πολυ καιρια η επισημανση σου στην so called ερευνα μου. Εχω την εντυπωση οτι η εκφραση ειναι πιο προσφατης κοπης, αλλα δεν αποκλειεται να επανηλθε απο τη σκοτεινη περιοδο του σπασιματος πιατων.
Αυτος που τα σπαει και πληρωνει παντως ειχε νομιζω παντα ενα ειδος θαυμασμου και οχι μονο απο τη νεολαια.