Δευτέρα, Οκτωβρίου 16, 2006

Ηταν ωραία στην επαρχία.

Οι 5 μέρες που πέρασα στην επαρχία με έκαναν άλλο άνθρωπο. Καθε μεσημέρι κοιμόμουν 3μιση ώρες. Δεν είμαι συνηθισμένος στην ησυχία και τον καθαρό αέρα και όποτε πάω εκεί φχαριστιέμαι ύπνο. Βέβαια έχω και δικαιολογία. Με ξυπναγαν 6:30 το πρωί και πήγαινα και έσκαβα στα χωράφια.
Η δουλειά κάνει τους άντρες. Οι ρόζοι στα χέρια και η μυρωδιά ιδρωτίλας (φυσικά και δεν έχω πλυθεί ακόμα) με έχουν κάνει ακαταμάχητο. Η υπάλληλος στα διόδια και μια σερβιτόρα σε καφενείο της Εθνικής οδού μόνο που δε μου χίμηξαν σήμερα. Φαντάζομαι τι θα γίνει το πρωί που θα πάρω το λεωφορείο.

Παρατήρησα οτι τα χωράφια ήταν γεμάτα κάλυκες. Δεν είδα κανέναν ομως να φέρνει κυνήγι. Σε συνάρτηση με το γεγονός οτι είδα δυο μέρες συνεχόμενες λαγό και πολλά πουλιά, μου φαίνεται οτι βαράνε όλοι στο γάμο του καραγκιόζη εκεί πέρα. Πρότεινα στον περιπτερά να φέρει το περιοδικό κυνηγεσία και κυνοφιλία αφού έχει φοβερά θέματα για το μπεκατσόσκυλο, τη Beretta 687 και το λαγοκυνήγι.

Μιας και ήμουν εκεί, ψήφισα κιόλας. Οι εκλογές δεν είχαν να κάνουν με κόμματα αλλα είχαν τοπικό χαρακτήρα, με την έννοια οτι είχες να διαλέξεις μεταξύ κρασοπατέρα, χαρτοπαίχτη και κλεφτοκοτά. Αυτος που ψήφισα εγώ δε βγήκε τελικά και έπνιξε τον πόνο του με κρασιά και χαρτοπαιξία, ενώ αν είχε κερδίσει θα γλεντούσε με κρασιά και χαρτοπαιξία. Ο νικητής βγήκε με μεγάλη διαφορά, χαρακτηριστικά λέγανε οτι πήρε ψήφους να φαν κι οι κότες που έκλεψε.
Ένας παππούλης κουβάλησε και τη μάνα του, η οποία είχε καταψηφίσει τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1920 και απο τότε μετάνιωσε και ψηφίζει άκυρο. Επίσης ένας πιτσιρικάς που ψήφιζε πριν απο μένα, μπερδέυτηκε ο χαζούλης και έριξε το φάκελο στη σχισμή για τα σκουπίδια που είχε μέσα στο παραβάν. Κάποιος άλλος τα ‘μπλεξε και ρώταγε την εφορευτική επιτροπή για το Ε9 και το εκκαθαριστικό του.

Η επιστροφή ήταν πολύ ευχάριστη. Με χαρά έμαθα οτι οι εκλογές προχώρησαν χωρίς προβλήματα. Κανονικά εξελίχθηκε και η επιστροφή των ετεροδημοτών. Λίγο μετά την Ελευσίνα μόνο, υπήρχαν μεγάλες καθυστερήσεις στην κυκλοφορία γιατί πολλοί οδηγοί χάσαν τον έλεγχο των αυτοκινήτων κοιτάζοντας την αφίσα της Φωτεινής Πιπιλή. Προσωπικά ένιωσα σα στο σπίτι μου όταν ξεπρόβαλε μπροστά μου η αφίσα της Κελλυς Κελεκίδου ντυμένης νυφούλας. Και στα δικά μας οι λέφτερες.

5 σχόλια:

Lex_Luthor06 είπε...

Δεν σε ξαναδιαβάζω στο γραφείο ρε γιατι με πιανουν τα γελια και γινομαι ρομπα.

:-D

satya είπε...

Που ήσουν εσύ μανούλα μου και δε σε είχα ανακαλύψει? Κάπελα πιάσε άλλο ένα όργιο! Πολύ γέλιο λέμε.

Καλώς ήρθα.

Κολοκύθι είπε...

Δώσε και άλλο στο λαό παιδί μου. Τα σώβρακα θα τους έπαιρνες.

Fight Back είπε...

lex_luthor06 το καλύτερο γελιο ειναι ρε του γραφειου.

satya καλως ηρθες, δωρακι δε βλεπω ή εστω ενα γλυκο ρε παιδι μου.

κολοκυθι, οντως παραλειψη μου να πω οτι σωβρακα ψωνιζω μονο απο το χωριο.

Gogo είπε...

Kai sta dika sas kai me ena kalo palikari! Standard tha to akouses sto xwrio apo kamia fafouta giagia! LOL!