Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2006

Ακραίοι

Μας αγαπάει ο κόσμος γιατί είμαστε ακραίοι. Γιατί βάψαμε τα δόντια μας μαύρα και γελάσαμε σαρκαστικά στα μούτρα των ηλικιωμένων.

Μια ολόγυμνη γυναίκα στα δόντια μιας τίγρης.

Μια γραβάτα λυμένη στα πόδια μιας νύφης εγκυμονούσας.

Κάποτε λυπόμασταν αυτούς που είχαν μαύρους κύκλους γύρω απ τα μάτια τους. Τώρα βάζουμε μαύρο μακιγιάζ, μαύρο περίγραμμα στον βυθό των ματιών μας κι έτσι ο καθρέφτης του εσωτερικού μας κόσμου παίρνει μια σκοτεινή χροιά, μια απαισιόδοξη όψη, που κρύβει το φιλόδοξο σπίρτο του βλέμματος μας.

Αναμφισβήτητα κι εμείς στο μέλλον θα ζητήσουμε να μας ρίξουν τα δόντια, θα φορέσουμε μασέλα και θα καθίσουμε στον εξώστη ενός θεάτρου για να θαυμάσουμε την εξαίσια χορεύτρια με τα ολόχρυσα μαλλιά που χορεύει πάνω σε φωτιές, που καταπίνει φωτιές, που ρίχνεται μες στις φωτιές για να ακούσει ένα μπράβο.

Το ασπράδι ενός αυγού πάνω σε ξύλινο τραπέζι.

Ένα ατίθασο άλογο που πνίγεται στη μέση του πελάγου.

25 σχόλια:

Misirlou Oubliez είπε...

Παω πασο.

Κολοκύθι είπε...

"Μας αγαπάει ο κόσμος γιατί είμαστε ακραίοι. Γιατί βάψαμε τα δόντια μας μαύρα και γελάσαμε σαρκαστικά στα μούτρα των ηλικιωμένων. "

ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΕΞΙΟΣ?

"Μια ολόγυμνη γυναίκα στα δόντια μιας τίγρης. "
"Μια γραβάτα λυμένη στα πόδια μιας νύφης εγκυμονούσας. "

ΠΟΛΥ ΚΙΝΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ.

"Κάποτε λυπόμασταν αυτούς που είχαν μαύρους κύκλους γύρω απ τα μάτια τους. Τώρα βάζουμε μαύρο μακιγιάζ, μαύρο περίγραμμα στον βυθό των ματιών μας κι έτσι ο καθρέφτης του εσωτερικού μας κόσμου παίρνει μια σκοτεινή χροιά, μια απαισιόδοξη όψη, που κρύβει το φιλόδοξο σπίρτο του βλέμματος μας. "

ΤΟ ΝΤΑΝΤΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ? ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΕΙΣ ΓΚΟΘΙΚ ΜΠΟΙ?

"Αναμφισβήτητα κι εμείς στο μέλλον θα ζητήσουμε να μας ρίξουν τα δόντια, θα φορέσουμε μασέλα και θα καθίσουμε στον εξώστη ενός θεάτρου για να θαυμάσουμε την εξαίσια χορεύτρια με τα ολόχρυσα μαλλιά που χορεύει πάνω σε φωτιές, που καταπίνει φωτιές, που ρίχνεται μες στις φωτιές για να ακούσει ένα μπράβο. "

ΤΩΡΑ ΕΔΩ Η ΕΧΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΓΡΙΕΣ ΣΤΗ ΛΥΡΙΚΗ Ή ΜΕ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΝΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ.

"Το ασπράδι ενός αυγού πάνω σε ξύλινο τραπέζι. "

ΑΦΗΝΕΙ ΛΕΚΕ.

"Ένα ατίθασο άλογο που πνίγεται στη μέση του πελάγου."

Και για να κλείσουμε με ενα κοινωνικό μήνυμα: Όταν το άλογο δεν είναι έτοιμο να κολυμπήσει καλό θα ταν να κάθεται στα αυγά του. Γιατί όταν πια θα είναι έτοιμο δε θα πνιγεί και θα τους γαμήσει όλους.

Ανώνυμος είπε...

What'eva

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΛΑ AKRAIOSSSSSS!!!!

Gogo είπε...

Mmmm... elpizw na eisai kala lew egw twra...

Bitch Girl είπε...

When the still sea conspires an armor
And her sullen and aborted
Currents breed tiny monsters
True sailing is dead
Awkward instant
And the first animal is jettisoned
Legs furiously pumping
Their stiff green gallop
And heads bob up
Poise
Delicate
Pause
Consent
In mute nostril agony
Carefully refined
And sealed over

δεν είναι τίποτα θα μου περάσει, απλά μου το θύμισε η τελευταία σειρά του ποστ σας (φλας λέγεται αυτό μάλλον) :)

numb είπε...

Aκραίοι ή σουρεαλιστές;

Misirlou Oubliez είπε...

Νομιζω οτι ειναι το λιγοτερο σουρεαλιστικο δειγμα γραφης του fight back ως σημερα. Θα ελεγα αντιθετα οτι ειναι ενα αντιπροσωπευτικο δειγμα νατουραλισμου.

Αν το προσεγγισουμε βασει του ορισμου της λεξης κατα τον Μπρετον, σουρεαλισμος ειναι "ενας καθαρός ψυχικός αυτοματισμός που χρησιμοποιείται για να εκφραστεί προφορικά ή γραπτά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, η πραγματική λειτουργία της σκέψης. Υπαγόρευση της σκέψης έξω από κάθε έλεγχο της λογικής και πέρα από κάθε αισθητική ή ηθική μέριμνα."

Θα συμφωνησετε ολοι οτι η γραφη του fight πορρω απεχει απο αυτη τη περιγραφη. Τα εκφραστικα του μεσα δεν ειναι αναλογικα σε καμια περιπτωση αλλα δυναμικα.

Αυτα ως προς το υφος, θα επανελθω με αναλυση περιεχομενου.

Επισης,το σχολιο μου αυτο μπορει να θεωρηθει απο πολυ σοβαρο ως ξεκαρδιστικα αστειο.

Ανώνυμος είπε...

misirlou, nomizw oti o figth back einai h adunamia sou kai auto einai ena arketa natouralistiko sumperasma. De kserw ama ton ksereis proswpika h' apla ton anakalupses sthn blogsfaira mia krua nuxta adiakopou serfarismatos. Apo ta sxolia sou, sxedon se kathe post tou monadikou blogologou, diakrinv mia AKRAIA sumpatheia pou kinhte se tetoia AKRAIA natouralistika sunaisthimata pou mporei kai na sunantoun se kapoies AKRAIES ekfanseis tous thn antipatheia. Anupomonv se kathe xtupima tou megalou gourou ths blogologias na diavasw to sxolio sou giati eisai h monadikh pou prospatheis na psuxologiseis to apsuxologito. O fight back einai pera apo ermhneies.EINAI APLA AKRAIOS

ONOMATODOSIA είπε...

ta eu8uma sou keimena m aresoun para polu alla ki auto edw, super!!!

Ανώνυμος είπε...

Re Kabamaru pali glufeis kosmo gia na diabasei to blog sou?? (Hint: An epetrepes se olous na sxoliasoun ta katapliktika sou keimena kai oxi mono tin sunomwtaksia twn blogers tha eixes megaluteri antapokrisi)

Kolokuthi to DADA den exei kleisei, mporeis na to diapistwseis kai monos sou an peraseis apo Psuri.

Misirlou ta sxolia sou einai ekpaideutikotata, egw den iksera ton Andre Breton, mono to Bretton Woods naoum. An kai den katalaba giati o orismos pou paretheses einai antithetos me to stul tou keimenou..Dld analogika VS dunamika mesa?? Eksigisou!

FightBack paralireis?? Exoun kapoio noima oi sumbolismoi sou i mas douleueis?

YO!Reeka's είπε...

e…?

Fight Back είπε...

@misirlou oubliez αυτο το κομεντ ταιριαζει νομιζω στο μπομπα χαρακιρι του λεξλουθορ.

@κολοκυθι χαχα, απιστευτη η αναλυση σου.. Στο νταντα ειχα παει μια φορα και με το που μπηκα ειδα εναν με μωβ μπερτα. Εχεις δικιο για τα ανετοιμα για κολυμπι αλογα.

@downhill μονο αυτο εχεις να πεις?

@kabamaru αυτο καταλαβες δηλαδη? αυτο που λεει ο τιτλος (χοχο)

@gogo "ειμαι καλα, περναω μια χαρα"

@bitch girl, horse latitudes, μ'αρεσεις.

@numb2006 (φωνες απο το κοινο: Παιιιιξε, παιξεεεε, παρτα λεφτααααα, την κουρτιιιιινα)
Επιλεγω σουρεαλιστες, αλλα φλερταρω και με τους ακραιους. (τηλ γνωριμιων 6956332χχχ)

Misirlou Oubliez είπε...

kabamaru συμφωνησα μαζι σου και διαφωνησα με τον numb2006, ειναι ακραιος αλλα οχι σουρεαλιστης. Τα αλλα που λες αληθεια ειναι, νομιζω οτι τον λατρευω τοσο πολυ που θελω να κανιβαλισω τον εγκεφαλο του. Εξαλλου θα συμφωνησεις οτι καθε φορα βρισκω και εναν διαφορετικο δημιουργικα τροπο να τον λατρεψω. Οποτε οσο παραμενει καλος ο fight back τοσο εγω θα συνεχιζω την ασκηση υφους της καταστασης "ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ".

m_t_g, κατα μια διαβολικη συμπτωση ο dadaισμος ειναι ο προγονος του σουρεαλισμου. Επισης για να εξηγησω τα αναλογικα μεσα εκφρασης του υπερρεαλισμου δανειζομαι απο τον ορισμο του σουρεαλισμου κατα τον Απολλιναιρ (οχι τον Απολλιναιρ Καλαμαριας, εναν αλλον), ο "αναλογικός τρόπο με τον οποίο μπορεί να αποδοθεί η πραγματικότητα ειναι κατι αντιστοιχο με τον ανθρωπο ο οποιος οταν θέλησε να μιμηθεί το βάδισμα δεν εφηύρε τα μηχανικά πόδια αλλά τον τροχό. Με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται και ο ποιητής: όταν θέλει να μεταδώσει κάποιες ιδέες, πρέπει να το κάνει όχι αντιγράφοντας τον κόσμο και τις καταστάσεις του στατικά αλλα με τροπο αναλογικο και δημιουργικα φαντασια." Ο φιλος μας και fight, δεν χρησιμοποιησε το αλογο που θαλασσοπνιγεται με τροπο διαφορετικο απο αυτον που οντως ενα αλογο θαλασσοπνιγεται. Αν ηθελε να ειναι σουρεαλιστικος το αλογο θα χορευε διακριτικα κλακετες σφυριζοντας το "γιορ μαη λοβερ αντερκοβερ", αλλα να σας πω και την αμαρτια μου νομιζω οτι ενα τετοιο αλογο το εχω πετυχει σε καποιο σταθμο μετρο της γραμμης 2.

Επισης μολις καταλαβα το ελλεεινο σχεδιο του fight back με αυτο το κειμενο. Σκοπος του ειναι να μετατρεψει τα Blogs σε forums.

Fight Back είπε...

@kabamaru παρε κι εσυ στο παραπανω τηλεφωνο γνωριμιων φιλε και ζητα τη μισιρλου.

@onomatodosia thanks να και καποιος που το εκτιμησε

@mithrandir gero negro jim, αυτο ηθελα να πω κι εγω στον kabamaru αλλα δεν ηθελα να τον πληγωσω. εσυ ενας λατρης και βαθυς μελετητης του μπουνουελ δεν ηξερες το μπρετον? και ερχεσαι και ρωτας τον καλλιτεχνη (εμενα) για τους συμβολισμους?

@gelial ετσι ακριβως

@misirlou με εντυπωσιασε το σχολιο σου περι νατουραλισμου, κοινως ψαρωσα, πιο κοινως εμεινα μαλακας, και το κακο ειναι οτι δε μου φτανει που ημουνα, τωρα εμεινα για παντα.
Εχεις απολυτο δικιο παντως και με προβληματισες.
Απο την αλλη θελω να σου την πω κιολας για να μην ερχεται ο καθε kabamaru και να μας τη λεει για αμοιβαια συμπαθεια.
Θα σου πω λοιπον οτι οι ερμηνειες και διατυπωσεις του σουρεαλισμου που χρησιμοποιεις ειναι του 1930. Εκτοτε το κινημα εξελισσεται. Επισης ο σουρεαλισμος στη ζωγραφικη και στον κινηματογραφο δε χρησιμοποιει δηλαδη δυναμικα μεσα?
@gogo τελικα δεν ειμαι και τοσο καλα

Sigmataf είπε...

καλά ειπά δεν είσαι μόνος.
Σουρεάλ!

Alexandra είπε...

εικόνες με έντονα χρώματα, σουρρεαλισμού.

ή και από όνειρα, στιγμιαία αλλά ιδιαίτερα έντονα...

Ανώνυμος είπε...

Misirlou I'm impressed! Nomizw oti katalaba tin poiotiki diafora pou theteis metaksu akraiou kai sourealistikou.

Ton Apollinair ton eixa petuxei na xoreuei epideiktika klaketes me ta mixanika tou podia, sti stasi Ethniki Amuna (termatikos stathmos). Autes itan epoxes!

Diaboliki sumptwsi les? As kagxasw! Xar xar...

Gogo είπε...

Re paidia, iremiste, to paidi to eipe, d e n e i n a i k a l a!
Einai mia natural alloparmeni periodos tou!
Meine mazi mas!
;-)

Ανώνυμος είπε...

teliko sxolio:

mithrandir giati apokalupteis tous dolious skopous mou kai me plhgvneis. A euxaristw gia thn upenthimish.tvra ta blog mou einai anoixa gia olous.mporeis na sxoliaseis ?

fight back exeis katalavei oti eisai trela arestos sto gunaikeio fulo. olo gunaikes mazeueis sto forum, op sugnwmh sto blog sou.arxizw na se zhleuw. eksou kai ta kosmutika

Fight Back είπε...

@sifmataf τα ειπες ολα.

@alexandra να σαι καλα

@mithrandir χαχα με τα μηχανικα του ποδια, καλο

@gogo δοκιμασα το ηλεκτροσοκ χτες και ηταν καλη φαση, τωρα ειμαι καλυτερα

@kabamaru πασχισα πολυ γιαυτο με συνεχη ποστ για το βραδινο μακιγιαζ, πως να συνδιασετε τα παλια σας τζιν, 30 πραγματα που πρεπει να κανετε ως τα 30 και αλλα τετοια

Ανώνυμος είπε...

είστε ανώμαλοι. αλλά δεν πειράζει.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο ποιηματάκι fight back. Μου αρέσει που ενσαρκώνει το όνομά σου: το back εμφανίζεται ως αντίφαση μεταξύ των ηλικιωμένων και των μαυροχασκογελόντων και το fight εκεί που πάει να λάμψει εξαφανίζεται, λάμπει δε τελικά δια της απουσίας του (ό,τι λάμπει εξ άλλου δεν είναι χρυσός) (και αυτό δεν είναι humor).
Κατά τα άλλα (χωρίς να έχει ιδιαίτερη σημασία) ούτε γενικά σουρρεαλιστικό μπορείς να το αποκαλέσεις (παρότι επικοινωνεί με αυτό το ρεύμα), ούτε νατουραλιστικό (αλλά αυτό είναι προφανές). Απλά έχει φακίδες: και όπως κάθε πρόσωπο που έχει φακίδες, όλοι προσέχουν πιο πολύ τις φακίδες. Για παράδειγμα, η missirlou δεν αναφέρθηκε ποτέ στο περιεχόμενο.

Ανώνυμος είπε...

exeis thn eykairia na ekdosis kai poihtikh syllogh an 8eleis!!

Fight Back είπε...

@anonymous pt1 η ανωμαλια δεν ειναι παντα μειονεκτημα

@anonymous pt2 Το fight back ειναι απλο και ξεκαθαρο ως μοτο και ψευδωνυμο, δε νομιζω οτι θα πρεπε να το υπερασπιζομαι σε καθε μου ποιημα ή κειμενο.
Απο κει και περα, χωρια απο τις συζητησεις για το υφος, αλλα την αποφυγη της συζητησης για το περιεχομενο, να σου πω οτι προσωπικα το εγραψα πανω απ'ολα σαν (καλο ή κακο) ποιημα περιεχομενου.
Αν καποιου του λειπουν οι φακιδες, δεν ειναι κατακριτεο να τις ζωγραφισει στο προσωπο του για να τραβηξει την προσοχη.

@worm προσεχως